Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Prvi trailer za biografsku dramu o osnivaču WikiLeaksa
Benedict Cumberbatch utjelovio je Juliana Assangea, a film postavlja pitanje je li on vizionar ili izdajica

VIDEO: Prvi trailer za biografsku dramu o osnivaču WikiLeaksa

Biografska drama The Fifth Estate prikazuje odnos između osnivača WikiLeaksa i njegovog pristalice te kasnije kolege koji se zauvijek promijenio porastom popularnosti i utjecaja spomenute stranice, te naposljetku prekinuo prijateljstvo dvojice prijatelja .

U drami s elementima trilera redatelja Billa Condona, Benedict Cumberbatch utjelovio je osnivača WikiLeaksa Juliana Assangea, a Daniel Brühl našao se u ulozi njegovog bivšeg glasnogovornika Daniela Domscheita-Berga. Njemačka glumačka zvijezda ove godine niže uspjeh za uspjehom, a predviđa mu se i nominacija za Oscara (neki tvrde i sigurno osvajanje) u također biografskoj drami Utrka života gdje je uprizorio trostrukog svjetskog prvaka Formule 1, Nikija Laudu (u naša kina stiže 19. rujan).

Ostatak glumačke ekipe čine Laura Linney, Anthony Mackie, David Thewlis, Peter Capaldi, Dan Stevens, Alicia Vikander i Carice van Houten. Oni koji su ga imali prilike pogledati impresionirani su i dirnuti glumačkom ekipom i radnjom, no sam Assange je već ranije 'popljuvao' film tvrdeći da je vidio dovoljno samo što je pročitao scenarij, piše The Hollywood Reporter.

"Film je samo gomila laži i masivna propaganda kojom se napada WikiLeaks te propitkuje karakter i moral mog osoblja", izjavio je nezadovoljan Assange.

Bilo kako bilo, The Fifth Estate u kina dolazi sredinom listopada s time da još nije poznato kada će biti dostupan kod nas.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala