Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Nogomet: Newcastle - Sunderland
Danas ćemo upoznati veliko rivalstvo koje traje preko 120 godina, Newcastle i Sunderland igraju poznati "Tyne–Wear derby", derbi sjeveroistočne Engleske.

Nogomet: Newcastle - Sunderland

Engleski derbiji imaju bogatu tradiciju. Danas ćemo upoznati veliko rivalstvo koje traje preko 120 godina, Newcastle i Sunderland igraju poznati "Tyne–Wear derby", derbi sjeveroistočne Engleske i nogometni nastavak povijesnih obračuna između ova dva grada, udaljena svega petnaestak kilometara.

Svrake iz Newcastlea dugo su slovile kao najugodnije iznenađenje Premiershipa. U prvih 11 kola igrali su sjajno i bili su na samom vrhu, uz Manchester City jedina neporažena momčad Premiershipa. Tada ih je baš City „otvorio“ pobijedivši ih 3:1, u sljedećih 6 kola doživjeli su 4 poraza.  Do sada su ih skupili već 7, potonuli su na 7. mjesto pa iako realno i ne zaostaju mnogo za 4. pozicijom koja vodi u Ligu Prvaka, nju u Newcastleu malo tko više i spominje. Sunderland ima komfornu poziciju u sredini ljestvice, daleko su i od vrha i od dna a igraju, narodskim rječnikom rečeno, „kako im se puhne.“ Tako su protiv Arsenala u dvije utakmice (Liga i Kup) pokazali dva različita lica, u ligi su poraženi od Topnika na svom stadionu, a samo četiri dana poslije su wengerovu momčad nadigrali i pregazili sa 2:0.  U prvom ovosezonskom susretu u Sunderlandu, Newcastle je slavio 1:0, danas će gosti učinit sve da im uzvrate. Ovaj derbi često prati i navijačko nasilje, povijest pamti i zabranu putovanja gostujućih navijača, a na prošli susret su 24 navijača završila u zatvoru zbog raznih oblika nasilja.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala