Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Argo, Jadnici i Skyfall pokupili BAFTA-e
Britanska filmska akademija odabrala je svoje pobjednike, a Ben Affleck je još jednom trijumfirao

"Argo", "Jadnici" i "Skyfall" pokupili BAFTA-e

Politički triler Argo Bena Afflecka glavni je pobjednik sinoćnje dodjele BAFTA-e, britanskih Oscara, odnijevši kući nagradu u tri kategorije, uključujući one za najbolji film i najboljeg redatelja.

- Ovo je drugi čin za mene. Dali ste mi to, ova industrija mi je to dala i jako sam zahvalan i ponosan i posvećujem svakom tko pokušava dobiti svoj ​​drugi čin, jer možete to učiniti - rekao je Affleck primajući nagradu za najboljeg redatelja.

Jadnici su odnijeli najviše nagrada, ali osim one za najbolju sporednu glumicu za Anne Hathaway, njihove pobjede su uglavnom u tehničkim kategorijama - Produkcijski dizajn, Šminka i Zvuk.


Skyfall je nagrađen u kategoriji Najbolji britanski film, a također Thomas nagrađen je za originalnu glazbu, dok su Django Unchained Quentina Tarantina, Pijev život Anga Leeja i Amour Michaela Hanekea također dobili po dvije nagrade svaki.

Tarantino je osvojio Oscara za najbolji scenarij, a najbolji sporedni glumac Django Unchainedov Christoph Waltz, koji je nagradu također osvojio 2010., zbog uloge u Tarantinovom posljednjem filmu Inglourious Basterds.

U kategoriji najbolje sporedne glumice, bilo je najviše iznenađenja, jer je zvijezda filma Amour Emmanuelle Riva pobijedila Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook) i Jessica Chastain (Zero Dark Thirty).

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    1 0
    karter karter @ 11.2.2013. 11:01

    skyfall najbolji britanski film - s tim svako značenje nagrade i onih koji su je dobili pada u vodu. Bafta je velika nagrada jedna od značajnijih ali skyfall ne znam što reći to je kao da plaćenici, brzi i žestoki ili ovaj novi umri muški što u kina dolazi dobije oscara smiješno. Ostale nagrade očekivane osim što sam očekivao lawrence ili chastain kao najbolju glumicu. Afflecku sad dijele sve nagrade kako bi ga lakše izostavili sa nagradama za oscara.

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala