Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Ususret Eurosongu!
Eurosong 2013., prva polufinalna večer, šesnaest zemalja, a samo deset ide dalje. Hoće li Hrvatska uspjeti biti u tih deset?

Ususret Eurosongu!

Večeras od 21 sat počinje prva polufinalna večer međunarodnog pjevačkog natjecanja Eurosong 2013. u gradu Malmö, u Švedskoj. Za svoje mjesto u finalu u subotu 18.5. bori se 16 zemalja: Austrija, Estonija, Slovenija, Hrvatska, Danska, Rusija, Ukrajina, Nizozemska, Crna Gora, Litva, Bjelorusija, Moldavija, Irska, Cipar, Belgija i Srbija. Od njih će deset zemalja dobiti priliku nastupiti u finalu i boriti se za pobjedu.

1. AUSTRIJA - Natália Kelly "Shine"
Mlada 18-godišnja Natália na Eurosongu će se predstaviti pjesmom "Shine", koja je ujedno njen debitantski singl no iza nje stoji višegodišnja glazbena karijera jer je kao pijanistica sudjelovala na raznim glazbenim natjecanjima no sada je dobila priliku predstaviti i svoje vokalne sposobnosti, braneći austrijske boje u Švedskoj.

2. ESTONIJA - Birgit "Et Uus Saaks Alguse"
Estonska pjevačica Birgit karijeru je započela 2007. godine, pobjedivši na prvom estonskom Pop Idolu. Od onda joj je sve u životu išlo uzlaznom putanjom tako da joj sada, uz priliku da predstavlja svoju zemlju na ovogodišnjem Eurosongu, sreću upotpunjuje i činjenica da čeka svoje prvo dijete.

3. SLOVENIJA - Hannah "Straight Into Love"
Hannah pjeva, sklada i piše tekstove, rođenjem je Amerikanka no udajom za Slovenca odlučila je doseliti u Sloveniju. Hannah je surađivala sa vrhunskim svjetskim glazbenim producentima te je radila na brojnim Disneyevim filmovima.

4. HRVATSKA - Klapa s mora "Mižerja"
Hrvatska se ove godine odlučila za klapski izričaj za svoj nastup na ovogodišnjem Eurosongu jer se radi o tradicionalnoj domaćoj glazbi, koju je i UNESCO uvrstio na popis nematerijalne baštine. Samo za ovu priliku oformljena je klapa najboljih pjevača iz raznih klapa. Nadamo se da će uspjeti dobiti priliku za nastup i u finalu.

5. DANSKA - Emmelie de Forest "Only Teardrops"
20-godišnja Emmelie već je sa 14 godina počela nastupati sa škotskim glazbenikom Fraserom Neillom, izvodeći autorske pjesme, ali i folk-blues obrade pjesama Johnnyja Casha i Nirvane. Zanimljivo je da uvijek nastupa bosa jer se , kako kaže, 'osjeća bliže zemlji i opuštenije'.

6. RUSIJA - Dina Garipova "What if"
22-godišnja Dina originalno je iz Tatarstana. U Rusiji je postala poznata nakon pobjede u glazbenom showu The Voice 2012. godine. Dina je izjavila kako smatra da je nastup na Eurosongu iznimno bitan za mlade glazbenike te da je to čak ključni korak u karijeri.

7. UKRAJINA - Zlata Ognevich "Gravity"
Zlata je omiljena ukrajinska pjevačica koja će se na eurovizijsku pozornicu popesti već drugi put. Prvi put je predstavljala Ukrajinu 2010. godine na Eurosongu u Norveškoj sa pjesmom Tiny Island, s kojom je zauzela peto mjesto.

8. NIZOZEMSKA - Anouk "Birds"
Anouk je poharala nizozemske glazbene liste 1997. godine singlom Nobody's Wife, koji je postao eksplozivna rock himna o samostalnosti i ravnopravnosti. Zbog svog specifičnog glasa i moćne izražajnosti vrlo je brzo postala popularna.

9. CRNA GORA - Who See "Igranka"
Crnogorski hip-hop duo Who See prvi album izdali su 2007. godine i od onda samo nižu uspjehe. Poznati su po svom humoru i komičnim spotovima, a ušli su u povijest kao prvi bend iz Crne Gore nominiran za MTV EMA nagradu. U Švedskoj će im se na pozornici pridružiti i crnogorska pjevačica Nina Žižić.

10. LITVA - Andrius Pojavis "Something"
Tridesetogodišnji Andrius počeo je pjevati sa pet godina i od onda nije prestao. No prvi samostalni album je izdao tek 2012. godine, a nakon nastupa na ovogodišnjem Eurosongu planira održati koncertnu turneju po cijeloj Litvi.

11. BJELORUSIJA - Alyona Lanskaya "Solayoh"
Alyona je svestrana umjetnica i TV celebrity u Bjelorusiji. Za nju je mogućnost da predstavlja svoju zemlju na Eurosongu u Švedskoj treća sreća jer se već dva puta natjecala da dobije tu priliku no bez uspjeha.

12. MOLDAVIJA - Aliona Moon "O Mie/A Million"
Aliona je moldavska zvijezda u usponu. Pozornica Eurosonga nije joj nepoznanica jer je već imala prilike stati na nju i to prošle godine kao pratnja Pashi Parfenyju. Nastup u Azerbajdžanu toliko joj se svidio da je ove godine odlučila okušati sreću samostalnim nastupom.

13. IRSKA - Ryan Dolan "Only Love Survives"
Ryan je mladi glazbenik i tekstopisac, koji je tek počeo graditi svoju samostalnu glazbenu karijeru. Do sada je nastupao sa poznatim irskim glazbenicima no odlučio je pokušati postići uspjeh i u solo vodama. Rekao je kako se nada da će svojom pjesmom dovesti Eurosong u Irsku osmi put.

14. CIPAR - Despina Olympiou "An Me Thimasaí"
Despina se školovala na Trinity sveučilištu u Londonu, gdje je studirala teoriju glazbe i klavir. Već dvadeset godina se profesionalno bavi glazbom, a prvi album izdala je 2000. godine i od onda samo niže glazbene uspjehe.

15. BELGIJA - Roberto Bellarosa "Love Kills"
18-godišnji Roberto još je kao dječak pokazivao afinitete za glazbu te je od malih nogu krenuo na satove pjevanja. Ozbiljnije se bacio u glazbene vode nakon pobjede na prvom belgijskom natjecanju The Voice. Nakon toga je uslijedio njegov debitantski album, koji je izdao krajem 2012. godine, a sada je već dobio priliku predstavljati svoju zemlju na Eurosongu.

16. SRBIJA - Moje 3 "Ljubav Je Svuda"
Mirna, Nevena i Sara slavu su stekle u talent showu Prvi glas Srbije. Nakon toga odlučile su udružiti snage i oformile grupu Moje 3 te se prijavile na natjecanje za predstavnicu Srbije na ovogodišnjem Eurosongu. Pobjedom su im se počeli ostvarivat snovi jer su dobile priliku predstaviti se na međunarodnoj pozornici.

M.M.Š.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    SilkyCoco silkycoco @ 14.5.2013. 12:53

    Voljela bih iskreno vjerovati kako imamo šanse. Ali davno je prošlo vrijeme kad sam kao klinka oduševljeno gledala Eurosong i vjerovala da je tamo sve pošteno i pratila naše izvođače...

  • #1
    1 0
    LordAdamko lordadamko @ 14.5.2013. 9:30

    jel sam ja jedini koji dozivljava ovo vise kao ironicno pitanje?

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala