Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.: kandidati će učiti glagoljicu
Najveći povijesni spektakl na ovim prostorima emitirat će se ove jeseni na RTL-u
20. srpnja 2016.

"Anno: Ljeta Gospodnjeg 925.": kandidati će učiti glagoljicu

Foto: RTL

Ljeto je u punom jeku, a tako i pripreme za najveći povijesni spektakl na ovim prostorima, Anno: Ljeta Gospodnjeg 925., koji će se emitirati u jesen na RTL-u.

I dok je većina ljudi na godišnjim odmorima, RTL-ova ekipa bez prestanka radi ne bi li 16-ero kandidata iz cijele zemlje doživjelo pravu povijesnu avanturu u doba vladavine kralja Tomislava. Bez struje, vode, modernih pomagala i svih blagodati 21. stoljeća, kandidati će se vratiti stotinama godina u prošlost gdje će morati naučiti ovladati zanatskim umijećima, sami proizvoditi hranu, naučiti glagoljicu i latinski, ali i sudjelovati u viteškim igrama.

Prvi kadrovi već se isprobavaju, a iza cijelog projekta, a kao dio ekipe, stoje najveći stručnjaci televizijskog i filmskog posla u Hrvatskoj. Redatelj Dalibor Sokolić, direktor fotografije, akademski snimatelj Dragan Marković te Tihomir Žarn, akademski montažer i redatelj. Dalibor Sokolić jedan je od najpoznatijih hrvatskih TV redatelja koji je režirao tisuće emisija i programa, između ostalog The Voice – Najljepši glas Hrvatske, Maestro, Ples sa zvijezdama, Milijunaša te mnoge druge poznate emisije. Marković je pak jedan od najcjenjenijih direktora fotografije, a u svome životopisu nanizao je filmove poput Bogorodice, Nebo, sateliti, Libertasa, te mnogih drugih kao i dramske TV serije poput Bitange i princeze, Ponosa Ratkajevih, Zore dubrovačke, itd.

Slavni akademski montažer i redatelj Tihomir Žarn također ima bogat popis filmova i emisija na kojima je radio poput showa Pjevaj moju pjesmu, talk showa Evergreen te mnogih drugih.

Da bi sve bilo baš kao u ono vrijeme, na projektu rade i povjesničari te arheolozi, a dvorac Ribnik već je poprimio obrise pravog zamka u kakvom su onomad vladali kraljevi.

Dalibor Sokolić

Sve, baš sve će biti kao prije gotovo 1100 godina. Kandidati će se morati prilagoditi i namirnicama iz onog doba te načinu kuhanja i skladištenja istih, a imat će i ograničenu paletu začina i dodataka hrani. Budući da je u to doba sol bila glavna namirnica, morat će naučiti za što je sve služila (osim za soljenje jela). Bavit će se i osnovama poljoprivrede i stočarstva, brinuti za domaće životinje i pčele te održavati vrt.

Također, kandidati će morati svladati osnove uglate glagoljice koja se koristila u ono vrijeme.
Dvorac Ribnik jedan je od najzanimljivijih i iznimno vrijednih spomenika srednjovjekovnog graditeljstva. Nalazi se u blizini Karlovca i Ozlja, a kao feudalni posjed Ribnik su u 13. i 14. stoljeću držali gorički knezovi Babonići te ban Mikac, a od kraja 14. stoljeća knezovi Frankopani, u čije je vrijeme i podignuto sadašnje zdanje.

Ribnik je spreman, ekipa je spremna, kandidati su spremni - snimanje najvećeg povijesnog spektakla RTL-a, Anno: ljeta Gospodnjeg 925., samo što nije krenulo!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala