Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Počelo je snimanje najslasnijeg showa RTL-a Tri, dva, jedan - peci!!
Voditeljica Sanja Doležal i članovi žirija Tomislav Špiček, Žakline Troskot i Tea Mamut upoznali su novih deset parova natjecatelja
3. prosinca 2016.

Počelo je snimanje najslasnijeg showa RTL-a "Tri, dva, jedan - peci!"!

Prošlog je tjedna u raskošno uređenom studiju Jadran filma započelo snimanje nove sezone slastičarsko-natjecateljskog showa Tri, dva, jedan – peci!! Voditeljica Sanja Doležal i članovi žirija, Tomislav Špiček, Žakline Troskot i Tea Mamut upoznali su novih deset parova natjecatelja koji će se boriti za titulu najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske!

"To što sam član žirija u 'Tri, dva, jedan – peci!' je novi trening za mene, ali ja se brzo naviknem na sve. Još kada su uz mene ovako lijepe i stručne dame kao što su Žakline i Tea, ja bih mogao snimiti i sto epizoda!", oduševljeno je priznao Tomislav Špiček, jedini džentlmen u ovogodišnjem žiriju najslasnijeg showa RTL-a, i to već nakon prve snimljene epizode na setu zagrebačkog Jadran filma.

Njegovo iskustvo u showu neće biti od koristi samo natjecateljima, nego i voditeljici Sanji, koja je Špičeku čak virila iznad ramena dok je natjecateljima održao kratki tečaj kako pravilno filetirati naranču.

"Obožavala sam gledati sve sezone serijala 'Tri, dva, jedan' jer show ima toplinu, a s druge strane i gledatelji i natjecatelji imaju šansu naučiti nešto novo. Među njima sam i ja koja si, nakon 30-tak godina boravka u kuhinji, utvaram da sam odlična kuharica. Tek onda kada vidiš prave majstore na djelu i kada čuješ savjete, shvatiš da imamo još jako puno za naučiti. Nisam majstor od slastica, ali sam u ovih nekoliko dana snimanja zapisala puno savjeta. Tek sad mi je jasno zbog čega mi se krema uvijek zgruda i što je potrebno za odličan ganache. Iako nisam pravi slastičar od zanata, natjecateljima itekako mogu pomoći kada im je teško, hrabriti ih tijekom duela, zagrliti i utješiti, i naravno s njima zapjevati i zaplesati. A nekad je i to dobro u kuhinji!", kroz smijeh objašnjava omiljena voditeljica s malih ekrana.

Mlada i vrlo uspješna slastičarka Tea uvjerava nas kako je, u moru zanimljivih natjecatelja, još prerano govoriti o favoritima.

"Tek smo krenuli sa snimanjem i teško je reći postoji li među natjecateljima jedan par koji se izdvaja od ostalih, za koji možemo reći da je 'nebrušeni slastičarski dijamant'. Iako ima jako zanimljivih kandidata, svih deset mora proći zadatke, tako da će ovo biti veliki izazov i za njih, kao i za nas kao mentore i članove žirija. Osim što ćemo ih ocjenjivati, naš je zadatak i da natjecateljima ukažemo na pogreške."

I priznata poduzetnica i vlasnica slastičarnice 'Amelie', Žakline Troskot, otkriva kako žiri žarko želi da natjecatelji otiđu iz showa s barem osnovnim znanjem o slastičarstvu jer se upravo zbog neznanja događaju greške.

"U slastičarstvu moraš poznavati osnove bez kojih ne možeš graditi cijelu priču o kolaču ili torti. Slastičarstvo se u posljednje vrijeme jako razvija i pojedini slastičari znaju se zaigrati i iznenada jednom sitnicom promijeniti izgled ili okus kolača. Međutim, kada nemaš tu osnovu, onda ne znaš gdje se možeš razigrati i tu obično nastanu 'kiksevi'."

Do kraja snimanja showa o natjecanju u pripremi slatkih zalogajčića, torti, suhih keksića i kolača, potrošit će se oko 60 kg brašna, izmutiti 700 komada jaja, naribati ili otopiti 18 kg čokolade i 12 kg sira, izmiksati 30 litara slatkog vrhnja, upotrijebiti 200 vrećica praška za pecivo i 160 vrećica vanilin šećera.

Što li nam to pripremaju natjecatelji koji traže put do naslova najboljeg amatersko-slastičarskog para Hrvatske i nagrade od 50.000 kuna? Doznat ćemo uskoro na RTL-u!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala