Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Biblija

1
  • #1
    0 0

    postova:2916
    gorlock @ 31.3.2011. 22:33

    Film namijenjen ciljanoj publici, nije za svakoga. 

    Vrlo zanimljiva ekranizacija svete knjige. 

  • #2
    0 0

    postova:8
    igreradi @ 7.4.2011. 16:09

    Film je za ciljanu publiku i to za one kojoj Biblija i ta vjera nije strana, a još ga je bolje pogledati ako niste upoznati s tim pričama, jer dosljedno objašnjava tijek postanka i razvoja svijeta, odnosno čovjeka.

    Međutim, svrha te cijele priče je 'utješiti' čovječanstvo- znamo odkud potječemo i koja nam je svrha u životu, imamo se koga bojati i slušati (Boga), jer bez Njega ne znamo što bi i kako, a kad se On upetlja, uglavnom je ljut i osvetoljubiv pa ga se još više bojimo i napravimo štogod od nas traži, jer se silna patnja na kraju isplati,...

    E sad, On je razgovarao s Noom, Abrahamom i s još par njih i pomoću tih glasnika je provodio svoju volju, na dugoročnu dobrobit čovječanstva. I, odjedanput se prestao javljati! A očito je da je stalno u nekom poslu. Znači, ljudima treba vođa. Koje su to danas vođe? Ili ih ne treba, jer su se narodi uglavnom formirali, naučili te jezike koje je pobrkao i umnožio pa su oni koji danas kažu da su Božji poslanici ismijavani.

    A možda bi nam On zaista nešto poručio po jednom od nas?!

    Molim vas, nitko da se ne uvrijedi. Samo glasno razmišljam...

  • #3
    0 0

    postova:541
    franz @ 9.4.2011. 10:27

     

     nece mi postavljanje slika!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ???????????? !!!!!!!!!!!

    no zato pozivam koga drugoga nego .......

    on dolaziii !!

  • #4
    0 0

    postova:150
    manon @ 30.12.2019. 0:15

    Film nad filmovima, još uvijek. I za neupućene super da saznaju ponešto iz Biblije.

  • #5
    2 2

    postova:128
    key @ 30.12.2019. 8:34
    U Bibliji su mrvice istine. Isus nije jeo meso niti pio alkohol, a iz Biblije su farizeji izbacili Isusova najbitnije ucenja zakon karme i zakon inkarnacije koje krscanstvo nije priznalo do danas kako bi crkva mogla manipulirati otkupom grijeha vjernika za osobni materijalni interes sto je dovelo do jako puno lose karme koja se manifestirala kroz razne Auschwitze, gulage i sl. Zato krscanstvo ne zasluzuje da se zove Isusovim naukom jer nije utemeljeno na njegovim najvaznijim ucenjima nego na manipulaciji vjerske organizaicije crkve koja vjernicima govori ono sto oni zele cuti kako bi imala koristi od njih. I svima dobro: crkvi puni dzepovi, a vjernicima mirna savjest. Kada bi crkva sirila istinski Isusov nauk, nitko joj ne bi dosao sto bi uvjetovalo njenu financijsku propast. I tako dolazimo do one stare zidovske izreke sve je u zivotu prolazno samo je interes vjecan.
  • #6
    1 1

    postova:2527
    bearfoot @ 30.12.2019. 16:46
    Kako znaš da isus nije jeo meso i pio alkohol?? U ostalom se slažem, iako mi nije jasno otkud znaš kakav je točno bio isusov nauk?? Je li blizak nauku jehovinih svjedoka??
  • #7
    0 2

    postova:128
    key @ 30.12.2019. 17:15
    Isus za kojeg je Bog rekao 'poslao sam na zemlju svu svoju ljubav' bio je toliko cist da ti to sa tako skromnim znamjem ne mozes ni pojmiti zato i postavljas tako nesuvisla pitanja cineci Isusa grijesnim spustajuci ga na razinu covjeka jer Isus nije bio covjek nego Bogocovjek sto znaci da je bio duhom apsolut prosvjetljen. I kakve veze imaju jehovi svjedoci samnom? Katolik sam, krsten kao beba, inace ne iden u crkvu. Pitas me odakle mi znanje o Isusovom nauku? Svaki puta kada sam to rekao bio sam od mase neznalica izvrijedjan pa se sada poucen iskustvom radije drzim one Isusove: 'ne bacajte bisere pred svinje'.
  • #8
    2 0

    postova:16
    keyjegay @ 30.12.2019. 18:01

    bearfoot karekteran/aleksije/key je umislio da je i on jedan od božjih poslanika čiji je zadatak prosvijetliti ovaj forum.

  • #9
    0 0

    postova:2527
    bearfoot @ 30.12.2019. 21:52
    Pa i "svinje" su božja bića...ti kao takav prosvijećeni i ućeni vidim kršćanin trebao bi iskoristiti svoje razumijevanje i poimanje krista za sirenje ljubavi i razumijevanja i približiti njegovu tebi poznatu riječ svim ljudima, ili svinjama u tvom slučaju..zar nisu i to bile njegove riječi?? Ako već znaš i sto su bile božje riječi, ti si onda stvarno ispunjen božanski duhom do sam srži svog bića, i shvaćam sad da smisao u tvojim pisanim riječima ima preneseno znaćenje...pozdravljam tvoje neprakticiranje vjere neodlaskom u crkvu, ona takve ni ne želi, jer bi isti razotkrili njeno licemjerje
  • #10
    0 3

    postova:128
    key @ 30.12.2019. 22:23
    Da, tocno je i 'svinje' su bozanska bica, ali to ne znaci da cu im odgovorom dati povod za natjecanje u hrackanju na mene. I to sto su 'svinje' bozanska bica, ne znaci da su cijepljene od negativne karme, bolne inkarnacije i teskih sudbina. Da bi netko zavrijedio epitet bozanskog tj. dobru karmu mora manifestirati bozanske vrline, sto sa 'svinjama' nije slucaj. "Karma slijepom daje vid" (Bozija).
  • #11
    1 0

    postova:2527
    bearfoot @ 31.12.2019. 12:38
    Božja, ne božanska...ali ne razumijem tvoje obrazloženje...ako tako puno znašo krisfovim i bòzjim riječima i djelima onda bi trebao znati da je samo kristov pogled uklonio svaku zlu misao u čovjeku i donio mu spas i ljubav i otkrovenje božje milosti, pa kako bi onda djelovala izgovorena božanska riječ?? Ta bi izgovorena istina preobrazila i donijela milost ne samo čoporu ovdje već bi odjeknula kroz cijeli hrvatski narod i društvo i donijela pravu i istinsku ljubav prema bližnjemu i prema domovini i zbližila crkvu i narod a ti čuvaš te riječi istine, riječi spasenja za sebe?? Zar to nije u suprotnosti s kristovim naukom? Zar to nije sebično i samoživo? Zar nije širenje božje riječi i svetog duha i oprost bilo poslanje isusa krista?? Vsć samim tim što "znaš" i što "vidiš" tvoja sveta obaveza i dužnost je dijeliti to znanje, ili ja krivo shvaćam sam isusov nauk??
  • #12
    0 2

    postova:128
    key @ 31.12.2019. 13:59
    Copor, ciji si ti pripadnik, je prije 2000 godina tako lijepo primio Isusov nauk da mu se zahvalio razapinjanjem na kriz. Ti Isusovu rijec ne bi prepoznao ni da je svakog dana citas jer koliko god se ogrtao janjecom kozom, vucja ti njuska uvijek nekako proviri.
  • #13
    2 0

    postova:2527
    bearfoot @ 31.12.2019. 17:15
    Na žalost, ovdje govorimo o tebi i tvom sljedstvu isusovo nauka...nisu li to teške i neljudske rijeci od strane ppsvećenog i osvijestenog čovjeka koji umjesto da širi rijeć kristovu i svjetlost božju širi samo netoleranciju i mržnju i uvrede i omalovažava bližnje svoje...to ti meni objasni, kako to?? Kako ja kao božji stvor ne bih prepoznao božju riječ kad je ista sam život i utkana je u naše stvaranje?? To ti meni objasni? Kako to? Koristim ovu jedinstvenu priliku za razgovor sa samim poslanikom stvaratelja koji zna tajnu, koji zna isusove i božje same riječi izašle na njhova usta nadahnute iskrom života, u nadi da cu i ja osjetiti barem djelić njihove svetlosti u nade u čovjeka, ali ne, upravo se suprotno zbiva?? Kako to? Kako je to onda isusov nauk i božja mudrost? Kako si ti zaslužio tu blagost i isitinu a ja nisam?
  • #14
    1 0

    postova:16
    keyjegay @ 31.12.2019. 19:59

    Čudni su putevi gospodnji!

  • #15
    1 0

    postova:2527
    bearfoot @ 1.1.2020. 19:04
    Ma jasni su putevi njegovi, ali zamisli koliki idiot moraš biti da se predstavljaš kao mesija koji pozna riječ isusovu pa i božju čak..ali nije za dijeljenje!!!...srreća njegova što mu je taj njegov bog uskratio svijest o vlastitoj gluposti, na našu nesreću
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala