Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
U plavetnilo Antonete Alamat Kusijanović u finalu studentskog Oscara
Film je nominiranih za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti za nabolji igrani film
15. kolovoza 2017.

"U plavetnilo" Antonete Alamat Kusijanović u finalu studentskog "Oscara"

Za studentsku nagradu Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti ove je godine nominiran jedan hrvatski naslov, kratkometražni igrani film Antonete Alamat Kusijanović U plavetnilo, kao jedan od sedam naslova nominiranih u kategoriji naboljeg igranog filma, priopćio je HAVC.

Budući da je scenarij za film nastao tijekom redateljičinog studija na prestižnom američkom sveučilištu Columbia, film je nominiran u kategoriji najboljeg igranog filma sveučilišta iz SAD-a.

"Počašćena sam biti dijelom ove selekcije, među jako puno mojih kolega s Columbije, a i iz Hrvatske. Ponosna sam i što Columbija, koja je moja Alma Mater, svake godine ima jednog kandidata, a zadnje tri godine i dva pobjednika. A najviše sam sretna zbog mladih glumaca koji su srž ovog filma", izjavila je povodom nominacije Alamat Kusijanović.

U plavetnilo je svjetsku premijeru imao u programu Generation 14plus ovogodišnjeg Berlinalea gdje je nagrađen posebnim priznanjem, a na Međunarodnom festivalu kratkoga filma u Oberhausenu osvojio je nagradu mladog žirija. Svoju regionalnu premijeru film će imati na 23. Sarajevo film festivalu.

Priča je to o trinaestogodišnjoj Juliji i njezinoj majci koje bježeći od obiteljskog nasilja dolaze na idilični otok gdje je Julija provela djetinjstvo. Scenarij potpisuje Christina Lazaridi, a glavne uloge tumače Gracija Filipović, Vanesa Vidaković Natrlin, Dominik Duždević, Andro Režić, Nataša Dangubić i Marija Kohn.

Antoneta Alamat Kusijanović rođena je 1985. u Dubrovniku. U svojim filmovima tematizira tamnu stranu strasti, obiteljska ograničenja i opasnost koju donose tajne. Zajedno sa scenaristicom Christinom Lazaridi trenutno radi na svom prvom dugometražnom filmu Murina u čijem je središtu hrvatska obitelj koja lutajući otokom otkriva skriveno nasilje koje postoji među roditeljima, ljubavnicima i njihovom djecom.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala