Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tko ima najgore otvaranje na kino blagajnama ove godine?
"Gravitacija" je uvjerljivo na prvom mjestu, dok je jedan novi film neočekivano loše prošao u američkim kinima

Tko ima najgore otvaranje na kino blagajnama ove godine?

Ovaj vikend donio nam je nove filmove na svjetskom tržištu, no Gravitacija je i dalje na uvjerljivom prvom mjestu.

Nakon što je oborila rekord otvaranja za listopad, Gravitacija nastavlja osvajati svjetska kina. U desetak dana diljem svijeta je zaradila oko 190 milijuna dolara, a očekuje se samo njezina daljnja dominacija, pogotovo u IMAX i 3D kinima gdje trenutno nema (takve) konkurencije. Prijetnju joj čine tek akcijskiSF Enderova igra koji u kina (i naša) stiže 31.10. te Thor: Svijet tame koji stiže tjedan kasnije, 7.11.

Na drugo mjesto smjestila se prva pridošlica, film snimljen prema istinitom događaju s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, Kapetan Phillips (kod nas dolazi 24.10.). Film je nešto bolje startao nego Argo, kontroverzni dobitnik Oscara, a označava i jedan od boljih za glavnog glumca koji se polako oporavlja od relativno neuspješnih filmova na kino blagajnama (Jako glasno i nevjerojatno blizu, Larry Crowne). Ovom filmu se, kao i Gravitaciji, predviđa dobar rezultat na kino blagajnama te dobra zarada i dug boravak među prvih 10.

Na trećem mjestu našao se animirani nastavak Oblačno s ćuftama 2 koji je u tri tjedna zaradio skoro 100 milijuna dolara što je mrvicu manje od originala Oblačno s ćuftama.

Zanimljivo je četvrto mjesto, druga pridošlica. Riječ je o dugonajavljivanom filmu s odličnim marketingom Machete ubija koji je startao sa zarađenih tek3,7 milijuna dolara. Slabi rezultat donijelo mu je titulu najgoreg otvaranja na više od 2500 lokacija diljem svijeta te najgore otvaranje ove godine, uz bok s Paranojom Harrisona Forda. Kako se Hrvatima sviđa film vidjet ćemo ovaj četvrtak kad se počinje prikazivati kod nas.

Petorku zaključuje Kockanje s Benom Affleckom i Justinom Timberlakeom koje je prošli tjedan ponijelo titulu najgoreg otvaranja na više od 3000 lokacija (dakle, novi Machete nije toliko loš). No, valja spomenuti kako je film puno duplo bolje prošao u svijetu, nego u SAD-u.

Ovaj četvrtak nam donosi uzbudljive nove filmove: akcić Plan za bijeg sa Sylvesterom Stalloneom i Arnoldom Schwarzeneggerom (počinje igrati i kod nas), istinita priča o čovjeku iza afere Wikileaks Tajne petog staleža (u našim kinima od 24.10.) te Carrie, remake istoimenog kultnog horora iz 1976. godine (kod nas od 31.10.).

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala