Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Večeras počinje Motovun Film Festival!
Filmski maraton sa 70 projekcija u 5 dana počeo je u 10 sati, a službeno otvorenje počinje u 21h filmom "Zamisli"

Večeras počinje Motovun Film Festival!

Foto: Motovun Film Festival

Filmski maraton sa sedamdeset projekcija u pet dana počeo je u 10 sati, a 16. Motovun Film Festival bit će svečano otvoren projekcijom filma Zamisli Andzreja Jakimowskog u 21 sat.

Kako je iza nas vrlo dobra godina u američkom neovisnom filmu, u program je uvršteno čak tri off-holivudska filma sa Sundancea, od kojih su dva crno-bijele komedije. Kao reakciju na socijalnu krizu tu su dva filma – katalonska Pošast i grčka Kćer – koji tu krizu tematiziraju kroz žanr dokudrame odnosno trilera.

Sve je više novih, zanimljivih indijskih naslova, a tu je i Ulrich Seidl, režiser kojeg festival prati još od njegova prvog igranog filma Pasji dani, a koji je u ovih 12 mjeseci premijerno prikazao čak dva nova filma. Stoga će publika dobiti priliku da njegovu trilogiju Ljubav-Vjera-Ufanje gleda kako je izvorno zamišljena, kao jednu cjelinu, u tri uzastopna termina.

Na kraju, tu je kao točka na i Obrana i zaštita Bobe Jelčića, jedan od nekoliko ključnih hrvatskih filmova u posljednjih pet godina, film koji je nesumnjivo obilježio ovu godinu u našoj kinematografiji.

Filmovi u glavnom programu konkuriraju za nagradu Propeler Motovuna i prestižnu nagradu tročlanog međunarodnog žirija FIPRESCI. Nagrada Bauer za najbolji film godine dodjeljuje se za filmove snimljene u sedam kinematografija: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Kosovu, Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Prvi put ove godine Motovun Film Festival imat će kino u gradu Buzetu, a od 3. do 10. kolovoza tradicionalno će se u Zagrebu na Tuškancu prikazati odabrani filmovi s motovunskog festivala.

Raspored projekcija možete provjeriti ovdje!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala