Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Muškarci u krizi
Trojica najboljih prijatelja pokušavaju se nositi sa životnim izazovima srednjih godina
  • Naša ocjena8/10
  • Vaša ocjena9/10

Muškarci u krizi

Men of a Certain Age

(originalni naziv), 2009., SAD
9.2
10
9
8
7
6
5
4
3
2
1
Hej! Trebamo i tvoju ocjenu
Dobitnik Emmyja Ray Romano (Svi vole Raymonda), dobitnik Zlatnog globusa Scott Bakula (Zvjezdane staze: Enterprise, Quantum Leap) i Emmyjev dobitnik Andre Braugher (Odjel za umorstva, Salem’s Lot) u novoj seriji o trojici muškaraca koji se moraju nositi sa svim problemima koji su ih zatekli u tzv. krizi srednjih godina.

Za trojicu muškaraca koji ulaze u svoje četrdesete ove riječi zbilja počinju imati smisla, a o tome svjedoči i serija pod nazivom "Muškarci u krizi". U ovoj ciničnoj drami nastaloj pod producentskom palicom Romana, Roycea, Rosegartena ("Svi vole Raymonda") i Hoffmana ("Late World with Zach"), serija "Muškarci u krizi" istražuje jedinstvenu povezanost trojice prijatelja koji proživljavaju promjene i izazove u svojim srednjim godinama. Najbolji su prijatelji još od fakultetskih dana, a sada se nose sa životnim okolnostima srednjih godina. Između svakodnevnih ručkova u lokalnom restoranu i šetnji po brdima u okolici Los Angelesa, njih trojica silno se trude biti potpora jedan drugome u izazovima koje im život nameće.

Joe (Ray Romano) je ugodan, pomalo neurotičan, nedavno rastavljeni otac dvoje djece koji je maštao o tome da postane profesionalni igrač golfa. Sada je vlasnik i voditelj trgovine koja prodaje potrepštine za zabave.

Terry (Scott Bakula) je opušten, zgodni glumac koji ležerno prolazi kroz život (i sa ženama). U posljednje vrijeme sve više vremena provodi radeći honorarno kao glumac.

Owen (Andre Braugher) je suprug i otac troje djece pod velikim stresom koji trpi stalna kritiziranja svog oca za kojega radi kao prodavač automobila.

Ovi prijatelji suočavaju se s različitim izazovima. Joe, koji trenutačno živi u hotelu, pokušava se ponovno povezati sa svojim sinom. Opet počinje izlaziti na spojeve, no istodobno ima velik problem s kockanjem koji mu je i donio rastavu.

Neoženjeni Terry ismijava bračne probleme, no katkad se pita je li njegov samački život zbilja tako savršen kako on to misli. Owen daje sve od sebe da jednoga dana zamijeni oca na mjestu voditelja autosalona te ostaje pribran tijekom naizgled beskrajnog projekta renoviranja kuće koju si jedva može priuštiti. No ova su trojica prijatelja tu jedan za drugoga kada je to potrebno.

"Muškarci u krizi" je serija koja je premijerno prikazana u SAD-u 2009. godine, te je pronicljiv prikaz američkoga muškarca u četrdesetima koji odlikuje izvrstan scenarij i vrhunska glumačka postava, a postala je brzo hit među gledateljima i kritičarima. "Izvanredno, veličanstveno… Nešto jedinstveno", oduševljeno je pisao The Wall Street Journal. A The New York Times izdvojio ju je kao "uvjerljivi, oštroumno prikazan portret običnoga muškarca". Dok je The Washington Post hvalio seriju kao "nešto rijetko i predivno… s primjesom tuge, dirljivo i mudro", Los Angeles Times naziva je "čudesno dobrom serijom". USA Today opisuje je kao "stvarni život pretočen u umjetnost".

Ray Romano i Mike Royce tvorci su serije, dok su izvršni producenti Romano, Royce, Rory Rosegarten i Cary Hoffman.

Poznati komičar Ray Romano osim što glumi ujedno je i jedan od producenata ove serije. Serija istražuje poseban odnos trojice prijatelja koji prolaze kroz sve promjene i razne izazove u svojim srednjim godinama.

Život je ono što se događa dok ste vi zauzeti smišljanjem drugih planova.
– John Lennon



O glumcima i likovima:

RAY ROMANO (Joe/jedan od scenarista i izvršni producent)


Kao Ray Barone u dugo prikazivanoj hit komediji "Svi vole Raymonda", Romano je bio dio jednog od najcjenjenijih sitcoma u povijesti televizije. Osvojio je brojne nagrade, uključujući Emmy 2002. godine za najboljeg glavnog glumca u humorističnoj seriji te dva dodatna Emmyja za najbolju humorističnu seriju, kao njezin izvršni producent. Zajedno s ostatkom ekipe dobio je nagradu Screen Actors Guild za najbolju ekipu humoristične serije 2003. godine. Osvojio je nagradu People’s Choice za omiljenog muškog televizijskog izvođača 2000., 2001., 2003. i 2005., dok je serija nagrađena kao omiljena humoristična serija 2005.

Romano priznaje da je oduvijek znao da može nasmijati svoje prijatelje, no nikada nije ozbiljnije razmišljao o stand-up komediji do jedne sudbonosne večeri u njujorškom komičarskom klubu 1984. Nastup je prošao dobro i Romano se oduševio. Radio je niz neobičnih poslova, uključujući dostavljača madraca. Danju je radio kao blagajnik u banci, a noću nastupao u komičarskom klubu. No odlučio je napustiti rad "od devet do pet" i u potpunosti se posvetiti komediji.
Nakon što je osvojio natjecanje u stand-up nastupima koje je sponzorirala jedna velika njujorška radijska postaja, Romano je i dalje redovito nastupao u komičarskim klubovima diljem zemlje, što je rezultiralo gostovanjima u emisijama The Tonight Show i Late Night with David Letterman. Potonje mu je donijelo ugovor s Lettermanovom produkcijskom kućom Worldwide Pants, a rezultat te suradnje bila je hit serija "Svi vole Raymonda".
Romanov debi na velikom platnu bio je glas mamuta Mannyja u animiranom filmu "Ledeno doba", nakon kojega su uslijedila još dva jednako uspješna nastavka. Također je glumio u "Eulogiji", "Ratu za gradonačelnika" s Geneom Hackmanom, "Muljatorima" s Kevinom Jamesom i Burtom Reynoldsom, "Teksaškom pokeru" s Woodyjem Harrelsonom te "95 Miles To Go", autobiografskom dokumentarnom filmu o Romanovu životu na turneji.

Romano je autor bestselera New York Timesa "Everything and a Kite" te knjige za djecu "Raymie, Dickie, and The Bean: Why I Love and Hate My Brothers", koju je napisao zajedno sa svojom braćom Bobbyjem i Richem Romanom. Audio verzija knjige nominirana je za Grammy 2006. kao najbolja interpretacija. Romanov komičarski album "Live at Carnegie Hall" nominiran je za nagradu Grammy 2002. godine. Romano živi u Kaliforniji sa suprugom i četvero djece.

 

JOE - opis lika:
Joe je ugodan, pomalo neurotičan, nedavno rastavljen otac dvoje djece koji je maštao o tome da postane profesionalni igrač golfa, no postao je vlasnik i voditelj trgovine za potrepštine za zabave. Sad se on i njegova dvojica prijatelja, Owen i Terry suočavaju sa stvarnošću srednjih godina. Iako se protiv starenja bori humorom, i dalje je pomalo nesiguran. Ima i problem s kockanjem, što je i jedan od razloga njegove rastave. No sada kad je ponovno sam, ponovno se javlja ovisnost o kocki. Kada je riječ o osobnim odnosima, Joe osjeća da ga nespremnost na okončanje braka paralizira, dok njegova supruga nema takvih problema. No Joe je bacio oko na "ženu iz snova" koja kao da se stalno pojavljuje u njegovu životu.

 

SCOTT BAKULA (Terry)


Scott Bakula postao je poznato televizijsko lice nastupima u inovativnoj seriji "Quantum Leap" koja mu je donijela nagradu Zlatni globus za najboljeg glumca u dramskoj seriji, zatim tri dodatne nominacije za Zlatni globus, četiri nominacije za Emmy te pet iskazivanja počasti organizacije Viewers for Quality Television. Kao savršeni glazbeni izvođač također je i pjevao u nekoliko nastavaka serije.
Bakuline najnovije televizijske nagrade uključuju Emmy za "Bostonsko pravo", "Chucka", "Nove avanture stare Christine", "Tracey Ullman’s State of the Union" te Lifetimeovu filmsku adaptaciju bestselera Nore Robert "Plavi dim". Prije toga osvojio je nominaciju za nagradu People"s Choice za ulogu kapetana Jonathana Archera u seriji "Zvjezdane staze: Enterprise" u petoj sezoni ove televizijske serije.
Bakulini filmski nastupi uključuju uloge u filmovima "Vrtlog života", "Kuća na stijeni", "Duh zaštitnik", "Gospodar iluzija", "Prva liga III", "Moja obitelj", "Boja noć"i, "A Passion to Kil"l, "Necessary Roughness" te "Sibling Rivalry". Posudio je i glas mačku Dannyju u animiranome mjuziklu "Cats Don’t Dance". Njegov je najnoviji film "Doušnik" Stevena Soderbergha, u kojemu igra s Mattom Damonom. Film je rađen prema istinitoj priči o najvećem korporativnom cinkarošu u američkoj povijesti.
Bakula se nedavno vratio svojim kazališnim korijenima. Ove godine igrao je Nathana Detroita u produkciji Guys & Dollsa u glasovitoj dvorani Hollywood Bowl, dok je prošle godine nastupio u "Plesu u Tami" kazališta Old Globe Theater u San Diegu. Ostale najnovije uloge uključuju "Quality of Life" autorice Jane Anderson u kazalištu Geffen Playhouse, "No Strings" sveučilišnoga kazališta Fred Playhouse te Shenandoah kazališta Ford u Washingtonu.

Rođen u St. Louisu, Bakula se preselio u New York 1976. godine da bi se posvetio svojoj prvoj ljubavi, kazalištu. Godine 1988. nominiran je za nagradu Tony za ulogu u brodvejskom mjuziklu "Romance/Romance". Prije toga njegov brodvejski debi bila je uloga Joea DiMaggija u "Marilyn: An American Fable". Njegove ostale kazališne uloge uključujući hvaljene off-Broadway i L. A. produkcije "Three Guys Naked from the Waist Down" te L. A. i bostonske produkcije "Nite Club Confidential". Nastupao je u Carnegie Hallu, dva puta na dodjeli Kennedy Center Honors te nekoliko puta u dvorani Hollywood Bowl.

TERRY - opis lika:
Okorjeli neženja grupe, Terry, glumac je s ležernim stavom prema životu i ljubavi, na čemu mu dijelom zavide, a dijelom ga ismijavaju dvojica njegovih najboljih prijatelja, Joe i Owen. U njegovu osobnom životu nema velike odgovornosti: radi (jedva) kao honorarni zaposlenik u jednom uredu, drži satove joge u teretani te povremeno odlazi na audicije za televizijske serije i reklame. Istodobno uživa i žali za svojom nekadašnjom slavom kada su ga znali povremeno prepoznati po nastupima u popularnim reklamama. Što se tiče žena, Terry nije izgubio svoj šarm, ali zna da sat otkucava. Žene svojih godina smatra privlačnima, no posebno ga se dojmila mlada šankerica koja je upola mlađa od njega.


ANDRE BRAUGHER (Owen)


Andre Braugher možda je najviše poznat po svome fascinantnom i Emmyjem nagrađenom utjelovljenju lika detektiva Franka Pembletona u NBC-jevoj seriji "Odjel za ubojstva". Svoj drugi Emmy osvojio je za ulogu u mini seriji "Lopov". Ostale nominacije za Emmy zaradio je nastupima u televizijskoj seriji "Gideon’s Crossing" te filmu "Piloti iz Tuskegeeja" u produkciji HBO-a.
Braugherove najnovije uloge uključuju angažmane u mini seriji "Virus: Andromeda" te cjelovečernjim filmovima "Magla", "Putnici" i "Fantastična četvorka: Dolazak srebrnoga letača". Zajedno s Angelinom Jolie glumit će u cjelovečernjem filmu "Salt" redatelja Phillipa Noycea.
Serija "Muškarci u krizi" Braugherov je četvrti projekt za TNT. Godine 2004. zajedno s kolegom Robom Loweom nastupio je u TNT-ovoj originalnoj mini seriji "Salem"s Lot" rađenoj prema bestseleru Stephena Kinga. Godine 1999. glumio je u originalnom filmu TNT-ja "Prijelazna slava". Godine 1990. igrao je slavnog igrača bejzbola Jackieja Robinsona u originalnom filmu " The Court-Martial of Jackie Robinson" koji je ispričao manje poznatu priču o Robinsonovoj borbi za prevladavanje segregacije na Jugu nakon što je tijekom Drugog svjetskog rata dobio poziv za vojsku.

Braugherove ostale televizijske uloge uključuju CBS-ovu seriju "Hack" te filmove i mini serije poput Showtimeovih "Soldier’s Girl"," Ljubavne pjesme" i "10,000 Black Men Named George", od kojih je za potonji bio angažiran i kao izvršni producent te je zaradio nominaciju za nagradu NAACP Image. Radio je i na HBO-ovu filmu "Somebody Has to Shoot the Picture" te "Ubojstvu u Mississippiju" kuće NBC. Televizijsku karijeru započeo je kao pomagač poručnika Thea Kojaka u televizijskim filmovima rađenima prema originalnoj seriji Kojak.
Osim Braugherova uspjeha na malim ekranima, publika ga je imala prilike gledati i u različitim filmskim ulogama uključujući filmove "Prijelazna slava", "Iskonski strah", "Putovanje života Spikea Leeja", "Posejdon", "Grad Anđela", "Pravna frekvencija", "Parovi", "Bolji način za smrt", "Lopovi" i "Sav taj bijes".
Svestrani izvođač Braugher nastupio je u sklopu manifestacije New York Shakespeare Festival u predstavama "Mjera za mjeru", "Na tri kralja ili kako hoćete" te kao glavni glumac u "Henryju V.", za kojega je dobio nagradu Obie. Prošle godine igrao je kralja Klaudija u izvedbi Hamleta kazališta Public Theater u sklopu manifestacije Shakespeare in the Park. Njegovi ostali nastupi za navedenu kazališnu kuću uključuju uloge u drami "The Way of the World" te" Rikardu II." i "Koriolanu" Williama Shakespearea. Također je igrao Jagu u "Otelu" u produkciji Folger Shakespeare Festivala kao i naslovnu ulogu u "Macbethu" za Philadelphia Drama Guild.

Braugher, rođen i odrastao u Chicagu, diplomirao je na Sveučilištu Stanford te završio postdiplomski studiji na Julliardu.

OWEN - opis lika:
Owen se osjeća stjerano u kut. Radi da bi prehranio svoju brižnu suprugu i njihovo troje djece te platio beskonačno preuređenje koje im je zatrpalo kuću. No čini se da ništa ne može zadovoljiti njegova arogantnog i zahtjevnog oca za kojega Owen radi kao prodavač automobila. Owen ne biva promaknut u voditelja prodaje te počinje razmišljati o otkazu. No to je nemoguće jer jednostavno previše ljudi ovisi o njemu. Stres se počinje odražavati na Owenovo zdravlje koje je ionako narušeno dijabetesom. Susreti s Joeom i Terryjem pružaju mu prijeko potrebnu utjehu.

MIKE ROYCE (jedan od scenarista i izvršni producent)

Mike Royce odrastao je u Syracuseu u New Yorku, te diplomirao na filmskoj školi Ithaca. Nakon diplome preselio se u New York, gdje se zabavno eksperimentiranje u području stand-up komedije pretvorilo u 12-godišnju karijeru. Postao je poznato lice njujorške klupske scene te snimao spotove za veliki broj televizijskih emisija, uključujući "Late Night with Conan O’Brien". Nekoliko godina imao je uvodni nastup za emisije poput "The Dana Carvey Show", "The Maury Povich Show", "Viva Variety" i "Svi gradonačelnikovi ljudi". U kasnim 1990-ima radio je kao scenarist za MTV-jev "Apt. 2-F". Napisao je i nastavak za seriju "Svi gradonačelnikovi ljudi". Zatim se 1998. prvi put udružio s Rayem Romanom da mu pomogne napisati bestseler New York Timesa "Everything and a Kite". Nakon toga pridružio se scenarističkom timu serije "Svi vole Raymonda" te s vremenom postao izvršni producent posljednje dvije sezone. Godine 2003. Royce je bio nominiran za nagradu Emmy za najbolji scenarij za humorističnu seriju za nastavak "Savjetovanje". On, ostali scenaristi i producenti serije osvojili su Emmy za najbolju humorističnu seriju 2003. i 2005. godine. Nakon "Svi vole Raymonda" Royce je postao izvršni producent i šef serije "Sretni Louie" u produkciji HBO-a. Royce živi u Los Angelesu sa suprugom i njihovo dvoje djece.


Korisnicima koji su pozitivno ocijenili ovu seriju sviđaju se i ove serije
 
Heroji iz strastiHeroji iz strasti
drama
Skupina policajaca, vatrogasaca i paramedičara u New Yorku suočava se sa svakodnevnim tragedijama
  • Third Watch
  • Ocjena: 3/3
  • SAD 1999
  • Kim Raver, Bobby Cannavale, Michael Beach, ...
  • Režija: Peter Ellis, ...
 
Zaboravljeni slučajZaboravljeni slučaj
triler drama kriminalistički
Nada živi...jer dokazi nikad ne umiru
  • Cold Case
  • Ocjena: 3/3
  • 44min, SAD 2003
  • Kathryn Morris, Danny Pino, Jeremy Ratchford...
  • Režija: Mark Pellington, ...
 
U dobru i zluU dobru i zlu
komedija
Zabavna priča o kontrastu između staroga i novoga braka te očuvanju zaljubljenosti i strasti
  • Til Death / Ehe...
  • Ocjena: 2.5/3
  • SAD 2006
  • Brad Garrett, Joely Fisher, ...
  • Režija: James Widdoes, ...
 
Čuvar pravdeČuvar pravde
drama kriminalistički
Moćni i raskalašeni odvjetnik naučit će se poniznosti kada postane Čuvar pravde
  • Guardian
  • Ocjena: 2.5/3
  • SAD 2001
  • Simon Baker, Dabney Coleman, Alan Rosenberg...
  • Režija: David Hollander
 
MentalistMentalist
drama kriminalistički
Priča o istražitelju koji za rješavanje najsloženijih zločina koristi sofisticirane umne metode
  • THE MENTALIST
  • Ocjena: 0/3
  • SAD 2008
  • Simon Baker, Robin Tunney, Tim Kang, ...
  • Režija: David Nutter, ...
 
Na putu prema doljeNa putu prema dolje
drama
Walter White, teško bolesni profesor kemije, odluči iskoristiti svoj talent u kriminalne svrhe
  • Breaking Bad
  • Ocjena: 3/3
  • 49min, SAD 2008
  • Bryan Cranston, Anna Gunn, Aaron Paul, ...
  • Režija: Vince Gilligan
 
BrodBrod
drama avantura sf
Nakon kataklizme koja uzrokuje nestanak svijeta jedini preživjeli ljudi su putnici na školskom brodu
  • EL BARCO/The Ship
  • Ocjena: 2/3
  • Španjolska 2011
  • Juanjo Artero, Mario Casas, Blanca Suárez, ...
 
Jednom davnoJednom davno
drama avantura fantastika
I živjeli su sretno do kraja života... Ili su tako barem svi mislili
  • Once Upon A Time
  • Ocjena: 3/3
  • 44min, SAD 2011
  • Ginnifer Goodwin, Jennifer Morrison, ...
  • Režija: Dean White, ...
Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala