Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box
UFC 169: Dva meča za titulu i obračun utopljenika Overeema i Mira
Za zagrijavanje pogledajte i izravni prijenos iz Kazahstana (1. veljače u 14:50) - WSB liga: Astana u borbi za drugo mjesto protiv Rusa
31. siječnja 2014.

UFC 169: Dva meča za titulu i obračun utopljenika Overeema i Mira

UFC 169 nam donosi daleko najjači popis borbi američke promocije do sada u 2014. Čak dvije borbe za naslov i teškaški super obračun će obilježiti event u New Jerseyju koji možete pogledati ekskluzivno u noći sa subote na nedjelju 1. veljače s početkom u 04:00h na Fight Channel PPV (Bnet, MaxTV).

Renan Barao će braniti svoj pojas u bantam kategoriji protiv svog starog znanca Urijaha Fabera dok će Jose Aldo ući u ring s Ricardom Lamasom. Širu publiku će sigurno najviše zanimati okršaj dva teškaška utopljenika Franka Mira i Alistaira Overeema. No, krenimo od početka, od dvoboja koji predvodi priredbu.

MMA genijalci: Renan Barao i Jose Aldo

Renan Barao je upravo protiv Urijaha Fabera 21. srpnja 2012. osvojio svoji privremeni naslov prvaka. Brazilac je slavio jednoglasnom odlukom sudaca i od tada vrlo uvjerljivo drži poziciju kralja divizije do 61 kilograma koja je dužim izbivanjem dotadašnjeg šampiona Dominicka Cruza sada dobila dodatnu težinu. Barao je nakon Fabera uvjerljivo pobijedio McDonalda i Winelanda, no s obzirom na vrhunsku formu "California Kida" u posljednje vrijeme, nedjeljni zadatak će mu biti kudikamo teži. Faber je, naime, u 2013. odradio čak četiri dvoboja, a ako se uzme u obzir da je meč protiv Ivana Mejivara imao u veljači, jasno je da će ovaj sjajni borac u godinu dana čak pet puta ući u UFC-ov oktogon. Zanimljiv podatak s obzirom na to da većina UFC-ovaca prosječno samo dva puta godišnje ima priliku boriti se, a rijetki su oni koji uspiju dobiti tri meča. Faber je tu priliku dobio zbog odličnih rezultata, velikog povjerenja svojih poslodavaca, ali i zbog već spomenute vrhunske forme. Od njegovih šaka su stradali redom Menjivar, Jorgensen, Alcantara i McDonald. Niz koji mu daje za pravo nadati se boljem ishodu drugog okršaja protiv Baraa.

Spomenimo za kraj i nevjerojatan niz nepobjedivosti Brazilca koji traje još od samog početka njegove karijere, odnosno od 14. travnja 2005. kada je u prvom profesionalnom meču stradao od Joaoa Paula Rodriguesa de Souze. Od tada ne zna za poraz, a tek je Claudemir Souza 2007. uspio izvući "No Contest" zbog ilegalnog udarca nogom. Ukupna Baraova statistika kaže nevjerojatnih 31 pobjeda te po jedan poraz i No Contest.

Tek nešto manje impresivan "score" ima apsolutni vladar pero kategorije i njegov sunarodnjak Jose Aldo. I dalje neporažen u UFC-u ovaj MMA genijalac je od prelaska iz WFC-a je već pet puta vrlo uvjerljiv branio svoj pojas (koji je donio iz ugasle promocije). Redom su padali Mark Hominick, Kenny Florian, Chad Mendes, Frankie Edgar i posljednje, u kolovozu prošle godine, Chang Sung Jung.  Poveznice s Ricardom Lamasom su višestruke. I on je stigao iz WEC-a, a također je od prelaska u UFC neporažen. Doduše, njegovi protivnici su bili nešto lakši iako se niz od četiri slavlja treba poštovati. Pogotovo impresivno izgledao je u posljednjem nastupu protiv Erika Kocha kojim je i izborio izazivačku poziciju. Aldo je bez sumnje veliki favorit u ovom dvoboju iako impresivni rezultati Lamasa pozivaju na oprez i ozbiljan pristup.

Frank Mir vs. Alistair Overeem - najiščekivaniji duel New Jerseyja

Već smo na početku napomenuli da će unatoč dva meča za titulu najviše interesa na priredbi u New Jerseyju ipak izazvati okršaj dva "teškaška utopljenika" Franka Mira i Alistaira Overeema. Obojica su u posljednje vrijeme pretrpjeli uzastopne poraze pa je ovaj dvoboj bez sumnje slamka spasa za nekoga od njih, ali i sablja koja će drugom presjeći uže i gurnuti ga izvan elitne promocije. Od izazivača do utopljenik u godinu i pol dana - tako je otprilike izgledao put Franka Mira nakon što je u svibnju 2012. teško poražen od strane Juniora dos Santosa u meču za naslov prvaka. Mir je tada deklasiran iako je u prethodna tri dvoboja svladao Cro Copa, Nelsona i Nogueiru pokazavši zavidnu formu i tako izborivši izazivačku poziciju. Strikeforceovi novopridošlice Daniel Cormier i Josh Barnett u 2013. su također bili kobni za Mira, a svi znaju da UFC ne tolerira tri i više poraza u nizu. No, ovaj bivši dvostruki UFC šampion je u ipak zaslužio nešto kredita pa mu je sudbina prolongirana za sljedeći dvoboj protiv Alistaira Overeema. "The Reem" je u jednako nezavidnoj poziciji nakon što su ga redom nokautirali Antonio Silva i Travis Browne. Njegov problem je gigantski ugovor koji je veliko opterećenje za UFC te bi mu novi posrtaj protiv Mira sigurno donio otkaz u UFC-u unatoč pompi i strci koja se uvijek vrti oko Nizozemca. U prilog ozbiljnosti situacije u kojoj se Overeem nalazi ide i povlačenje u svojevrsnu izolaciju za Nizozemca nakon posljednjeg poraza. Inače glasni Overeem je utišao svoje medijske nastupe te se navodno vrlo ozbiljno posvetio treninzima. Već su se pojavile glasine da bi Overeem u slučaju trećeg poraza mogao dobiti otkaz i karijeru nastaviti u Gloryju odnosno u kick boks vodama. Nama je ovaj meč zanimljiv zbog Stipe Miočića koji je proteklog vikenda svladao Gabrijela Gonzagu pa većina analitičara predviđa da bi sljedeći protivnik hrvatskog teškaša mogao bi ti baš pobjednik ovog dvoboja.

Pomalo u sjeni ova tri dvoboja ljubitelji MMA-ja će još među glavnim borbama UFC-a 169 vidjeti dvoboje Johna Linekera i Alija Bagautinova u pero diviziji, odnosno Jamieja Varnera i Abela Trujilla u lakoj diviziji.

Sve u svemu, UFC 169 je istinska UFC-ova poslastica koja će nam dati mnogo zanimljivih odgovora. Prijenos iz New Jerseyja starta u 04:00h iza ponoći pa navijte svoje budilice i provjerite koliko Faber i Lamas mogu protiv aktualnih prvaka te hoće li Overeem ili Mir sačuvati svoj posao. Prijenos se može pogledati ekskluzivno na Fight Channel PPV-u (MaxTv, Bnet).

UFC 169: Barao vs. Faber II

  • Renan Barao vs. Urijah Faber
  • Jose Aldo vs. Ricardo Lamas
  • Frank Mir vs. Alistair Overeem
  • John Lineker vs. Ali Bagautinov
  • Jamie Varner vs. Abel Trujillo

Uvodne borbe:

  • John Makdessi vs. Alan Patrick
  • Chris Cariaso vs. Danny Martinez
  • Nick Catone vs. Tom Watson
  • Al Iaquinta vs. Kevin Lee
  • Clint Hester vs. Andy Enz
  • Tony Martin vs. Rashid Magomedov
  • Neil Magny vs. Gasan Umalatov

 

Astana u borbi za drugo mjesto protiv Rusa

 

Nastavlja se WSB liga, a samim tim očekuju nas novi nastupi kazahstanske momčadi Astana Arlans u kojoj su veliki udio u dosadašnjim rezultatima dali i hrvatski predstavnici. Ovog vikenda momčad Hrvoja Sepa, Filipa Hrgovića i Leonarda Pijetraja dočekuju Ruski boksački tim.

Nakon poraza u prošlom kolu na gostovanju kod kazahstanskih Baku Firesa, Astana Arlansi domaćini su vrlo neugodnoj ruskoj ekipi. Ni ovog puta hrvatski dvojac neće biti u ringu jer ih treneri čuvaju za mnogo važnije mečeve koji tek slijeda. No, susret u Alamtyju donosi nam pet zanimljivih borbi. Pokazao je to i njihov prvi obračun u Sankt Peterburgu gdje je kazahstanska momčad slavila s 3:2. Odlučujući bod za pobjedu Astana Arlansima donio je Filip Hrgović koji je bio bolji od Sergeja Kuzmina.

Borba za drugo mjesto u skupini B

Uoči 7. kola obje su momčadi na omjeru od četiri pobjede i dva poraza. Ovo će biti borba za drugo mjesto u skupini B. Najjača momčad lige Kuba Domadores uvjerljivo je na vrhu s maksimalnim učinkom i realno nedohvatljiva. No, pobjeda bi obje momčadi približila osvajanju druge pozicije. Ruska je momčad u prošlom kolu došla do pobjede kod poljskih Husara i tako se izjednačila s Astana Arlansima.

Izravni prijenos iz Kazahstana pogledajte uživo ove subote, 1. veljače na Fight Channelu s početkom u 14:50 sati.

Parovi:

46-49 kg: Azamat Isakullov - Belik Galanov

56 kg: Meirbolat Toitov - Eduard Abzalimov

64 kg: Askhat Ualikhanov - Grigorij Lizunenko

75kg: Sergej Dereviančenko - Petr Khamukov

91kg: Vasilij Levit - Aleksej Egorov

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala