Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Gorući grm nagrađen Zlatnom nimfom
Radnja serije govori o studentu Karlova sveučilišta u Pragu, koji se spalio u siječnju 1969., godinu nakon Praškog proljeća

"Gorući grm" nagrađen Zlatnom nimfom

Foto: HBO

"Gorući grm" (Burning Bush), miniserija HBO Europea u režiji Agnieszke Holland, osvojio je nagradu Zlatna nimfa na Televizijskom festivalu u Monte Carlu 2013., a Ivan Trojan proglašen je najboljim glumcem.

Prema scenariju Stepana Hulika, "Gorući grm" pripovijeda dramatičnu priču o Janu Palachu, mladom studentu Karlova sveučilišta u Pragu, koji se spalio u siječnju 1969., godinu nakon Praškog proljeća.

Priča o njegovoj smrti četiri dana poslije, o naporima komunističkih autoriteta da diskreditiraju njegovo ime i o pravnoj borbi odvjetnice koju je njegova obitelj unajmila da spere ljagu s njegova imena i razotkrije istinu, pripovijedana je u tri dugometražna nastavka. Miniserija je svoju premijeru imala ranije ove godine na HBO Europeu u petnaest država u kojima se kanal prikazuje. Međunarodni je distributer Beta Film.



Antony Root, izvršni potpredsjednik Originalnog programa i produkcije za HBO Europe, izjavio je: "Ovo su bila nevjerojatna dva tjedna za Originalnu produkciju HBO Europea. Oduševljeni smo što je moćna izvedba Ivana Trojana u Gorućem grmu prepoznata u Monte Carlu. Podjednako smo sretni što je inspirativni dokumentarac Bartosza Kowalskog trostruki dobitnik u Krakovu. HBO Europe posvećen je radu s najboljim kreativnim talentima u svim žanrovima i divno je vidjeti da je Ivanov i Bartoszev izniman rad priznat na ovaj način."

1. lipnja HBO Poljska pokupio je tri nagrade na Filmskome festivalu u Krakovu za dokumentarac "San u stvaranju" (A Dream in the Making). U zanimljivoj priči o prijateljstvu i odlučnosti, u kojoj Pavel obučava najboljeg prijatelja Barteka da postane filmski kaskader, vidimo kako snovi dvojice mladića sežu izvan granica njihove nasilne i osiromašene varšavske četvrti.

U Krakovu je Srebrnog konjića dobio Bartosz M. Kowalski za režiju najboljeg dokumentarnog filma, Mateusz Skalski dobio je nagradu predsjednika državne televizije TVP za najbolju kameru, redatelj Barotsz M. Kowalski također je dobio nagradu Maciej Szumowski, koju Nacionalno radiotelevizijsko vijeće dodjeljuje kao priznanje za iznimnu socijalnu osviještenost.

Miniserija "Gorući grm" dostupna je putem usluga HBO GO i HBO On Demand.
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala