Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


U Makedoniju po sva tri boda!
Neugodno gostovanje je pred hrvatskom reprezentacijom, no ukoliko želimo na SP u Brazil, moramo pobjeđivati slabije reprezentacije od naše

U Makedoniju po sva tri boda!

U prvom susretu u Maksimiru protiv Makedonaca, iako smo pobijedili, gosti su se pokazali kao izuzetno neugodan suparnik. Golom Nikice Jelavića Hrvatska je jedva došla do prva tri važna boda u kvalifikacijama, no maksimirska stativa još se trese od udarca Gorana Pandeva. Da je taj šut odsjeo iza Pletikosinih leđa, tko zna…

Makedonci će igrati na krilima punog stadiona

Solidno izdanje iz Maksimira očito je Makedoncima dalo krila, a da osim što žele i mogu, dokazali su u Škotskoj. U Glasgowu su se dodatno napunili samopouzdanjem, osvojili su bod i danas imaju priliku pobjedom nad Hrvatima potpuno se vratiti u igru za vrh skupine A i tko zna, možda i za odlazak na SP u Brazil preko favoriziranih Hrvata, Srba i Belgijaca. Posljednje vijesti iz Makedonije kažu - stadion "Filip II Makedonski" je rasprodan, interes za utakmicu ogroman. Trener Makedonaca Čedomir Janevski tvrdi: "Hrvate u Skopju čeka pakao!" Janevski se u nastavku intervjua prisjetio i maksimirskog susreta gdje su Makedonci, kako on tvrdi, bili bolji, oštećeni su i za nedosuđeni kazneni udarac, a Hrvatska im osim gola nije stvorila poštenu priliku za pogodak.

Očito je kako makedonski selektor priželjkuje isprovocirati slične izjave iz našeg tabora koje bi dodatno potpalile atmosferu, no to je i znak da je Janevski svjestan da u nogometnom srazu njegova momčad ipak nije potpuno dorasla hrvatskoj selekciji. Srećom, naše vodstvo i igrači imaju već mnogo takvih utakmica u nogama, pa su i selektor Igor Štimac i njegovi pomoćnici potpuno svjesni što Janevski pokušava. "Mi smo spremni za susret. Moji igrači navikli su igrati velike utakmice, imaju mnogo iskustva i vesele se što će konačno zaigrati pred prepunim stadionom", bio je pomalo ciničan hrvatski izbornik, kojem očito teško pada odnos dijela navijača prema njemu i vodstvu HNS-a.

Štimac je optimist, ali je i oprezan

No iako je Štimac u izjavama optimist i ponavlja kako u Skopje dolazi po sva tri boda, najavljen sastav otkriva veliku dozu respekta prema Makedoncima. Formacija 4-2-3-1 trebala bi smanjiti manevarski prostor Gorana Pandeva koji igrama u reprezentaciji i Napoliju pokazuje da će biti najveća opasnost po naš gol. Čini se kako je i Niko Kranjčar sve dalje od početne postave, kao starter umjesto njega spominje se Perišić, dok mnogi vjeruju da bi povjerenje Štimca od prve minute mogao dobiti i debitant Sammir. Istureni i usamljeni napadač biti će opet Mario Mandžukić, no u našem veznom redu ima dovoljno ofanzivnog potencijala pa prijetnje sigurno neće dolaziti samo od najboljeg bayernovog strijelca.

Hrvatska u prva dva susreta kvalifikacija nije blistala ali što smo željeli to smo  i dobili, tri boda kod kuće i važan remi u Belgiji, za sad našu reprezentaciju stavljaju u prvi red kandidata za prvo mjesto. Adut prije gostovanja u Makedoniji svakako je i dobra forma većine naših reprezentativaca, a bilo bi lijepo i kad bi navijači, makar za vrijeme utakmice, zakopali ratne sjekire protiv vodstva HNS-a, selektora i Mamića i počeli se više baviti podrškom svojoj reprezentaciji. Prijenos iz Skopja možete pogledati na 2. programu HTV-a.

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #11
    2 3
    jackisback jackisback @ 14.10.2012. 20:09

    Ja ne vjerujem što ovaj Zvone lupa. Ako si na mamičevom platnom spisku ok ali nemoj nama ostalima solit pamet. Niko nije protiv sammira zato što je rasist (sjetimo se Eduarda za kojeg je 90% pa i više Hrvata diglo palac gore kada se odlučivalo da li če nastupiti za repku) ali je evidentno (da upotrijebim Čirin i Štimcev vokabular) da se samir gura "preko reda" odnosno da ga "tata" gura.

    Sam Štimac je izjavio da mu je poziv u reprezentaciju prilika da sredi život!!! Ono wtf!!! Ne poziva ga zbog te tvoje tehnike, driblinga, pregleda igre nego da se frajer opameti i ostavi izlazaka i piča!!!

    Pa u prvoj HNL igra još oko 200-tinjak nogometaša. Hoče li još tko od njih dobiti poziv u repku da si malo sredi život!!!

    Ono što samir pokazuje na terenu (a i izvan terena) nije za poziv u reprezentaciju i točka pa da je i 100 puta Hrvat. Svima je jasno ko dan da Mamić nije tako močan da samir nebi ni prismrdio repki osim izgleda tebi i nekolicini koji tupite drugačije.

    I da ne zaboravim, samir je tu najmanje kriv i ne odobravam zvižduke navijača jer ne sumljam da če on dati sve od sebe kada izađe na teren ali je došao u repku preko poguranca kao u najboljim danima kuhinje jugoslovenskog fudbala. Na to su ljudi ogorčeni i na to pizde ali ispoljavaju na krivi način (zviždanjem samiru).

  • #10
    3 2
    mesrine mesrine @ 14.10.2012. 17:26

    smatran da je Štimcu izbornicka fotelja bila uvjetovana pozivanjem sammira.mozda je i bia zasluzia poziv prije koju godinu kad je solidno konstantno igra,ali danas nije.slazem se da "mali" ima mota,zna s balunom,ali sta ced nan on pored onakvog veznog reda.Stimac nicime nije zasluzia izbornicku fotelju nego jezikon,di mu je strucnost.to sto je s hajdukom osvojia titulu kad su on i nadoveza preuzeli od vulica klub 3 kola prije kraja s sigurnon titulon,to po meni nije parametar za izbornika.Šukeru svaka cast na nogometnoj karijeri,ali je cigic i lihvar,samo daj para vamo,para tamo.dili svoje dresove naokolo di ide,to je presmijesno.trosi novac hns-a,a igrace zajebaje za premije.

    HNS pederi nogomet jesu jebali,jer HNL nema veze s nogometom.

    Boban ili Bokšić predsjednik,a izbornika stvarno ne znan koga bi stavia.

  • #9
    2 2
    zvone zvone @ 13.10.2012. 11:22

    Lordadamko, ne razumijem te? Navijač kojeg kluba sam ja, oko kojeg se rasprava vrti? Reprezentacije? Naravno da jesam, ali siguran sam da imam dovoljno realnosti da situaciju gledam korektno. Ne pišem konkretno o tebi, jer te i ne poznajem, ali ako smo mali, nismo djeca, zna se zašto su jučer zviždali Sammiru, zna se koji je najveći problem onih koji ga ne žele u reprezentaciji. To nisu nogometni razlozi. A Hrvatska u kojoj nekome nema mjesta zbog boje kože, nacije ili vjere, nije moja Hrvatska. 

    Ne razumijem ni zašto odjednom ne valjaju Šuker i Štimac? Svugdje je tendencija da veliki nogometaši preuzimaju poslije karijere funkcije, Pele je bio u Brazilu i ministar, UN-ov ambasador, pa eto nam u nogometnoj politici i Platinija na vrhu, a tko bi to onda trebao biti kod nas? Možda onaj smotani Brleković ili neki populistički političar (neću napisati ime Kregar)? Šuker nije ogledni primjerak inteligencije ili elokvencije, ali iza sebe ima veliku karijeru, pogledaj gdje je sve igrao i u čijim dresovima je zabijao i nađi hrvatskog nogometaša koji može stati u rečenicu sa njim. Bio je pravi nogometni ambasador, Realova legenda (da, na Santiago Bernabeu i danas se pjevaju pjesme o njemu, sjeti se utakmice Dinamo - Real), zabijao u dresu Arsenala, Munchena, ne razumijem, što njemu nedostaje? Kažeš nije mu tu mjesto, reci onda zašto mu nije tu mjesto i kome je tu mjesto?

    Štimac ima sve predispozicije biti dobar izbornik. Autoritativan je, bivši nogometaš, poznaje igrače i situaciju u hrvatskom nogometu. Čiro je jednom rekao kako smo mi zemlja sa 4 milijuna izbornika i bio je u pravu, uostalom on je odveo Hrvatsku do 3. mjesta na svijetu (nisam siguran ali mislim da smo mi najmanja nogometna zemlja koja je tako visoko otišla na SP-u) i zauvijek je ostao - peder.

    Uvijek u ovakvim raspravama pitam sugovornika - koga on nudi, kako on misli da to treba izgledati a na kraju sve završi istim pričama - "ne valja Štimac, ne valja Šuker, ne valja Sammir" (valjda je nešto u tom slovu S na početku ... ) ali nitko ne daje alternativu. 

    No iako je taj "HNS pederi nogomet ste sjebali" grozan, navodno leglo kriminala, korupcije, močvara koju treba isušiti, ovo, ono, taj HNS drži reprezentaciju već desetljećima u vrhu svjetskog nogometa, a hejteri tvrde kako to ništa ne valja!?

    Jebi ga, volio bih jednom čuti bar od nekoga, kako bi to trebalo biti, čisto da mogu preispitati svoja stajališta.

  • #8
    2 1
    hitman_4 hitman_4 @ 13.10.2012. 0:11

    jeeej!!dobili smo neugodne makedonce.sa dva teška gostovanja uzeli smo 4 boda.slijedi wales,koji je po meni najslabija momčad skupine i trebali bi rutinski odraditi tu tekmu.štimac je zasada ispunio očekivanja,iako mi je krivo što se forsiraju duge lopte.nema više igre kratkih pasovasammirom u repki možemo samo profitirati.lik živi u hrvatskoj duže od šimunića,a i ima hrvatsko državljanstvo.nažalost hrvatska je puna primitivaca i rasista,koji ga nikad neće prihvatiti zbog boje kože.bljuc zbog toga.

  • #7
    2 1
    LordAdamko lordadamko @ 12.10.2012. 23:34

    vrijeme uvijek pokaze...ja se uglavnom nenadam nicem dok je Stimac na klupi..ak nist drugo bolje za moje zvice...

    kad vec lupas toliko po Sukeru iako ga ja ni spomenio nisam da se i na njega osvrnem...stvarno mi je zao sto se guro tu di se gura, sto se "druzi" s ljudima skojima se druzi...al prema njemu sad imam stav kao i kad je Cro Cop uso u sabor...jednostavno nije mu tu mjesto...ima mnogo legendi nogometa u mnogim zemljama pa su i dalje legende iako nisu predsjednici...mislim da ce si samo okaljat dobro ime sovime...

    sto se mrznje prema stimcu tice...nisam ni trebao gledat te 4 utakmice da bi znao kako ce ovo bit...dok mi nedokaze suprotno i dalje cu tvrdit da je on sada politicar a ne izbornik...iustalom i prvo je ciljo na predsjednicku fotelju pa ga et sad na mjestu izbornika...jedno je nagadat a drugo je namjerno zazmirit na jedno oko...

    al posto se ja generalno nevolim raspravljat s nekim koji je navijac kluba o kojem se rasprava vrti, vratit cu se na tvoj kraj i moj pocetak...vrijeme ce rec svoje...

Pogledaj sve komentare (11)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala