Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Finale Eurosonga!
Večeras se na Eurosongu u Švedskoj među 26 predstavnika bira 58. eurovizijski pobjednik

Finale Eurosonga!

Večeras će švedski Malmö biti poprište borbe dvadeset i šest zemalja, koje se natječu za pobjedu na 58. izdanju Eurosonga. Kroz dvije polufinalne večeri odabrano je dvadeset sudionika, koji su se pridružili velikoj šestorki: prošlogodišnjem pobjedniku i pet zemalja koje imaju direktan ulaz u finale.

Zemlje će se predstaviti sljedećim redoslijedom: Francuska, Litva, Moldavija, Finska, Španjolska, Belgija, Estonija, Bjelorusija, Malta, Rusija, Njemačka, Armenija, Nizozemska, Rumunjska, Velika Britanija, Švedska, Mađarska, Danska, Island, Azerbajdžan, Grčka, Ukrajina, Italija, Norveška, Gruzija i Irska. S obzirom da smo kroz tjedan predstavili sve polufinaliste, donosimo i predstavnike zemalja - direktnih finalista.

1. FRANCUSKA - Amandine Bourgeois "L'enfer Et Moi"

Amandine je 2008. pobijedila na francuskom pop idolu La Nouvelle Star. Sve je začarala svojim posebnim, baršunastim glasom, koji je istovremeno moćan i nježan. Svoj drugi album Amandine je snimala u Londonu, uz pomoć suradnika Amy Winehouse i Plan B-ja.

2. ŠPANJOLSKA - ESDM "Contigo Hasta El Final (With You Until The End)"

ESDM je skraćenica za El Sueño De Morfeo, odnosno Morfejev san. Ovaj španjolski trojac zajedno svira već deset godina, kombinirajući pop sa daškom rocka i to sve sa keltskim utjecajem.

3. NJEMAČKA - Cascada "Glorious"

Odkad je izdala svoj prvi album prije deset godina, Cascada je nizala hitove koji su postali popularni diljem svijeta. Najpoznatiji su svakako Everytime We Touch, Rhythm Of The Night, Summer Of Love i Miracle.

4. VELIKA BRITANIJA - Bonnie Tyler "Believe In Me"

Ovogodišnja britanska predstavnica ne treba puno predstavljanja. Svima su poznate pjesme Total Eclipse Of The Heart i Holding Out For A Hero. Ova rođena velšanka karijeru je započela sa sedamnaest godina i već više od 40 godina svima je poznato ime Bonnie Tyler.

5. ŠVEDSKA - Robin Stjernberg "You"

22-godišnji Robin ozbiljnije se počeo baviti glazbom kada je 2011. godine završio na drugom mjestu švedskog Idola, tijesno izgubivši sa 48% dobivenih glasova. Nakon što je, izbacivši svoj debitantski album, postao instant broj jedan, odlučio je okušati sreću i na Eurosongu.

6. ITALIJA - Marco Mengoni "L'Essenziale"

Marco se cijeli život direktno ili indirektno bavio glazbom, no u glazbene je vode ozbiljnije zaronio nakon pobjede na X Factoru 2009. godine. Njegov prvi singl Dove Si Vola postao je velika uspješnica, kojom je označio službeni početak svoje karijere.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala