Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stari Batman pobijedio novog!
"Gravitacija" je protekli vikend srušila sve rekorde, dok je "Kockanje" završilo tek na 3. mjestu s lošim kritikama

Stari Batman pobijedio novog!

Jaka reklama, trud marketinških stručnjaka i razni prilozi koje smo mogli vidjeti prije početka prikazivanja filmu Gravitacija sa Sandrom Bullock i Georgeom Clooneyem osigurali su veliki uspjeh i nevjerojatnu zaradu!

Prvi vikend prikazivanja za ovaj film značili su svjetsku zaradu od skoro 83 milijuna dolara (budžet od 100 milijuna, ne računajući silne reklame) i rekord zarade otvaranja za mjesec listopad koji je do današnjeg dana držalo Paranormalno 3 iz 2011. godine. Bullock i Clooney također mogu biti i više nego zadovoljni jer je oboma film osigurao najbolji start u cijeloj karijeri (zaradio je više od komedije Specijalne agentice te legendarnog Batman i Robin za koji je Clooney nedavno priznao kako je upropastio naslovnu ulogu).

No, nisu samo gledatelji oduševljeni filmom, već ga i kritičari neprestano hvale (trenutno ima 98% na Rotten Tomatoes). Gravitacija uspjeh duguje i prikazivanju u 3D formatu i IMAX-u jer je studio Warner Bros. neprestano hvalio efekte, a znamo da čim se film ne gleda u 'običnom' kinu cijena ulaznice može biti i duplo viša.

Skočit ćemo odmah na treće mjesto na kojem se smjestio triler Kockanje s 'novim Batmanom' Benom Affleckom koji je uz sasvim solidnu reklamu zaradio tek 31 milijun dolara diljem svijeta (budžet taman 30 milijuna), od čega je samo 7 milijuna u američkim kinima! Navedeno označava najgore otvaranje ikad za neki film u više od 3000 kina diljem svijeta!

Iako je kombinacija zvučala obećavajuće (uz Afflecka su Justin Timberlake i Gemma Arterton), vjerojatno mu nije u korist išla oznaka R pa su se gledatelji okrenuli puno razvikanijoj Gravitaciji (PG-13). Osim svega navedenog, triler je jako loše prošao i kod kritike.

Spomenimo još ostale filmove koji čine prvu petorku. Gravitaciju slijedi animirani nastavak Oblačno s ćuftama 2 koji je u 2 tjedna zaradio70-ak milijuna dolara s čime u Sonyju mogu biti zadovoljni. Na četvrto mjesto smjestili su se Zatvorenici s Hughom Jackmanom i Jakeom Gyllenhaalom koji je dosad zaradio 62 milijuna dolara, a na petom Utrka života, priča o rivalstvu engleskog playboya Hunta i austrijskog perfekcionista Laude od koje se očekivalo više, ali trenutno broji samo 48 milijuna dolara.

Dok u Gravitaciji hrvatska publika može uživati od proteklog četvrtka kad i ostatak svijeta, na Kockanje moramo pričekati još nekoliko dana jer se počinje prikazivati 10. listopada. Ovaj vikend u američkim kinama počinje igrati Machete ubija koji kod nas stiže tjedan kasnije, 17. listopada.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 3
    pandaboy pandaboy @ 7.10.2013. 14:54

    Znači, ovo je usporedba Batmana kojeg neki pokušavaju zaboraviti i Batmana kojeg neki ne žele niti vidjeti?  :P 

  • #1
    1 4
    karter karter @ 7.10.2013. 13:13

    Svoju ulogu u komercijalnom uspjehu Gravitacije su najviše imali kritičari davši filmu hvalospjeve kakve ja ne sjećam se da sam ikada vidio. 98% na RT uz ocjenu 9.1/10 nemaju ni mnogi klasici a i na metascoru 96 ima što je strašno, na imdbu koji je ajmo reći najgori pokazatelj kvlaitete ima također odličnih 8.8. TAko da moj odlazak u kino ovaj tjedan neće biti rezultat marketinga jel nisam vidio niti jedan trailer za film, već nerealnih ocjena kritičara. Vjerojatno su i oni bili podmazani od strane producentske kuće. Ovakve predrasude i skepsa ne valja prije gledanja filma, tako da ću pokušati zaboraviti ove podatke i opušteno, objektivno promotriti film te napisati odgovarajući komentar na portalu.

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala