Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Ratovi zvijezda:Osveta Sitha

1 2
  • #1
    3 10

    postova:416
    taurus @ 24.1.2013. 17:05

    Jedina pozitivna stvar u vezi ovoga filma(koji kao i prethodna dva iz novog serijala,obiluje nelogičnostima,lošom glumom i tendencijom da na silu uveže ove predstavke sa originalnom trilogijom)jeste što je sa njime ovaj nazovimo serijal okončan.Elaboriraću samo nekoliko stvari dakle spoiler ahead.Na samom početku nam se servira "grandiozna" kosmička bitka između trgovačke federacije i republike,za koji publika uopšte ne mari iz razloga što su 90% aktera klonovi i droidi dakle potrošni materijal,vojnici kreirani isključivo za borbu te nije bitno koliko ih izgubi živote dokle god se bitka dobije.Jednostavno rečeno obje strane mogu "štancati" vojske do sutra da se tako izrazim(s druge strane sjećamo se stormtrooper-a iz starih filmova koji su čak u pauzama imali i sitna čavrljanja kao i mnoge oficire na imperijalnim brodovima a oni definitivno nisu bili klonovi što odaje utisak da su to "obični" ljudi koji su draftovani ili samoinicijativno prijavljeni u imperijalnu vojsku).Nadalje,glavni grad-planeta uopšte (po scenama blagostanja) ne osjeća posljedice rata tipa prislinog novačenja vojnika,nestašica hrane i energije,što bi također bilo zanimljivo i očekivano za vidjeti.I onda najveća glupost,ono što sam čekali 3 filma i što je zapravo razlog njihovog postojanja-transformacija Anakina u Vadera.Rečeno nam je da je Vader-a "zavela" tamna strana sile,to je bilo sasvim dovoljno.Tom rečenicom je ostavljeno publici da kroz svoju maštu pokuša dočarati razloge zbog kojih je taj nekadašnji heroj Republike prešao na tamnu stranu,Vader je samo tom jednom rečenicom bio misteriozan i zanimljiv lik.Međutim novi filmovi nam uopšte nisu prikazali to postepeno "zavođenje" nego cmizdravog tinejdžera koji na kraju ispada ne zaveden od tamne strane nego apsolutno glup.Spasivši Palpatine-a od smrti (navodno zbog Padme-koja uzgred rečeno nije još uvjek u bilo kakvoj opasnosti) jer mu ovaj govori da može vraćati ljude iz mrtvih dobiva odgovor da ako budu radili skupa možda će otkriti tu tajnu?!Pa koliko glup,ovaj lik mora biti,naravno nakon toga radi jedinu logičnu stvar i po naređenju odlazi izvršiti masovno ubistvo Djece?!A šta tek reći o likovima koji sjede u vijeću Jedi-a osim da su generični,neaktivni i prosto rečeno glupi ali nisu oni krivi već Lucasovo pisanje i poimanje dobre priče.Na samom kraju imamo dosadni 20-to minutni duel Kenobia i sada već valjda Vader-a koji biva odlučen-pogađate boljim poznavanjem Sile,NOT već time ko stoji na većoj nadmorskoj visini :) omg lol.Nakon Padmine smrti "mudri" Yoda i Kenobi odlaze živjeti u izolaciji što je jedino logično a ne voditi gerilski rat i podići novu vojsku dok je momentum još na njihovoj strani.Na kraju šta još reći osim teška glupost od filmova upakovana u blještave efekte sa "ljubavnom"pričom koja treba biti jeftini razlog zbog čega se sve ovo desilo.

  • #2
    2 0

    postova:599
    lordadamko @ 24.1.2013. 17:37

    or is it?

  • #3
    1 0

    postova:377
    gestapo @ 24.1.2013. 19:02

    sam bog kaj ratovi zvijezda nema 20 nastavaka....cccc

  • #4
    4 1

    postova:416
    taurus @ 24.1.2013. 20:44

    Htio sam reći,sreća što je sa ovim filmom okončano skrnavljenje originalne trilogije i što su završili sa predstavcima a znam da je Disney kupio Lucasfilm i da se novi nastavak Star Warsa očekuje 2015god,pominje se čak i povratak originalne postave Hamill,Ford,Fisher što je ohrabrujuća vijest i ono važnije da režiser i scenarista neće biti Lucas(svaka mu čast za ideju i kreiranje Star Wars univerzuma ali je kao režiser novih dijelova totalno podbacio ;argument:najbolji Star Wars film Empire Strickes Back on nije režirao).

  • #5
    1 1

    postova:256
    karter @ 24.1.2013. 21:14

    Ja bi se načelno složio s taurusom da je novi dio trrilogije neusporedivo lošiji od starija tri filma. Jedino po čemu je novi dio bolji to su očekivano specijalni efekti međutim priča je vrlo labava i ostalo što je gore spomenuto tako da je i bolje što je s ovim filmom završio taj drastični pad kvalitete. Međutim ni originalni filmovi nisu sad neki kompleksni filmovi dosta jednostavna zafrkancija maštovita smještena u svemir što je za ono vrijeme bio novitet i zato su i postali kultni filmovi. Vidimo i da nastavak koji se najvljuje nitko od režisera ne želi prihvatiti jer znaju kako će teško biti napraviti nešto slično originalnim filmovima po meni nemoguće. Jedino ako se eventualno nolanov tim prihvati posla što se neće dogoditi. Hamill ford i fischer ako se pojave u novim filmovima to će biti samo u cameo ulogama jer tko bi želio gledati starce kako tamo mačevima mašu.

  • #6
    6 2

    postova:167
    apex @ 25.1.2013. 10:26
    Dobro taurus fkt ga pretjeruješ..popljuvo si osvetu sitha..a to je jedini dio od nove trilogije koji je samo par stepenica slabiji od orginalne trilogije..i gluma je fantastična! Pogotovo Haydena koji je vrhunski utjelovio Anakina..i Ewan je odličan ko Obi-Wan..jedine nelogičnosti su te da obi-wan u 4. djelu ne prepoznaje C-3PO-a i R2-D2-a..te isto tak kad Luke pita Leia-u u 6. djelu jel se sjeća svoje mame ona odgovara da se sjeća al jako malo..da je bila lijepa ali tužna..al budimo realni probaj ti napravit uvjerljiviju priču koja bi se super povezala na staru trilogiju a da ti baš ništa ne promakne ;) (ako su mi promaknule još kakve nelogičnosti, slobodno me podsjeti) i to kaj Lucas nije bio redatelj 5. djela (nije bio niti 6. djela jer je reko da je previše posla imo oko produkcije i svega drugoga pa da nije mogo bit i redatelj)..to ne znači da on nije sve drugo napravio i snimo i bio svakodnevno na setu te se sve snimalo pod njegovom palicom..samo se ne potpisuje službeno on kao redatelj (mislim da je bila i neka svadja između njega i glavnih glumaca)..al ideja i izvedba..sve je njegovo. Kaj se tiče nove trilogije..ne znam kak će to izgledat..moram priznat da se malo pribojavam..al kao kaj kaže navedeni post prije ovog mog..volio bi također da se Nolan toga primi..ne znam kolko bi današnjih redatelja uspjelo to dostojno prikazat a da se ne naruši sama bit orginala..Dakako, Lucas bez obzira kaj je prodo prava Disney-u..bit će i dalje na setu kao asistent i pomoćnik glavnog redatelja..možda se nadje i u ulozi producenta
  • #7
    2 3

    postova:416
    taurus @ 25.1.2013. 10:49

    Službeno J.J. Abrams režira novi Star Wars film,stvari kreću polako nabolje.Što se tiče nelogičnosti u novoj trilogiji pa ne znam odakle da počnem toliko toga ima,umjesto toga uputiću te na jednu (od mnogobrojnih)video recenzija,

  • #8
    2 0

    postova:167
    apex @ 25.1.2013. 11:42
    Dobro budimo realni koji je to film savršen makar se ne slažem s pol tog kaj je frajer reko..po njemu bi trebali bit svaki star wars film po 5 h i još uz to prequel prequela..koji bi skupa trajali još nekih 12h da bi se sve skužilo..pa to nije bit..bit je borba između dobra i zla..a ne sad da oni nama trebaju objašnjavat kakvo je to proračanstvo i sl..ko ga je izmislio itd itd itd..pusti malo maštu da radi pa si sam smisli uvode u film..ili pročitaj brdo knjiga na tu temu..odnosno o Old Republicu..Da se razumijemo..ja ne branim ovaj film..jer nije niti meni neš posebno..al kaj se tiče Star Warsa..ne mogu se prisilit gledat svaki film zasebno..Ja se veliki Star Wars fan i naravno da bi htio da sve ispadne vrhunski..al nije to sam tak..i Star Wars gledam kao sagu..kao cjelinu od 6 djelova (uskoro i više od 6) i kao takvo me zanima..a kao cjelina je vrh vrhova a kao pojedinačna djelove, naravno da bi se moglo itekako diskutirat.. btw otkud ti ta info da J.J abrams preuzima režiju? Prije mjesec dana je odlučno odbio..
  • #9
    3 2

    postova:416
    taurus @ 25.1.2013. 12:50

    Danas je službeno objavljeno na više stranica koje se bave filmom da je Abrams novi redatelj,googlaj malo.Originalni Star Wars filmovi nisu ništa komplicirali prikazali su klasičnu borbu između dobra i zla,gluma je bila odlična,sa likovima smo se mogli poistovjetiti.U novoj trilogiji gluma je nikakva a zaplet koji je vodio do onoga što je bio bit ovih filmova (prelazak Anakina na mračnu stranu) je besmislen.Na kraju šta reći o filmovima u kojima redatelj uvede lik poput Jar Jar Binksa (jedan od najglupljih i najomraženijih likova u historiji filma)koji na kraju direktno utiče na stvaranje Imperija time što postaje senator i onda na njegovu inicijativu kancelar Palpatine praktično postaje diktator(na očigled svih Jedija i mudrog Yode),ma smiješno.

  • #10
    3 1

    postova:167
    apex @ 25.1.2013. 12:54
    Dark Side clouds everything..impossible too see..the future is!
  • #11
    1 1

    postova:28
    tatooineblog @ 26.2.2013. 18:27

    Pozdrav svima, ako volite Warse, svratite na moj blog

    https://blog.dnevnik.hr/starwars/

    dočekajmo Trek Wars: Episode JJ zajedno!Osmijeh

  • #12
    3 3

    postova:67
    shogun @ 3.3.2013. 17:26

    Pošto se večeras prikazuje na HRT-u htio bih reći svoje mišljenje i pridružit se raspravi. Po meni je ''Osveta sitha'' najbolji dio novije trilogije koja i nije baš tako loša kako ju se ocjenjuje. Prije bih ju nazvao solidnom pa i dobrom. Kada je ''Nova nada'' izašla 1977. to je bio ogroman novitet, dotad neviđeni efekti i tema te je zbog toga prvotna trilogija postala klasik. Novija trilogija nije mogla pokazat ništa novo i neviđeno što čovjek 21. stoljeća nije vidio. Trebala je zbog toga imati odličnu radnju i priču, a tu je zakazala. Sve je puno nelogičnosti i rupa te nepotrebnih stvari koje jednostavno nemogu biti zanemarene. No ipak je prolazna i ne treba toliko pljuvati po njoj kao što ti to radiš tauruse ( i tvoj nepotreban video).  

  • #13
    4 3

    postova:271
    sebulba @ 3.3.2013. 18:15
    to shogune care, slazem se da ovaj bik pretjeruje vec mjesecima pljuvacinom po star warsu. sta je gledao uopce novo trilogiju i to vise puta mogu se kladit koji klinac.
  • #14
    3 3

    postova:416
    taurus @ 3.3.2013. 19:02

    Sam kažes Shogune da je novi serijal pun rupa,nelogičnosti i da nema dobru priču a onda ga nazoveš dobrim,pa po kojim to kriterijumima?Ti si kontradiktoran sam sebi a onda te kolega (vrlo značajan lik iz Star Wars serijala)još nazove i carem,presmiješno.Moje godine su prikazane na profilu mada one nisu ni bitne,bitna je percepcija i poimanje filmske umjetnosti.Ove nove filmove sam gledao po jednom i zažalio,kome se sviđaju poštujem uživajte u njima,i meni se dopada dosta drugih loših filmova.Video nemoj gledati ako ga smatraš nepotrebnim a ja sam kroz više postova na ovom i drugim Star Wars filmovima objasnio šta je dobro u starom serijalu a šta loše u novom i to nema nikakve veze sa efektima i koliko su oni bili revolucionarni 1977 itd već sa pričom a vi meni objasnite po čemu su novi filmovi dobri,pričate super su iako nemaju dobru priču niti dobru glumu pa elaborirajte po čemu su dobri.

  • #15
    2 3

    postova:28
    tatooineblog @ 3.3.2013. 19:04

    Ja sam ipak na strani onih koji su duboko razočarani prednastavcima. Ali čak nije,  mislim, toliki problem idiotska radnja, koliko je užasno loša gluma i nezainteresiranost čak i malo boljih glumaca, a da ne govorimo o scenariju i dijalozima koji su ispod svake razine. Ali bilo kako bilo, nažalost su prequeli ušli u kanon i što je tu je. Dođite na moj Tatooine Blog pa pročitajte što o tome svemu mislim informacije i komentari o epVII.

1 2
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala