Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Midsommar

1 2 3
  • #1
    1 1

    postova:517
    svrljozvrljo @ 21.7.2019. 12:53

    Auuuu....je*em ti....luda kuča....što dalje to luđe...

  • #2
    3 0

    postova:392
    samuraj @ 12.10.2019. 15:38

    Ok, priznajem nisam razumio film, onaj koji je svaka mu čast, no bez obzira na možebitnu poantu film je loš. Ono što je najzanimljivije da se je meni jedino svidio ugođaj filma, što je zbilja nevjerojatno s obzirom na to da je riječ o hororu. Taj neki romantičarski ugođaj koji više liči na melodramu nego na horor je napravljen u maniri Terrenca Malicka i zbilja je fascinantan. Prelijepa scenografija, fotografija, rad kamere itd. Ostali segmenti filma znači nula bodova. Radnja bezveze i to još razvučena za popizditi. Likovi još gori od siromašne i besmislene radnje. Karakterizacija ne postoji, motivacija ne postoji, odnosi među likovima potpuno nejasni, dijalozi na razini hrvatskih filmova. Onda još i to što su radnju sa nekim opičenim i izoliranim kultom smjestili u Švedsku mi je također promašaj.

    Možda će sada netko reći da kenjam, jer da je ovo samo horor pa se ni ne očekuje da bude jak na više nivoa. Kao prvo vrlo je diskutabilno dali je ovo uopće horor, a kao drugo film koji traje 2 i pol sata mora imati i nešto više od prikaza lijepe prirode i plesne koreografije.

  • #3
    1 2

    postova:256
    karter @ 1.2.2020. 20:25

    Što se tiče ovogodišnjeg filmskog repertoara ovo mi je skoro na vrhu. Dakle staviti taj neki etno art horor samo kao platformu za lamentaciju o disfunkcionalnoj vezi, strahu od separacije, anksioznosti je već pothvat kakvih nema često i to vrijedi pohvaliti. Barem ja tako gledam na to. A smijestiti cijeli taj horor preko dana to već zahtijeva i vještinu autora te svaka čast tom asteru, iako prije nisam čuo za njega. Scena sa rikanjem glavne glumice i onih članica te zajednice je nešto najupamtljivije te najbolje što sam pogledao u zadnje vrijeme ta katarza glavnog lika u toj sceni te empatično rikanje tih žena sa njom je rezime cijelog filma ali i  nagoviještaj kako će film završiti. Malo mi je početak filma zbrkan međutim kada dođu u tu zajednicu sve do kraja je meni izvanredno ni za minutu predugo uz očite uzore u filmskim klasicima. Ima neke duža verzija, valjda redateljeva i to bi valjalo pogledati, redateljeve verzije su najčešće i najbolje.

  • #4
    3 0

    postova:2527
    bearfoot @ 27.5.2020. 16:58
    Ako je ovo filmska umjetnost pod naslovom horora onda sam svojim neshvaćanjem stvarno zakinut za nepojmljivo iskustvo...znam da kultovi nisu normalni, ali ovaj film je nadmasio nenormalno samo u svojoj iritantnosti koja je jedini horor ovog filma...ukratko užas...
  • #5
    2 0

    postova:2916
    gorlock @ 31.5.2020. 7:59
    Sinoć premijerno pogledao na Cinestaru. Ovo je jedan od filmova koji dok gledate zapitate se tko je ovdje lud, ja koji ga gledam ili..... Nakon cirka prvih 40 minuta dosade, napokon dolaze u Švedsku i tu film postaje zanimljiviji. Moram reći da je kamera, kut snimanja u filmu odličan te da u nekim scenama izaziva osjećaj mučnine (ili je to nešto teško što sam pojeo, mada ne mogu se sjetiti što). Scenografija filma je također upečatljiva. Dakle slobodno premotajte prvih 40 minuta filma, ništa nećete propustiti i onda krenite gledati film. Tada se s pravom zapitate tko je ovdje lud, tko može izmisliti, snimati, glumiti tako nešto bolesno.... Definitivno ne želim ići u Švedsku nakon ovog filma. Je li ovaj film toliko strašan, pa mogao bih reći da koliko ljudski mozak može biti strašan, da je. Na kraju možda sam ja samo konzervativan, možda su radnje u filmu nekome potpuno normalne.
  • #6
    0 2

    postova:517
    svrljozvrljo @ 31.5.2020. 18:27

    ...gledao ga ja 2 puta,i ,ne bi ja preskočio prvih 40 min., jer je to mali film za sebe, di upoznajemo te "male pokvarenjake", koji kad se onda nađu u sustavu di nema individualizma, pokazuju svoja jadna jastva, tobože vrijedni življenja samo po sebi. Sudar je to dvaju ekstrema, plemensko-magijskog i individualno-racionalnog. odličan film.

  • #7
    2 3

    postova:2527
    bearfoot @ 31.5.2020. 20:18
    Jeba te tovar u dupe, pet puta sam pročitao tvoj post i ništa razumio, jes ti pro ili kontra nečega, čega?? Film je fakat proljev, u svakom smislu što se mene tiče, od same radnje do navodnih poruka koje šalje...glumom i dijalozima i radnjom podsjeća na b produkciju horora iz 70-ih...
  • #8
    2 2

    postova:126
    fdrdf9 @ 31.5.2020. 20:45
    Iako se ne slazem uvijek s njim @senilac je jedini kvalitetan forumas ovdje, pa me ne iznenadjuje cinjenica da su njegovi osvrti nerazumljivi korisnicima upitne inteligencije. Tim vise pravo je zadovoljstvo na ovom siromasnom forumu s vremena na vrijeme procitati nesto suvislo stoga podrska slobodnomislecim istinoljubivim ljudima koji se nedaju zaplasiti agresivnom globalistickom agendom bestijalnog falsificiranja svakog morala i svake etike.
  • #9
    0 2

    postova:517
    svrljozvrljo @ 31.5.2020. 21:13

    ....ma nije narativ ovog filma fiksiran na rasne ili nacionalne fenomene, nego na opreci današnjeg egocentričnog čovjeka (mladi dobrostojeći studenti, koji žele karijeru koja im omogučava lagodan život bez moralnih sudova) i nekadašnjih zajednica koje su zbog surovosti preživljavanja (ispadi prirode:glad ,suša,dugezime,itd), osmišljavali koncepte samoodrživosti,i koji ,s dodatkom šamanskih spoznaja/vizija, postaju groteskni kultovi. Tim više, je zanimljivo, što su neki predstavnici današnjice ,tamnoputi studenti, a kult je u švedskoj, koja slovi kao moderna država ,koja ipak baštini i vikingšku pagansku/šamansku kulturu. Referenca na b horrore iz 70 tih stoji, i mislim da je to i bila namjera autora.

  • #10
    3 3

    postova:2527
    bearfoot @ 31.5.2020. 21:29
    Vi ste svi malo zabrijali...od niš koristi filma, izdrkotine nečije fantazije radite nekakvu propagandu dubljeg značenja, razumio bih @frdrka koji govnetu i pičkici paveliću daje nekakav znacaj i vidi ustaše samo kao jadne ovce koje su svi prejebali i poklali, ai iščitavati širu kultrološku i urotñičku pozadinu iz ovog kao horora s nekom sektom....???prosvirali ste....
  • #11
    0 1

    postova:2916
    gorlock @ 31.5.2020. 22:15

    Konačno, netko je gore napisao "Definitivno ne želim ići u Švedsku nakon ovog filma", čime je objašnjeno "što je pisac želio reći i koju posluku porati"

     Osmijeh@senilno tovare, dugo se nismo divanili 

     Smije seSram te bilo netko je gore napisao 

    Koju sam to ja poruku hito poslati, jesam li i ja u službi te propagande ? Nisam. 

    Film je teški proljev, sranje, bolestan, podjeća me na onaj Zaselak

    Ne bih ovo nazvao hororom, već melodramom za luđake. 

    A koja je propagadna svrha ovog filma, zaboli me neka stvar. 

    Moja preporuka slobodno ne gledajte, može se pametnije iskoristiti dva i kusur sata.

    p.s.  dobro da ga nisam gledao u kinu jer bi tražio povrat novca.

  • #12
    0 2

    postova:2527
    bearfoot @ 1.6.2020. 0:30
    Sad si uzvukao neku kartu kojom igras na vjersku i rasnu netrpeljivost, a radi se o podrucjima s vecom stopom kriminala koje pretezno naseljavaju imigranti, toha ima po svim zapadnoevropskim zemljama, ali radi se kriminalcima, meni uopce nije bitna njihova vjera ili nacionalnost, oni samo iskoristavaju ljude koji tamo žive, sto zbog nepoznavanja jezika, sto zbog neimastime, bio sam u takvim kbartovima, po nasim mjerilima, gradovima, u njemackoj, francuskoj,italiji...u francuskoj cak imaju problem s japancima...mi eto imamo majvecu stopu kriminala i korupcije medu politicarima, ratni vetrrani su rizicna skupima, narocito lazni, ratni profiteri su kod nas ministri, sudstvo korumpirano, zdravstvo korumpirano, gdje je za nas sigurno zivjeti i krerati se, po centeu zagreba mozda?? Serete po drugima a nasi seru po nama
  • #13
    2 3

    postova:126
    fdrdf9 @ 1.6.2020. 8:47
    Nisu to nasi, to su tvoji, titoisti i njihova djeca, relikti bivseg sustava koji nisu dopustili lustraciju pa samim time nisu ni sjahali s vlasti od 45. Ostatak posta ti je zesca kvaziintelektualna bljuvotina u kojoj cak ni ti kao apologet islamskih kirurga iz Afrike i Azije nisi svjestan kakvih si gluposti nadrobio. Lako ti je bit lazni humanist na rijecima, radije ti reci nama koliko si tih jadnika udomio? Ni jednog? Cega se bojis? Po tvojoj opsjednutosti 'pederima' vjerojatno si u panici da ti nakon druzenja s njima anus ne bi bio k'o japanska ratna zastava.
  • #14
    2 2

    postova:2527
    bearfoot @ 1.6.2020. 14:53
    Nisi vrijedan više pisanja, stvarno si na razini djeteta s tim glupim pokušajima uvreda i izvrtanjem svega što procitaš
  • #15
    2 3

    postova:126
    fdrdf9 @ 1.6.2020. 15:09
    Sta je izvrtanje u mojim postovima? Kad te se raskrinka istinom onda ide demagogija, glumi se povrijedjen ego jadan, a post ti je gomila kontradiktornih i nesuvislih opservacija koje vode apologiji islamskih kirurga koje su uvezle vlade EU drzava bez odobrenja svojih naroda (referendum npr) i onda se da stvar bude jos gora te odnarodjene vlade hvale demokracijom. Ti si pripadnik glasne privilegirane manjine koja je okupirala sve institucije pa nam svakog dana prodajete multikulti floskule drzeci nas obespravljenu vecinu za bedake. Stani iza svojih rijeci o brigi za jadne islamske maxilofacijalne kirurge pa udomi jednog pa nam javi kako si prosao. Hoces malo sutra k'o i svi ostali 'ljevicarski' dusebriznici, a u stvari rezimske antife.
1 2 3
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala