Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Breaking Bad svoj uspjeh duguje Mulderu i Scully
U rujnu će se obilježiti 20 godina od prve epizode "Dosjea X" pa se Vince Gilligan ponovno prisjetio njihovog utjecaja

"Breaking Bad" svoj uspjeh duguje Mulderu i Scully

10. rujna 1993. godine serija Dosjei X premijerno se počela prikazivati na Fox-u, a točno 20 godina kasnije (29. rujna) moći ćemo gledati finale jedne od najboljih dramskih serija današnjice, Breaking Bad.

Poznato je kako je autor serije Vince Gilligan svoj televizijski početak imao upravo pišući scenarij za Dosjee X prije kojih je bio samo običan scenarist koji se pokušavao probiti kad ga je 'otkrio' Chris Carter i promijenio mu život.

"Sve što znam o televizijskim serijama naučio sam od Dosjea X i radeći s Chrisom te ostalim scenaristima i producentima te serije kao što su Frank Spotnitz i John Shiban. To je bilo veliko iskustvo i svojevrsna škola, ali super škola u kojoj su me plaćali da pohađam nastavu", rekao je Gilligan u posebnom intervjuu za The Huffington Post.

Iako smo već nekoliko puta čuli kako Bryan Cranston ne bi postao Walter White da sam Gilligan nije ekipi serije Breaking Bad pokazao epizodu Dosjea X gdje je glumio negativca te znamo da su i Sopranosi imali velik utjecaj na samu priču, Gilligan je bio voljan otkriti još neke zanimljivosti u susret velikoj 20. godišnjici emitiranja kultne serije.

"Stvarno sam puno naučio od te serije. To je bio savršen posao za mene. Ne mogu dovoljno istaknuti koliko su Dosjei X zaslužni za Breaking Bad i sve ostalo što sam napisao. Naučili su me kako da budem producent, showrunner, šef. Chris me naučio da je jako važno surađivati sa svima i dati im priliku da iznesu svoje ideje. Ono što vam ne mogu opisati je kako me naučio da izgradim tu napetost u seriji... ne mogu to objasniti. Ali Chris je za to zaslužan. Morate se unijeti u sve."

"Ono što je posebno kod Dosjea X je njihova epizodna raznolikost. Imali smo smiješne epizode, mračne, obične... to sam se trudio napraviti i s Breaking Bad. Pogotovo one napete scene s otkačenim humorom."

"Vjerujem da se utjecaj Dosjea X vidi svuda. Mislim da se može prepoznati i u IzgubljenimaJ. J. Abramsa. Pogotovo kod Breaking Bad, odmah ću to i svima priznati. Sve to možemo zahvaliti Chrisu jer je on ohrabrio ljude u Fox-u koji su se bojali kako će publika prihvatiti takvu seriju. Prihvatili su ideju... ostalo je povijest", zaključio je Vince Gilligan.

U povijest odlazi i serija Breaking Bad čije posljednje epizode počinju 11. kolovoza.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala