Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najbolji SF filmovi sezone 2013-2014
Provjerite koje ćemo sve znanstveno-fantastične filmove gledati u nadolazećoj sezoni

Najbolji SF filmovi sezone 2013-2014

Ovaj vikend u naša je kina stigao Riddick, posljednji dio sage koja je počela 2000. godine filmom Planet tame, a nastavila se 2004. godine filmom Riddickove kronike. U ovom je nastavku zloglasni Riddick ostavljen na suncem spaljenom planetu da umre, međutim na planetu se nalaze izvanzemaljska bića opasnija nego ikada do sada. No čudovišta nisu jedini problem, jer su plaćenici, trenirani posebno za lov na Riddicka, pronašli gdje je i dolaze po njegovu ucijenjenu glavu. 

Riddickov izlazak je potaknuo ekipu Chillopedie da napravi listu filmova znanstveno-fantastične tematike čiji izlazak očekujemo u sezoni 2013-2014.

Gravity - Listopad 2013.

Film Alfonsa Cuaróna sa Georgeom Clooneyem i Sandrom Bullock u glavnim ulogama svakako ima znanstvenu komponentu zbog koje se nalazi na ovoj listi: Stone (Bullock) i Kowalsky (Clooney), ona je doktorica, on iskusni astronaut na zadnjoj misiji u svemiru. Neobjašnjiva nezgoda uništi njihov shuttle tijekom rutinske misije i oni se nađu u tami svemira, plutajući uokolo. Misterij je kako će se uspjeti spasiti bez nečije pomoći s obzirom da nemaju mogućnost samostalnog kretanja? Odgovor nas čeka već ovog listopada kada film stiže u kina.

Ender's Game - Studeni 2013.

Ender's Game je adaptacija nagrađivanog romana Orsona Scotta Carda, a donosi nam mračnu budućnost čovječanstva, u kojoj djecu sa strateškim i taktičkim vještinama uzimaju iz njihovih domova u vrlo ranoj dobi kako bi ih pretvorili u vojnike potrebne za rat sa vanzemaljskom rasom. Orson Scott Card je nekoliko puta naglasio kako je njegov roman dosta drugačiji od scenarija, no na nama ostaje to provjeriti u studenom kada film dolazi u kina.

Thor: The Dark World - Studeni 2013.

Novi film o Thoru više je okrenut na fantastični dio, a manje na znanstveni no svejedno zaslužuje mjesto na listi očekivanih SF filmova. Drugi dio donosi nam Thora u borbi protiv drevne rase Vilenjaka Tame, koje predvodi osvetoljubivi Malekith, prijeteći da će svemir baciti u tamu nakon svega što se dogodilo u Osvetnicima. Jedva čekamo studeni kada film dolazi u kina, da saznamo koju će to silu Malekith upotrijebiti protiv nordijskog boga munje.

The Hunger Games: Catching Fire - Studeni 2013.

Otkako je izašao prvi dio Igara gladi prošle godine, s nestrpljenjem se očekuje njegov nastavak. Za one koji slučajno nisu upoznati radnja filma smještena je u blisku budućnosti gdje su Sjedinjene Američke Države propale, izmučene sušom, požarima i ratom. Iz pepela se uzdigao Panem, odakle se svake godine nasumično biraju po dječak i djevojčica koji se uživo na televizijskom prijenosu bore do smrti. Katniss i njezin prijatelj Pete vraćaju se na 75. Igre gladi koje će zauvijek promijeniti grad Panem.

About Time - Prosinac 2013.

Putovanje kroz vrijeme jedna je od omiljenih tema SF žanra. U filmu About Time putovanje kroz vrijeme koristi se kao pokretač za romantičnu komediju. Nedavno smo imali prilike vidjeti istu temu iskorištenu u romantičnoj drami Žena vremenskog putnika tako da nas zanima na koji način će biti iskorištena u ovom filmu. Film donosi priču o Mary, koja upoznaje nespretnog Tima koji ima sposobnost putovanja kroz vrijeme te slučajnom pogreškom izbriše njezino kompletno sjećanje na njihovu vezu.

RoboCop - Veljača 2014.

Redatelj Jose Padilha odlučio se na remake akcijskog SF-a iz 1987. sa Joelom Kinnamanom u glavnoj ulozi. Scenarij je isti kao i u originalu: policajca Alexa Murphyja opasno ozlijedi bomba, ostavivši ga sa 85 posto spaljenog tijela te ga znanstvenici pretvaraju u RoboCopa, robotskog policajca namijenjenog za borbu protiv zločina. Koliko je zapravo ovaj remake različit od originala provjerit ćemo tek u veljači 2014. godine.

Edge Of Tomorrow - Lipanj 2014.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    acid acid @ 15.9.2013. 17:21

    a Transcendence ?

  • #4
    1 0
    pandaboy pandaboy @ 15.9.2013. 12:38

    Ne bih baš prozvao nešto što nije još uopće izašlo "najboljim"...ili je možda problem u meni što nisam toliko optimističan

  • #3
    1 1
    Lizistrata lizistrata @ 15.9.2013. 11:30

    Jbt kolko se SF srozao ak je ovo lista "najboljih" SF filmova koji dolaze...U biti jedino me Gravity zanima, i spomenuti Interstellar kojeg nema na listi..."U filmu About Time putovanje kroz vrijeme koristi se kao pokretač za romantičnu komediju."-> nek me netko opali.. Plus RoboShit (koji teško da će nadmašiti prethodnika), još malo Tom Cruisea i Hunger gamesa (onak huh?)..A i Ender ne djeluje kao da će išta valjati, sudeći po traileru.. Meh.. Možda ona sljedeća sezona bude inovativnija i malo bolja..

  • #2
    0 1
    nerazumnost nerazumnost @ 15.9.2013. 10:59

    Interstellar?! Usto baš i ne bih Igre gladi nazivao SF-om pošto ima malo veze s SF

  • #1
    3 0
    franorobert franorobert @ 15.9.2013. 10:47
    A gdje je Interstellar?! Najbolji i definitivno najiščekivaniji
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala