Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Moj prijatelj Pete

1
 • #1
  0 0

  postova:423
  pandaboy @ 4.11.2018. 20:10

  Nije toliko riječ o dirljivom prijateljstvu dječka i konja, koliko o odrastanju glavnog lika i njegovoj potrazi za sigurnošću i pripadanjem. 

  Priča se može podijeliti na dva dijela. Prvi dio nas upoznaje s Charleyevim životom – njegovim kaotičnim odrastanjem i pronalaskom utjehe u prijateljstvu s trkaćim konjem zvan „Lean on Pete“.  Konj je Charleyev jedini izvor povjerenja, njegov prijatelj pred kojim se upušta u monologe o svojim strahovima i nesigurnostima. Tim više, dječak brine o neizbježnoj sudbini koja dočeka svakog neuspješnog trkaćeg konja pod vlasništvom njegovog poslodavca i mentora, Dela.

  Del je čangrizav i okrutan prema svojim konjima, no ponekad se nađe u ulozi očinske figure. Charleyev otac je smiren. Ne tuče svog sina niti viče na njega, ali je nemaran i loš roditelj, iako pokazuje znakove ljubavi prema njemu. Svi likovi su okarakterizirani na sličan način, s velikim manama ali i svojim dobrim stranama. Nisu bili površni i to mi se najviše svidjelo u filmu.

  Drugi dio je priča o odbjeglom dječaku u potrazi za novim domom i koji želi zaštiti svog životinjskog prijatelja. Ovdje film postaje puno okrutniji i teži za gledanje. Iako je za oba dijela posvećeno jednako vremena, zbog puno bržeg tempa i mračnijeg tona, imao sam dojam da gledam dva različita filma i bio sam zbunjen oko namjere filma. 

  Imao sam osjećaj da je film previše rastegnuo priču, a sa svojih 2 h trajanja i spore prve polovice, ima napornih dijelova. Da je kakvih pola sata kraći i malo više usredotočen bio bi dobra, pa makar i teška, drama. Ovako, it's ok, no jako depresivan, stoga upozorenje za zainteresirane.

   
1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2019 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - mojtvportal.si Moj TV - TV Program za 200+ kanala