Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Glumci koje smo mogli gledati u ovogodišnjim hit filmovima
Izdvojili smo samo neke glumce koje smo mogli gledati u velikim ovogodišnjim filmskim uspješnicama

Glumci koje smo mogli gledati u ovogodišnjim hit filmovima

Ovih dana svjedočimo velikom uspjehu Gravitacije, za koji je svakako zaslužan i izbor glavnih glumaca. No, jeste li se zapitali jesu li uopće Sandra Bullock i George Clooney bili prvi izbor?

Redatelj Alfonso Cuarón ideju za film imao je još prije nekoliko godina kad je u glavnim ulogama htio vidjeti isključivo Angelinu Jolie i Roberta Downeya Jr.-a. Nakon što je Jolie odustala, redatelj je u ulozi vidio bilo koga, od Natalie Portman, Marion Cotillard, Scarlett Johansson do Blake Lively. Na kraju se ipak odlučio za ovaj dvojac kojemu je ovo prva suradnja.

Robert Downey Jr. nije odustao samo od Gravitacije. Sam Raimi htio je baš njega za ulogu čarobnjaka u Carstvu velikog Oza, ali zbog kreativnih razloga glumac je odustao u posljednji trenutak. Raimi je potom silom za ulogu htio Johnnyja Deppa koji se već obvezao za Usamljenog osvetnika pa je izbor na kraju pao na Jamesa Franca koji je dobio popriličan honorar za 'uskakanje u zadnji čas'.

Benedict Cumberbatch ulogu Juliana Assangea i Daniel Bruhl kao njegov kolega u The Fifth Estate dobili su tek nakon što su Jeremy Renner i James McAvoy odustali od glavnog dvojca. I u Zatvorenicima su nas trebala čekati drugačija imena: Hugh Jackman i Jake Gyllenhaal došli su u obzir tek nakon što je redateljska palica došla iz ruke Bryana Singera do Denisa Villeneuvea koji se nije složio s Markom Wahlbergom i Christianom Baleom.

Emmu Watson trebali smo gledati u jednoj od cameo uloga u komediji Ovo je kraj te u Spring Breakers, a od obje uloge je odustala zbog pretrpanog rasporeda (u potonjem projektu ju je zamijenila Ashley Benson).

Što se superjunaka tiče, Čovjek od čelika prvotno je trebao biti Joe Manganiello (Okus krvi), a znanstvenica Maya Hansen iz Iron Mana 3 Jessica Chastain koja je odustala zbog indie drame The Disappearance of Eleanor Rigby. Hugh Jackman ne bi bio jedino veliko glumačko ime u novom Wolverineu da je sve prošlo po planu i da je umjesto relativno nepoznate Svetlane Khodchenkove ulogu Viper prihvatila Jessica Biel.

Najveća promjena bila je za Batlera. Kao JFK i Jackie trebali smo gledati Hugha Jackmana i Milu Kunis, a nakon njihovog odustajanja Matthewa McConaugheya i Minku Kelly, koja je na kraju dobila ulogu, ali uz partnera Jamesa Marsdena. Liam Neeson trebao je pak glumiti Lyndona Johnsona (ulogu je kasnije dobio Liev Schreiber), a Nicole Kidman trebala se pojaviti u do dana današnjeg nepoznatoj ulozi.

Najveća gubitnica trenutno je Blake Lively koja je odbila i Gravitaciju i Velikog Gatsbyja. Pristala je na ulogu u kriminalističkoj drami Nuspojave, ali redatelj Steven Soderbergh nije htio raditi s njom pa je ulogu dao Rooney Mari.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala