Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Superman - Povratak

1
  • #1
    1 0

    postova:416
    taurus @ 17.2.2013. 19:33

    Pokušali su prekopirati originalne Superman filmove u 21 vijek i igrati na nostalgiju starijih gledatelja što se pokazalo neuspješnim jer su i stari filmovi daleko od savršenih(zapravo prva dva mogu dobiti prolazne ocjene usprkos mnogim apsurdnim scenama a treći i četvrti su veoma loši).Valjda će reboot pod patronatom Nolana i redateljskom palicom Z.Snyder-a konačno biti Superman kakvog fanovi žele vidjeti na filmskom platnu.

  • #2
    1 1

    postova:2915
    gorlock @ 30.11.2013. 13:29

    Tko još nije gledao može večeras, pa da vidimo još dojmova o Supermanu u novom ruhu, Smije se .

  • #3
    1 0

    postova:204
    iwax @ 30.11.2013. 14:56
    Zalostan povratak.Zasto se snimao
  • #4
    0 1

    postova:271
    sebulba @ 30.11.2013. 16:03
    meni zapravo i nije toliko los. film koji mogu pogledati bez beda. vise me ovaj najnoviji razocarao, vise sam ocekivao od snaydera.
  • #5
    0 1

    postova:311
    auran @ 1.12.2013. 0:46

         Bryanu Singeru se ništa ne može prigovoriti, kao ni tehničko-dizajnersko-arhitektonskoj ekipi i specijalnim efektima, a i glumci su solidno odradili svoje role, no problem je što među njima, prvenstveno između Supermana i Lois Lane nema kemije (bar je ja nisam doživio). Osim toga nedostaje im i karizme kojom bi dodatno privukli gledatelje i natjerali ih da se užive u priču. Šteta, jer film nije loš i ima lijepih prizora i scena, no fali mu 'okus' koji bi ga učinio pamtljivijim. Možda mu je odmogao i taj retro štih kojim se nastojalo podsjetiti gledateljstvo na originalne filmove s Christopherom Reeveom. Ipak, kako god bilo s guštom sam ga pogledao i uživao u scenama letenja (posebno su mi lijepe noćne scene osvijetljenoga grada).

         U Čovjeku od čelika ispravili su sve pogreške učinjene ovim filmom, ponajprije su izabrali karizmatičnije glumice i glumce s kojima se čovjek lako saživi i odmakli priču od starijih filmova osuvremenivši ju potpuno, uključujući i odijelo, i ispričavši na drugačiji način. Za kraj mogu jedino konstatirati da se Superman doista vratio na Zemlju i opet živi na filmskom platnu, a za to se isplatilo čekati.Cool 

  • #6
    5 1

    postova:2915
    gorlock @ 1.12.2013. 10:20

    Dobar opis @auran,

    Dakle sve je stvar pogleda na film i očekivanja gledatelja od njega.

    Meni osobno je sasvim solidno ostvarenje, da je predvidljiv je, zabavan je, drži se izvornog Supermana i to je ok.

    Djeci je sasvim prihvatljiv - u konačnici to i je film superjunaka kojeg djeca obožavaju - a i mi neki odrasli bi htijeli biti djeca.

    Neki od dojmova djece: "jebem ti televizor i film kad me rasplače", "neeee ubit će Supermena"

    "Zašto se ne  može dići" , "zločesti Bjelko (Luther)" "pa to je Supermenov sin", "sad će oni spasiti Supermena" "toooooooooooooooooooooooooo "

    "sad idi (Supermen) tamo i naudaraj Bjelka" - gotovo navijački kao kad gledamo nogometnu reprezentaciju.

    To su neki od dojmova, uglavnom film je uspješan među dječjom publikom (iako mu to očito nije bila namjera), uspjeli su oživjeti Supermena - ponovo. Kao takav ocijenio bi ga sa čistom 10-tkom, ali ipak sa stajališta jednog filmofila 6/10.

    Meni osobno Kevin Spacey je najbolji glumac u filmu, tj najbolje je odradio svoju ulogu.

    Mane filma neću pisati,  niti tražiti jer ipak je to SUPERMAN.

  • #7
    3 1

    postova:311
    auran @ 1.12.2013. 11:01

         Hvala Gorlock! Komentari tvojih klinaca su mi predobri. Piši ih i ubuduće kad ovako nešto smiješno izvale.Osmijeh  Kad god gledam bilo koji film o Supermanu, uvijek se sjetim scene iz Tarantinovog Kill Billa Vol.2 u kojem dotični Bill objašnjava liku Ume Thurman značenje i simbol Supermena, odnosno njegovog alter ega Clarka Kenta. Evo citata:

    Bill: Now, a staple of the superhero mythology is, there's the superhero and there's the alter ego. Batman is actually Bruce Wayne, Spider-Man is actually Peter Parker. When that character wakes up in the morning, he's Peter Parker. He has to put on a costume to become Spider-Man. And it is in that characteristic Superman stands alone. Superman didn't become Superman. Superman was born Superman. When Superman wakes up in the morning, he's Superman. His alter ego is Clark Kent. His outfit with the big red "S", that's the blanket he was wrapped in as a baby when the Kents found him. Those are his clothes. What Kent wears - the glasses, the business suit - that's the costume. That's the costume Superman wears to blend in with us. Clark Kent is how Superman views us. And what are the characteristics of Clark Kent. He's weak... he's unsure of himself... he's a coward. Clark Kent is Superman's critique on the whole human race.

  • #8
    1 1

    postova:264
    filmofil1983 @ 13.4.2014. 22:59

    -Uvijek zanimljivi superjunak Superman ovim filmom postao je nezanimljiv i sve to zahvaljujući redatelju Bryanu Singeru.Bespotrebno razvučen film na 154 minute postao je ništa više nego dosadan sf film.

    -U ulozi naslovnog superjunaka pojavio se dotada relativno nepoznat glumac Brandon Routh kojem je ovo prva veća uloga.Routh je odradio dosta dobar posao i jedino je on nešto  pozitivno u ovom filmu.Inače odlični glumac Kevin Spacey u ulozi Lexa Luthora izgleda u najmanju ruku smiješan.Sam kraj filma je iznenađujuće nezanimljiv,te je samo šlag na tortu ovom uratku.Ovim filmom Superman možda bolje da se nije ni vratio.Ne gledati!

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala