Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


''Broadchurch'' od večeras na RTL-u
Hvaljena britanska serija ''Broadchurch'' nominirana je za najbolju seriju na Televizijskom festivalu u Monte Carlu

''Broadchurch'' od večeras na RTL-u

Foto: RTL

Psihološka drama Broadchurch smještena je u mali grad s velikom tajnom, a kod gledatelja Velike Britanije prihvaćena je s rijetko viđenim entuzijazmom.

Autor i scenarist serije Chris Chibnall ideju o stvaranju ovog projekta dobio je prije 10 godina, ali je nije realizirao jer se istovremeno bavio serijama Život na Marsu i Dr. Who, te se usredotočio na probijanje na američko tržište s dramskom serijom Camelot

Ovom serijom Chibnall je htio pokazati gledateljima kako jedan stravičan događaj može utjecati na obitelj i malu sredinu koja će se početi raspadati nakon što će se malo-pomalo otkrivati detalji iz privatnih života sugrađana.

Britanci su toliko ''zapeli'' za otkrivanje ubojice da su kladionice postavile mogućnost klađenja na osam imena najsumnjivijih likova. Kako bi zadržali u tajnosti identitet počinitelja do posljednje epizode, televizijski kanal ITV ju je držao u tajnom sefu do samog početka emitiranja, a samo je ekipa koja je radila na seriji znala tko je ubojica.

Da je serija uspješan projekt prepoznat u cijelome svijetu, dokazuje i nominacija za najbolju mini-seriju na 53. televizijskom festivalu u Monte Carlu, u konkurenciji s mnogim drugim međunarodnim serijama poput američke Hatfieldovi i McCoyevi. Britanski mediji nagađaju da autor Chris Chibnall, potaknut velikim uspjehom u domovini, razmišlja i o američkoj verziji Broadchurcha.

Mještani gradića koji ''glumi'' Broadchurch, West Bay, su isprva bili skeptični zbog dolaska televizijske ekipe, ali im sada mogu itekako zahvaliti jer otkako je serija počela s emitiranjem, gradić je doživio ekonomski procvat.

Zašto je serija ovako uspješna provjerite danas od 21:15 na RTL-u kada nas čeka dvosatna hrvatska premijera ove iznimno hvaljene britanske serije!

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (4)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala