Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
5. dan Motovun Film Festivala u Zagrebu
“Kratki motovunski 2” sasvim su opravdano dokazali da kratki metar itekako zaslužuje pažnju publike
27. kolovoza 2014.

5. dan Motovun Film Festivala u Zagrebu

Photo: Filip Beusan

Peta večer Motovun festivala u Zagrebu najavljena za prikazivanje berlinskog pobjednika, hvaljenog kineskog filma "Crni ugljen, tanki led" redatelja Diao Yinana, zbog tehničkih je razloga sinoć otkazana i odgođena za subotu 30. kolovoza.

Umjesto kineskog krimića tako su 5. dana Motovun film festivala u Zagrebu prikazani tzv. "kratki motovunski 2" (Motovun shorts 2), koji su ponovo i sasvim opravdano dokazali da kratki metar itekako zaslužuje pažnju brojne publiku. Za razliku od projekcije "motovunskih kratkih 1" (motovun shorts 1), prethodne, 4. večeri kada je prikazano 7 filmova u trajanju od nešto više od sat vremena, ovoga puta publika je odgledala izbor u svekupunom trajanju od puna dva sata.

Selektor Andrej Korovljev za 2. termin prikazivanja "motovunskih kratkih" izabrao je sljedećih 10 naslova: "Granična patrola" (15' Njemačka), "Dečki, cure" (13' Francuska), "Provjera" (16' Rusija), "Balkon" (20' Kosovo), "Pragovi" (13' Hrvatska), "Pred vratima" (5' Njemačka), "Grace" (11' UK), "Klaudi i riba" (16' Rumunjska/Njemačka) i "Posljednja predstava" (14' Španjolska) koji su zasluženo opravdali kvalitetu i izazvali veliko zanimanje publike koja je sinoć brojala preko tristo ljudi na Trgu Petrice Kerempuha. Posebno oduševljenje izazvali su francuski "Dečki, cure", kosovski "Balkon" te rumunjsko-njemački "Klaudi i riba" koji su izmamili i spontani pljesak oduševljenja tijekom projekcija.

Večeras, u četvrtak, 6. dana Motovun film festivala u Zagrebu na rasporedu je naveliko hvaljen dugometražni film "Ida" poljskog redatelja Pavela Pawlikowskog. Proglašen jednim od najsnažnijih i najboljih europskih filmskih naslova lansiranih ove godine, film Ida biti će prikazan večeras na Trgu Petrice Kerempuha u 21:00 sati.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala