Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Scenarist Mladog pape gostuje na ZFF-u!
O angažmanu na kontroverznoj HBO-ovoj seriji i suradnji s Paolom Sorrentinom govorit će hvaljeni britanski scenarist
26. listopada 2016.

Scenarist "Mladog pape" gostuje na ZFF-u!

U danima kada su oči filmske i televizijske scene uprte u novu HBO-ovu seriju Mladi papa (The Young Pope) čiji se početak emitiranja s nestrpljenjem očekuje već više od godinu dana, Zagreb Film Festival najavljuje dolazak jednoga od scenarista ove serije, Tonyja Grisonija. Ovaj hvaljeni britanski autor široj je javnosti najpoznatiji kao koscenarist nekolicine filmova slavnog montipajtonovca Terryja Gilliama, među kojima je i kultni Strah i prezir u Las Vegasu.

Tijekom svog zagrebačkog boravka Grisoni će u subotu, 19. studenog u 15 sati u F22 – Novoj akademijskoj sceni (Frankopanska 22) održati masterclass predavanje u sklopu Industrije, paralelnog programa Zagreb Film Festivala koji okuplja edukativne i radioničke sadržaje.

Sa zagrebačkom će publikom ovaj nagrađivani filmaš podijeliti iskustva iz svoje četvrt desetljeća duge profesionalne karijere, s posebnim naglaskom na scenarističke angažmane u polju televizijske produkcije, među kojima je i spomenuta serija Mladi papa.

Nastala u produkciji američkog kanala HBO, britanskog Skyja i francuskog Canala Plus, ova kontroverzna serija govori o fiktivnom papi Piju XVIII. Raznim porocima odanog, ali konzervativno orijentiranog papu tumači Jude Law, a dio impresivne glumačke ekipe čini i Diane Keaton. Režiju potpisuje talijanski oskarovac Paolo Sorrentino, a na scenariju su uz Grisonija radili i Umberto Contarello (koscenarist Velike ljepote) te Stefano Rulli. Serija se emitira u Italiji i Njemačkoj od 21. listopada, u Francuskoj od 24. listopada, britanska premijera zakazana je za 27. listopada, a hrvatski će gledatelji seriju moći pratiti od 28. listopada.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala