Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Filmski vikend s Danilom Batom Stojkovićem
Hommage ovom genijalnom komičaru na Klasik TV-u odaje se za vikend, od 21.do 22. srpnja

Filmski vikend s Danilom Batom Stojkovićem

Foto: KlasikTV

Još tamo od 1964. godine i debija u filmu "Čovek iz hrastove šume" pa sve do smrti 2002. godine, Danilo Bata Stojković mamio je osmjehe na lica gledatelja doista jedinstvenom glumačkom pojavom, komičarskim kapacitetom i osjećajem za najrazličitije karaktere. Hommage ovom genijalnom komičaru na Klasik TV-u odaje se za vikend, 21.-22. srpnja, tijekom kojeg se prikazuju neki od najboljih filmova u kojima se Bata pojavio. Posebno mjesto svakako zauzimaju dva filma Slobodana Šijana, koji uz "Balkanskog špijuna", predstavljaju vjerojatno i najpopularnije Batine uloge, a riječ je o komedijama "Ko to tamo peva" i "Maratonci trče počasni krug".


Nemoguće je zaboraviti kako Bata maestralno lovi zeca u prvom filmu ili pak kako je kao Laki, malo nervozan, u drugom. Nikako ne treba propustiti dva kultna filma Gorana Paskaljevića, "Čuvar plaže u zimskom periodu" i "Varljivo leto '68“. U "Čuvaru plaže“ nezaboravan je njegov lik nižeg službenika na željeznici i oca porodice Milovana Pašanovića kojeg pamtimo i po kreativnom rješavanju križaljki (luka u Albaniji, tri slova – Skadar!), dok su u "Varljivom letu '68" urnebesni njegovi pokušaji da od sina napravi čovjeka i komunistu.


Nešto ozbiljnijeg i slabije poznatog Batu moći pak ćemo vidjeti u filmovima "Terasa na krovu" Gordana Mihića te u serioznom "Testamentu" Miše Radivojevića. U sklopu Vikenda s Batom Stojkovićem na Klasik TV-u bit će prikazani i filmovi "Vreme čuda", "Idemo dalje", "Delije", "Bokseri idu u raj" te jednosatni dokumentarni film o ovom glumačkom velikanu.

 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala