Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


''Blade Runner'' ipak dobiva nastavak!
Svake godine nekoliko puta slušamo o potencijalnom nastavku ili remakeu ovog filma, ali konačno je odlučeno – stiže nastavak

''Blade Runner'' ipak dobiva nastavak!

Stigla je službena vijest kako je odabran scenarist za nastavak filma Blade Runner, uspješnog SF trilera Ridleya Scotta iz 1982. godine.

Michael Green (Green Lantern, serija Heroji, Kraljevi) bi trebao prepraviti scenarij Hamptona Fanchera koji je napisao scenarij i za original, a radnja bi trebala biti smještena nekoliko godina nakon njega.

Na ovom projektu se radi više od dvije godine od kada je početkom 2011. godine Alcon Entertainment osigurao prava na prequele i sequele ovog ikoničnog SF trilera, a već se u kolovozu iste godine znalo kako će se Scott primiti režije i novog uratka.

Iz Alcona su otkrili da su Scott i Fancher Blade Runner ionako zamislili kao prvi iz serije filmova temeljenih na likovima iz romana Philipa K. Dicka Sanjaju li androidi električne ovce?, no kako se Scott primio drugih filmova, nastavak je morao pričekati koje desetljeće.

Nakon uspjeha ovog filma, Dickovi romani su se mahom počeli adaptirati za veliki ekran, a prošli su više-manje uspješno (Totalni opoziv, Replikator, Specijalni izvještaj, IsplataNemogući susret).

Koliko je Blade Runner filmski vrijedan dokazuje i činjenica kako je 1993. godine izabran za 'vječno' čuvanje u Državnoj filmskoj arhivi SAD-a koja svake godine bira najviše 25 filmova koji su kulturno, povijesno ili estetski značajni.

Osim činjenice da će Blade Runner dobiti nastavak i da je određen scenarist, redatelj Ridley Scott sve drugo drži u tajnosti. A zna se koje je najveće pitanje - hoće li Harrison Ford ipak reprizirati ulogu Ricka Deckarda...

D.L.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala