Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box

Ja, Tonya

1
  • #1
    5 2

    postova:507
    pandaboy @ 16.2.2018. 23:26

    Nisam bio upoznat s događajima na kojima je film utemeljen, no pročitavši malo nakon gledanja, riječ je o priči koja je toliko bizarna i suluda da je ovakav format crne komedije bio idealan za njeno prepričavanje.

    Mockumentary stil intervjui, polu-reality scene kojima likovi povremeno probijaju zid filmske iluzije i obraćaju se direktno publici daju neki poseban dašak komedije onome što bi trebao biti prikaz tragičnog odrastanja, emocionalne oštećenosti, uspona i pada velike sportske zvijezde. 

    Film na trenutak šokira uništenim odnosima, drugi je pak urnebesan radi prikaza ljudske gluposti i naivnosti koja je dovela do tragičnog završetka. 

    Zanimljivo žonglira tim suprotnim elementima. Izbjegava oslanjati se na patetiku, bavi se teškim temama koje prikazuje na komičan i apsurdan način što znači da humor neće biti po svačijem ukusu (no koja komedija jest?!) ali hrabar potez za ovo osjetljivije doba.

     
  • #2
    3 3

    postova:126
    fdrdf9 @ 17.2.2018. 0:01

    Daleko najbolji film protekle godine koji očekivano u moru politički korektnih bezvezarija nije mogao dobiti nominaciju za Oscara. Julianne Nicholson.je ljepša od Margot Robbie.

    Here is the list of 2018 Oscar nominations:

    Best Picture:

    “Call Me by Your Name”
    “Darkest Hour”
    “Dunkirk”
    “Get Out”
    “Lady Bird”
    “Phantom Thread”
    “The Post”
    “The Shape of Water”
    “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”

  • #3
    3 0

    postova:392
    samuraj @ 23.2.2018. 1:54

    Slažem se, najbolji film godine koji sam za sada pogledao, jedini kojem baš nikakvu zamjerku nemogu pronaći. Iako je puno odličnih filmova o usponima i padovima ni jedan nije ispričan na ovako luckast način. Kao što je i napisao pandaboy upravo ta luckastost je idealna za ovakvu priču, da je ovo bila neka ozbiljna drama nebi bio ni upola film tako dobar. Prije gledanja nisam znao o kakvom se skandalu ovdje radi, što mi je film činilo još zanimljivijim, ali sam se kasnije sjetio da sam prije par godina gledao prilog o tome na TV kalendaru. U svakom slučaju ovo mi je najveće pozitivno iznenađenje godine. Neusporedivo bolji od one del torove bezvezarije koja će nažalost dominarat na dodjeli oscara.

  • #4
    3 0

    postova:126
    fdrdf9 @ 23.2.2018. 8:33

    Ovo je ozbiljna drama. Nikakva "luckasta". Ma što god ti to značilo. Nisi jedini koji ovdje piše kako bi ispao pametan.

  • #5
    1 0

    postova:186
    boatenga @ 24.2.2018. 23:03

    Ma što im vrijede nominacije kad nijedan film od nominiranih čovjek ne poželi pogledat drugi put..

    Teško ih je i pogledat do kraja..

    I Tonya, ne dosadi ni nakon trećeg gledanja..

    Toliko..

  • #6
    0 0

    postova:2527
    bearfoot @ 11.3.2018. 21:56
    Fakat, daleko najbolji film koji sam gledao u zadnje vrijeme potpuno neopravdano bez Oskara, kao i mnogi prethodni filmovi vrijedni nagrada...upravo strašan, horor od filma, jebeno, do gadljivosti, realistican u prikazu mentalno i društveno oštećenih ljudi koji bojim se čine većinski dio stanovništva Sjedinjenih drzava, teška tragedija života likova, pa i nevezano na sam dogadjaja kao kulminaciju, budući se njihov život nastavlja dalje u istom okruženju...neću ga gledati više, ali film je predobar, na nivou iskrene europske socijalne drame, dokument života čovjeka...a malo me plaši što neki vide elemente komedije ovdje?stvarno????
  • #7
    1 0

    postova:517
    svrljozvrljo @ 12.3.2018. 18:32

    ...je je, dobar je film. Kako netko iz tih krugova uspjeva u tom svijetu "one in a million" , Mama je dobila oscara, a trebala je i Tonya ,jer je odlično odrađena uloga.

  • #8
    2 0

    postova:1090
    yuma @ 28.1.2019. 14:25

    Apsolutno sam opčinjena glumom Allison Janney. Žena je bez imalo pretjerivanja, s vrlo finom preciznošću utjelovila rasnu psihopatkinju, takva maestralna izvedba vrlo rijetko se viđa. Jedina glumica koja mi pada na pamet za usporedbu je C. Theron u "Monster", od čije sam izvedbe isto ostala zabezeknuta.

    Slatkica Margot je vrlo dobro odigrala, ali energijom, karakterom i karizmom nije mogla parirati svojoj "majci". Njen lik mi lebdi negdje između gnjevne neobrazovane seljančure koja ne zna voljeti ni primiti ljubav i indiferentne, emocionalno potpuno prazne osobe kojoj su djetinjstvo i mladenaštvo uništili svaku šansu da bude normalna i sretna osoba. Fali mi da je prevagnulo, makar malo, na jednu od te dvije strane, jer se ovako nisam mogla odrediti prema njoj, relativno sam nezainteresirana za nju i njenu budućnost. Sve do zadnje scene (

    ), u kojoj je zablistala i u kojoj sam je prvi put (i jedini put) duboko žalila i suosjećala s njom.

    Priča je zbrkana, čovječe, i fakat se ne zna ko je gluplji u tom filmu, baš sve retardinjos do retardinjosa i to me možda najviše smeta u filmu. Jedina iznimka je "majčica" :D ... Kad se to zbroji sa "dokumentarnim" dijelovima, filmu praktički prestajem vjerovati i više ga ne smatram filmom po istinitoj priči nego filmom koji je inspiriran istinitom pričom, a scenarij je nekako čudnovato i nevješto sklepan. Razlika, naravno, postoji.

    Jako mi se sviđaju scene s leda, fantastičan prikaz svih figura umjetničkog klizanja, baš mi je - wow!

    Mama LaVona je definitivno izdominirala filmom i iskreno, možda bih radije pogledala film u kojem je ona glavni lik! Kaj je toj ženi u glavi čovječe... Čas je mrzim, čas se divim njenoj pokvrenosti i inteligenciji kao nečem vanserijskom!

    Sve u svemu, zanimljiv film...

  • #9
    1 0

    postova:131
    void @ 3.1.2022. 22:58

    Ovaj Shawn zaslužuje vlastitu franšizu. Smije se

  • #10
    0 0

    postova:12
    piga @ 3.1.2022. 23:49

    Super film. Sviđaju mi se smješni djelovi filma. Onaj Shawn je lik na kvadrat, ali isto dođe čovjeku da ga spusti na zemlju. Glumica je fantastična.

1
Dodaj komentar
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala