Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ususret LFF-u: Hit dokumentarac Fu*k For Forest
Večeras na Ljetnoj pozornici Opatija možete pogledati jedan od najrazvikanijih dokumentaraca iz prošle godine!

Ususret LFF-u: Hit dokumentarac "Fu*k For Forest"

Foto: Liburnia Film Festival

Leona Johansson i Tommy Hol Ellingsen, osnivači kolektiva Fu*k For Forest koji djeluje iz Berlina, nedavno su posjetili Motovun Film Festival gdje su "likom i djelom" predstavili dokumentarac o kojem se ove godine mnogo priča. Riječ je o filmu poljskog dokumentarista Michala Marczaka Fu*k For Forest (2012.) koji donosi kontroverznu priču o kontroverznom pokretu čija je misija «eko pornićima» i golotinjom skrenuti pozornost na šume svijeta.

Zahvaljujući programu «Ususret LFF-u», te Restart labelu i Opatijskoj ljetnoj pozornici, ni stanovnici Liburnije i Kvarnera, odnosno njihovi gosti, neće ostati uskraćeni za jedan od najrazvikanijih dokumentaraca iz prošle godine.

Pokret Fu*k For Forest nastao je, uz podršku norveške vlade (!), 2004. godine kad se grupa ljudi među kojima su bili i spomenuti Leona i Tommy, domislila da je seks naprosto glupo ne iskoristiti za nešto uistinu dobro, kad ga se već toliko često koristi kako bi se prodala hrpa beskorisnih stvari, proizvoda i ideja. Na koji način ga oni koriste zabilježio je poljski redatelj Michal Marczak, pa između ostalih likova upoznajemo Dannija - nemirna duha, koji slučajno otkriva ovaj raskošan neohipijevski svijet gdje seksualno oslobođenje graniči s globalnim altruizmom, te se priključuje njihovoj itekako slikovitoj operaciji. Od ulica Berlina do šuma Amazone, ujedinjeni u misiji da spase planet kupovinom dijela šume gdje će zaštiti autohtono stanovništvo od izopačenog i bolesnog Zapada.

Film je na rasporedu večeras na Maloj ljetnoj pozornici u 21 sat. Ulaznica je 25 kuna. Vidimo se!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala