Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Preminuo James Gandolfini
HBO je potvrdio kako je slavni glumac preminuo u Italiji od srčanog udara

Preminuo James Gandolfini

James Gandolfini, najpoznatiji po izvanrednoj ulozi mafijaša Tonyja Sopranosa za koju je nekoliko puta nagrađen Emmyjem, umro je u 51. godini od iznenadnog srčanog udara dok je bio na odmoru u Italiji.

Gandolfini se u Italiju zaputio i kako bi sudjelovao na 59. Taormina filmskom festivalu koji se održava ovaj tjedan na Siciliji.

 Iz HBO-a su rekli kako su u šoku te da su neizmjerno tužni zbog njegove obitelji. „Bio je izvanredan čovjek i prijatelj koji je sve tretirao jednako i s poštovanjem”, ekskluzivno prenosi Us Weekly.

David Chase, kreator Sopranosa, izjavio je: „Bio je genij. To zna svatko tko ga je vidio u bilo kakvoj ulozi, pa makar i nekoj najmanjoj. Često sam mu govorio da je kao Mozart. Uopće ne mogu zamisliti kako je sad njegovoj obitelji.”

Glumac se na veliki ekran probio 1993. godine kriminalističkim trilerom Quentina Tarantina True Romance. Na male ekrane je stigao 1999. godine u već spomenutoj legendarnoj seriji Obitelj Soprano.

Svi koji ga poznaju kažu kako se uvijek svim srcem unosio u uloge pa nije čudno da su ga pamtili po ulozi mafijaša kojeg je vrlo vjerno odglumio. No, pamtimo ga i po ulogama u akcijskom trileru Posljednja bitka sa Robertom Redfordom, Mexican s Bradom Pittom i Juliom Roberts te komediji Kako preživjeti Božić s Benom Affleckom. Posljednjih godina je glumio u nekoliko filmova od kojih se ističu nominiran za Oscara Zero Dark Thirty, Otmica Metroa 123 i Ubij ih nježno.

James Gandolfini je iza sebe ostavio svoju ženu Deborah Lin i dvoje djece, sina Michaela i kćer Lilianu, kojima ovim putem izražavamo sućut.

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala