Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Trka za teran otrčana, a susret s Ulrichom Seidlom odgođen za sutra
Sinoć u 21 sat dodijeljena je nagrada pobjednicima utrke, a "Doručak u Motovunu" je otkazan na jedan dan

Trka za teran otrčana, a susret s Ulrichom Seidlom odgođen za sutra

Foto: Motovun Film Festival

Jučer je u Motovunu održana velika Trka za teran, a u 21 sat, prije projekcije filmova Teleport Zovko i Frances Ha na Trgu je pobjednicima dodijeljena nagrada. Tako su Ingrid Nikolešić i Ivica Brajković, pobjednici utrke, pred svima prisutnima stali na klackalicu kojom je određeno koliko su teški jer su točno toliko terana dobili za nagradu.

Doručak u Motovunu

Današnji Doručak u Motovunu sa slavnim Ulrichom Seidlom je otkazan, ali samo na jedan dan - već sutra u 11:30h na Terasi ispred hotela doručak s Ulrichom Seidlom i glumicom Mariom Hofstatter. Slavni austrijski redatelj Ulrich Seidl umjetnik je kojeg su nazivali provokatorom, mizantropom i eksploatatorom ljudske nesreće. Zamjerio se Akademiji, crkvi, Partiji i Državi te izbrisao granice između dokumentarnog i igranog filma.

Ulrich Seidl 2011. godine bio je dobitnik nagrade Maverick kojom Motovun Film Festival nagrađuje i slavi velike filmske stvaratelje koji se uspješno bore protiv ukalupljenosti i ostaju individualci do kraja. Seidl je i tada bio gost festivala tako da je ovogodišnje gostovanje nastavak međusobne podrške i druženja.

Ove godine Motovun Film Festival prikazuje Seidlovu Paradise trilogiju od koje je prvi film Paradise: Love bio u konkurenciji za Zlatnu palmu Filmskog festivala u Cannesu 2012. godine, Paradise: Faith je dobitnik posebne nagrade žirija na 69. Venecijanskom filmskom festivalu, a treći nastavak Paradise: Hope je premijerno prikazan na 63. Berlinskom filmskom festivalu, a ovogodišnji Motovun Film Festival ga ponosno prikazuje po prvi put.

Ova trilogija opisuje se kao trilogija seksa, želje i društvenog aktivizma, poznati glumac i redatelj John Waters je nakon što je odgledao Paradise: Love rekao: ˝Fassbinder died, so God gave us Ulrich Seidl.˝, a The Guardian ga je opisao kao Michaela Hanakea na praznicima.

Seidl je izjavio kako njegovi filmovi nisu kritika pojedinaca, već društva te kako svojim filmovima ne želi zabavljati publiku, već je dirnuti i možda i uznemiriti te ih konfrontirati s njima samima.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala