Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Diyala snimila kratki film!
Reperica se ponovo udružila s redateljem Filipom Filkovićem te snimila kratki film i to za švicarski Revers Engineering i njihov singl "Heart Juice"

VIDEO: Diyala snimila kratki film!

Foto: screenshots

Mlada, perspektivna hrvatska reperica Diyala ostvarila je novu, ali već otprije uhodanu suradnju sa švicarskim producentskim duom Reverse Engineering (RE). Naime, Diyala je s RE snimila novu pjesmu pod nazivom "Heart Juice" za koju je video spot, točnije kratki film osmislio i režirao Filip Filković Philatz. Poznato je kako je Diyala i prošle godine realizaciju oko sada već hvaljenog spota za pjesmu "Wander" povjerila upravo Philtzu, a ove godine, nakon što je snimila pjesmu "Heart Juice" s već spomenutim Reverse Engineeringom, daljnja suradnja s Philtzem bila je samo logičan slijed.


- Nakon što su dečki iz RE vidjeli spot za pjesmu "Wander", Diyala je odmah sugerirala da upravo ja radim i novi spot za “Heart Juice”. To je bilo to. RE i ja smo se odmah počeli mailati i razmjenjivati ideje - objasnio je Filković, ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade "Oktavijan" na Danima hrvatskog filma za najbolji video spot "Ezoterija" Hladnog Piva, a široj javnosti inače poznat po spotovima za renomirane glazbenike poput Urbana, Gibonnija, Ede Maajke, Vatre, Ivane Kindl...

Radnja spota "Heart Juice" smještena je u devastiranom svijetu budućnosti iz kojeg znanstvenik prisilno putuje kroz vrijeme ne bi li doznao što više informacija o prošlosti. On otkriva taj nekadašnji svijet i uzima uzorke za proučavanje. Tražeći, slučajno pronalazi i izgubljene dokumente, dosjee sebe i svojih suradnika za koje otkriva kako svaki u sebi sadrži implantant za praćenje. Znanstvenik doznaje gdje se nalazi njegov implantant i odluči ga se riješiti. Jednom kad ga se oslobodi, ljudi iz budućnosti ga više ne mogu pratiti, a on zauvijek ostaje u prošlosti, slobodan.


- Ovo je naša četvrta po redu suradnja s Diyalom. Upoznali smo se 2007. godine u Švicarskoj kada smo snimali jednu freestyle verziju u našem studiju i od tada smo u kontaktu. Ona je uistinu talentirana i divna osoba. Iznimno ju poštujemo zbog njezinog nekonvencionalnog i kreativnog pristupa svojoj glazbenoj profesiji.  Pjesma "Heart Juice" je u biti vodilja našeg novog studijskog albuma na kojem trenutno radimo. Dakle samo glazba. No, Diyala i Filip su video spotom podigli to sve skupa na jednu novu razinu. Jako nam je bilo jednostavno surađivat s njim, razmjenjivati ideje i misli o svemu što smo smatrali da bi bilo unosno za ovaj projekt. Filip i njegov tim su nas zaista oborili s nogu i impresionirali - poručio je švicarski producentski duo RE.


Inače, Reverse Engineering čine Alain Décrevel i David Pieffet, poznati su producenti iz Švicarske koji iza sebe imaju tri albuma. Uglavnom su inspirirani elektronikom i hip-hopom. Snažni agresivni beatovi temelj su njihove glazbe, a kao bend, kroz niz godina su nastupali s poznatim imenima poput Amona Tobina, DJ Krusha, DJ Vadim, Mike Ladd, Cinematic Orchestra, Luke Viberta, Unklea, Blockheada, Kid 606 s glazbenih kuća poput Ninja Tunea, Wapa, Mo Wax, !K7 i sl.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala