Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Lude 70-e
Nostalgična i zabavna serija koja oživljava razdoblje ludih '70-ih
  • Naša ocjena9/10
  • Vaša ocjena8/10

Lude 70-e

That '70s Show

(originalni naziv), 1998., SAD
8.4
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
"Lude 70-e" je hit serija FOX-a koju jednako gledaju mladi, kao i oni koji su u ludim sedamdesetima bili mladi. Serija je "otkvačena", duhovita, brza i prepuna dobre glazbe iz 70-ih. Doba Led Zepelina i neukrotivih lepršavih uvojaka Farrah Fawcett vraća se u poznatoj i nagrađivanoj seriji. U "Ludim 70-ima" glumi mlada ekipa koja je ušla među najpopularnije mlade ljude ispod 21 godine. Serija je odskočna daska za filmsku industriju. Producenti su proslavljeni Marcy Carsey, Tom Werner i Caryn Mandabach (Rosanne, The Cosby Show), zajedno s Bonnie Turner i Terry Turner.

Smještena u predgrađe Wisconsina, kuća obitelji Forman je središte zbivanja serije ''Lude '70-e.''. Sve proživljavamo kroz priču Erica Formana (Topher Grace) koji živi sa svojim pretjerano konzervativnim ocem Redom (Kurtwood Smith), dobrodušnom ali i pomalo ''nabrijanom'' majkom Kitty (Debra Jo Rupp) i sestrom lakog morala Laurie. Član obitelji tijekom serije postao je i Eicov prijatelj Hyde (Danny Masterson) koji se uselio u podrum kad mu je mama otišla iz grada.

Eric je i dalje dobar dečko koji ne kuži sve što se događa oko njega i oslanja se na prijatelje – pametnog i ''cool'' Hydea, simpatičnog i dobrodušnog Kelsoa kojem baš i nisu sve daske u glavi, Jackie i Feza, stranca koji je u Ameriku došao u razmjeni studenata. A tu je i Donna. Prvi susjedi obitelji Forman i Donnini roditelji – Bob (Don Stark) i Midge (Tanya Roberts) totalno su 'ufurani ' u sedamdesete – od mode, do načina života.

Osma sezona ujedno i posljednja

Serija završava osmom sezonom kada i otkačeni cast 'Ludih 70-ih' ostaje bez glavnog protagonista Erica (Topher Grace). Nakon što je vidio da mu je život postao pomalo dosadan i nezanimljiv, Eric se odlučio zaputiti u Afriku, a svoje prijatelje, obitelj i djevojku je ostavio u otkačenoj svakodnevnici.

Bliži se kraj 70-tih godina, a ostali protagonisti teško se mire s Ericoim odlaskom. Posebno njegova majka Kitty (Debra Jo Rupp) koja Donni (Laura Prepon) zamjera flertovanje s drugim muškarcima. Donna nakon prvotnog šoka ipak odluči održavati s Ericom vezu na daljinu, no za oko joj zapne Randy (Josh Meyers), novi zaposlenik u Hydeovom (Danny Masterson) dućanu s pločama. Eric pak putem pismu ostavi svoju ljubav Donnu koja tada proživljava teško razdoblje. Ipak na kraju odluči pružiti priliku prisutnom Randyu.

Jackie (Mila Kunis) se također nalazi u teškim ljubavnim problemima. Nakon što ju je Hyde ostavio, jer je mislio kako još postoji veza između nje i Kelsa (Ashton Kutcher), Jackie uloži sav svoj napor u dokazivanje suprotnog. Nakon što uspije izgladiti stvari s Hydeom, Jackie doživi novi šok: Hyde se u Las Vegasu tijekom pijanstva oženi sa striptizetom Samanthom (Jud Tylor). Tako će Hyde biti prisiljen živjeti u braku s nepoznatom ženom, a sve to zbog jedne lude i razuzdane noći. Jackie, očajna zbog svoje samoće, u novim će nastavcima konačno odlučiti potražiti svoju srodnu dušu. Tada otkrije da joj je prava ljubav bila cijelo vrijeme pred nosom. Naime, shvati da je Fez (Wilmer Valderrama) upravo ono što je cijeli život tražila.

Ponosni tata Kelso odluči se na obiteljski život sa ženom i kćerkom u Chicagu. Osim toga u Chicagu Kelso dobije i posao svojih snova - zaštitara na Playboyjevom imanju.

Tijekom godina u seriji gostovale brojne zvijezde

Serija je ugostila brojne ikone '70-ih - '90-ih: Gloriju Gaynor, Paula Anku, Shirley Jones, Charo, Alicea Coopera te Jessicu Simpson. U osmoj sezoni Topher Grace koji tumači lik Erica odlučio je napustiti seriju zbog neispunjenog zahtjeva za većim honorarom, no ipak se pojavio na kraju sezone u posljednjoj epizodi.
'Lude 70-e' su dobile 'Emmy' za najbolju kostimografiju te čak 16 puta bile nominirane za istu nagradu. Na bogatoj listi nagrada serija broji dvije nagrade 'Young Star', tri nagrade 'Teen Choice', a u mnoštvu nominacija treba izdvojiti nominacije za nagrade 'Alma', 'TV Guide', 'Artios CDG' i 'Glaad Media'.

Producenti su proslavljeni Marcy Carsey, Tom Werner i Caryn Mandabach, koji je producirao serije poput 'Rosanne' i 'Cosby Showa', zajedno s Bonnie Turner i Terry Turner u suradnji s Markom Brazilom, inače maštovitim tvorcima igranih hit filmova i serija poput 'Waynov svijet, 'Tommy Boy', 'The Brady Bunch Movie' i 'Treći kamenčić od sunca'.

"Lude 70-e' i Volcano izdali su i soundtrack. Ova sveobuhvatna zbirka uključuje dva CD-a, na prvom je 15 rock klasika iz 70-ih kao i nova tematska pjesma serije Cheapa Tricka: 'That '70s Show'. Spot za pjesmu snimljen je u L.A.-u s bendom i glumcima iz serije. Na drugom CD-u je također 15 klasika autora kao što su KC i The Sunshine Band, The Spinners, Rufus, Wild Cherry, Parliament i James Brown.

ULOGE:

Topher Grace... (Eric Forman)
Topher je glavni glumac u seriji. Oko njegovog se lika sve okreće. On živi s roditeljima koji nisu u ‘hip’ ‘70. nego su zapeli  u vremenu, negdje krajem ‘50. Uz njih jadan Eric ima i sestru Laurie koja je poznata po svojoj ’susretljivosti’ i snalažljivosti kada je u pitanju smišljane isprika ili spletkarenje. Jedna od velikih Topherovih prednosti je blago blesav izraz lica kojim uspijeva popratiti mnoge događaje.

U osmoj se sezoni, nakon što je vidio da mu je život postao pomalo dosadan i nezanimljiv, Eric odlučio zaputiti u Afriku, a svoje prijatelje, obitelj i djevojku je ostavio u otkačenoj svakodnevnici.

Topher Grace čiji su dar zapazili producenti Bonnie i Terry Turner otkriven je dok je nastupao u predstavi “A Funny Thing Happened on the Way to the Forum” u privatnoj srednjoj školi u New Hampshireu. Dobio je pohvale za ciničan, istančan prikaz Erica Formana u “Ludim sedamdesetima”, ulogu kojom je debitirao na televiziji. Nedavno je završio prvu godinu na Sveučilištu Južne Kalifornije. Tijekom ljetne stanke Grace je snimio “Traffic” u režiji Stevena Soderberga. Glumio je narkomana koji navuče Douglasovu kćer na kokain i heroin.

Mila Kunis… (Jackie Burkhardt)
Jackie je tatina curica koja je uvjerena da svakog muškarca može smotati oko malog prsta i natjerati ga na 'ozbiljnu' vezu. Oni koji se nisu odlučili za Donnu, tvrde kako je Jackie najbolji 'komad' u seriji.

U osmoj sezoni Jackie se konačno odlučuje za muškarca svojih snova, a to je ni više ni manje Fez.

Mila Kunis je mlada glumica rođena 14. kolovoza 1983. godine  u Ukrajini. Kao sedmogodišnjakinja doselila je u L.A., a naučila je engleski jezik gledajući kviz 'The New Price Is Right' na televiziji. Zanimljivo je da su u petoj sezoni 'Ludih 70-ih' njezin lik i Hyde gledali istu seriju kada su odlučili priznati svoju međusobnu privlačnost.

Laura Prepon …(Donna Pinciotti)
Donna je djevojka iz susjedstva koja je zaljubljena u Erica. Pošto je Eric odlučio otići u Afriku Donna doživljava veliki emotivni šok. Tada joj za oko zapne Randy.

Laura Prepon je rođena 7. ožujka 1980. u Watchungu u New Jerseyju. Prije glumačke karijere Laura je radila kao model u Parizu i Milanu. Laura se često nalazila na raznim listama najseksi djevojaka. Iako je najpoznatija po ulozi Donne, Laura se okušala i u seriji 'Kako sam upoznao vašu majku' te drugim serijama i filmovima.

 

Danny Masterson… (Steve Hyde)
Steve Hyde je teoretičar velikih zavjera i veliki 'cooler'. Jedna od definitivno najboljih scena cijele serije je kada se Hyde pokušava poigrati i utjecati na um ne odveć inteligentne Jackie. Hyde se unatoč tome ipak uspije zaljubiti u nju. No u novim nastavcima Hyde dolazi u velike ljubavne probleme. Kada se konačno odluči skrasiti s Jackie, dolazi do šokantnog otkrića, a to je da se tijekom pijanstva oženio striptizetom.

Danny Masterson se već dokazao u brojnim  humorističnim serijama poput 'Roseanne' i 'Cybill', a glumio je u raznim filmovima u kojima valja spomenuti 'Beethoven 2'. Danny je stariji brat glumca Christophera Mastersona. Zanimljiv je podatak da je glumac platio $2,995,000 kako bi dobio kuću koju je nekoć posjedovala rock legenda Chuck Berry. Također, Danny je suvlasnik restorana 'Dolce' u L.A.-u zajedno s Wilmerom Valderramom i Ashtonom Kutcherom.

Ashton Kutcher… (Mike Kelso)
Kelso je malo zakinut kada je u pitanju inteligencija, no ipak uvijek pronađe komada koji smatra da je on najbolji čovjek za nju. Zgodan, priglup i poslušan. Ipak, vjernost mu nije jaka strana. Sada već ponosni tata, Kelso odluči svoj životni put nastaviti u Chicagu, radeći posao iz snova.

Ashton Kutcher je bio model za rublje Calvina Kleina i za razliku od Kelsoa, navodno je vrlo bistar momak. Osim u 'Ludim 70-im' Ashton je glumio u filmovima 'Kći moga šefa', 'Domino efekt', 'Pogodi tko', 'Čuvar', 'Dok nas jackpot ne rastavi', a jednu od glavnih uloga u filmskom hitu 'Pearl Harbour' oteo mu je Josh Hartnett. Također, okušao se i u produkcijskim vodama, a popularnost mu je vrtoglavo narasla kada je oženio zanosnu i 16 godina stariju glumicu Demi Moore.

Wilmer Valderrama… (Fez)
Svi vole Feza. On je strani student koji je u Wisconsin došao u studentskoj razmjeni. Ipak, nikada nećemo doznati iz koje je zemlje stigao niti koje je njegovo pravo ime. Fez je nadimak koji je dobio zato što je 'Foreign Exchange Student' – FES. Novi nastavci donose prekretnicu u Fezovom životu. Shvati kako mu je srodna duša cijelo vrijeme pred nosom, i to upravo vrckasta Jackie.

Wilmer Valderrama se rodio 30. siječnja 1980. u Miamiju, ali kada je imao tri godine preselio je u Venezuelu, odakle su mu i korijeni. Upravo iz tog razloga Wilmer tečno govori španjolski. Najbolji je prijatelj Ashtonu Kutcheru, a bio je u vezi s glumicama Lindsay Lohan i Mandy Moore. Za ulogu Feza bio je višestruko nominiran za nagradu 'Alma'.

Debra Jo Rupp… (Kitty)
Kitty Forman je draga Ericova majka prepoznatljiva po svom hihotanju. Želi da Eric nikada ne napusti svoj obiteljski dom, a krasi je karakteristika brižne kućanice, majke i supruge. Kada Eric otiđe u Afriku Kitty je jako tužna. Promjene su dio život tako da i Kitty sa svojim suprugom Redom razmišlja o preseljenju na Floridu.

Debra Jo Rupp se pojavljivala u raznim serijama od kojih možemo spomenuti epizodnu ulogu u seriji 'Seinfeld'. Rođena je 24. veljače 1951. u Kaliforniji.

 

 

Kurtwood Smith… (Red)
Red Forman je iznimno konzervativan Ericov i Laurien otac, kojemu je zadaća disciplinirati ukućane i posjetitelje. U novim nastavcima Red doživljava razne zgode s Ericovim prijateljima.

Kurtwood Smith je glumio u mnogim serijama, između kojih su i 'Malcom u sredini', 'Medij' i '24'. Glumio je u filmu 'Prekinuta mladost' s Angelinom Jolie, zatim u filmovima 'Vrijeme ubijanja' i 'Slomljena strijela' te tri različita lika u 'Zvjezdanim stazama'. Zanimljivo je da je Kurtwood dobio ulogu Reda zato što je prvobitni izbor Chuck Norris morao snimati film 'Walker, teksaški rendžer'.

 

Don Stark …(Bob)
Bob Pinciotti je iritirajuće vedar i bučan susjed Formanovih te Donnin otac. I on u novoj sezoni razmišlja o promjenama te o preseljenju u Chicago.
Don Stark je također glumio u 'Zvjezdanim stazama' te serijama 'CSI' i 'Baywatch'. Rođen je 20. kolovoza 1954. u New Yorku. U slobodno vrijeme trenira momčad softballa u kojemu mu igra i kći.

Jud Tylor ...  (Samantha Hyde)
Samantha je novopečena žena Stevena. Kada postane gospođa Hyde nakon razuzdane noći odluči zatražiti mjesto koje joj pripada. Striptizeta koja je često u svađama sa svojim suprugom krije još jednu tajnu.
Jud je rođena 24.ožujka 1979.godine u Kanadi. Glumila je u serijama 'Smallville' i 'Dawson's Creek'.

Josh Meyers ...  (Randy Pearson)
Randy je novi zaposlenik  u prodavaonici ploča. Na početku mu za oko zapne Donna. Randy proživljava buran ljubavni život s neodlučnom Donnom koja ne može izabrati između njega i odsutnog Erica.
Josh je rođen 8.siječnja 1976. U Illinoisu u SAD-u. Stariji je brat glumca Seth Meyers. Glumio je u nedavnom filmskom hitu 'Bruno' te u filmu 'Date movie'.


Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovu seriju sviđaju se i ove serije
 
Kako sam upoznao vašu majkuKako sam upoznao vašu majku
komedija romantika
Priča o mladom Amerikancu kojemu grupica prijatelja pomaže pronaći "srodnu dušu"
  • How I Met Your...
  • Ocjena: 3/3
  • 22min, SAD 2005
  • Josh Radnor, Alyson Hannigan, ...
  • Režija: Pamela Fryman, ...
 
SimpsoniSimpsoni
komedija animirani
Zabavna serija koja na satiričan način parodira američki način života
  • The Simpsons
  • Ocjena: 3/3
  • 22min, SAD 1989
  • Dan Castellaneta, Julie Kavner, ...
  • Režija: Mark Kirkland, ...
 
Malcolm u srediniMalcolm u sredini
komedija
"Najbolja stvar u vezi djetinjstva je ta što ono vremenom mora doći svome kraju"
  • Malcolm in the ...
  • Ocjena: 3/3
  • 22min, SAD 2000
  • Frankie Muniz, Jane Kacmarek, Bryan Cranston...
  • Režija: Ken Kwapis, ...
 
PrijateljiPrijatelji
komedija
Radnja serije prati živote, međusobne odnose, ljubavi i humoristične situacije šestero prijatelja
  • Friends
  • Ocjena: 3/3
  • 22min, SAD 1994
  • Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow...
  • Režija: Gary Halvorson, ...
 
SeinfeldSeinfeld
komedija
Jerry je komičar koji ima najboljeg prijatelja, bivšu djevojku i susjeda koji mu postaje dio života
  • SEINFELD
  • Ocjena: 3/3
  • 22min, SAD 1990
  • Jerry Seinfeld, Jason Alexander, ...
  • Režija: Tom Cherones
 
KućaniceKućanice
komedija drama romantika
Hit serija - crnohumorni pogled na život kućanica iz predgrađa gdje nije sve kakvim se isprva čini
  • Desperate ...
  • Ocjena: 3/3
  • 45min, SAD 2004
  • Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross...
  • Režija: Arlene Sanford, ...
 
Ally McBealAlly McBeal
komedija drama romantika
Serija na humorističan način prati kaotičan i buran život vrlo uspješne i nesigurne mlade odvjetnice
  • ALLY MCBEAL
  • Ocjena: 2.5/3
  • SAD 1997
  • Calista Flockhart, Gil Bellows, ...
  • Režija: Jeremy Kagan, ...
 
Zovem se EarlZovem se Earl
komedija
Nakon manjeg zgoditka na lutriji Earl (J. Lee) odluči ispraviti sve nepravde iz svoje prošlosti
  • My Name Is Earl
  • Ocjena: 3/3
  • SAD 2005
  • Jason Lee, Ethan Suplee, Jaime Pressly, ...
  • Režija: Marc Buckland, ...
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala