Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


B. Tarr: U splitskoj filmskoj školi predavat će Jarmusch i Van Sant
Hvaljeni mađarski redatelj u velikim je pripremama za otvaranje dvogodišnje međunarodne filmske škole u Splitu

B. Tarr: U splitskoj filmskoj školi predavat će Jarmusch i Van Sant

- Pripremamo novu filmsku školu koju ćemo pokrenuti u Splitu. To je nešto što planiram već godinu i pol, a nakon što sam održao filmsku radionicu uoči Split Film Festivala, koja je prošla sjajno, vidjeli smo da je apsolutno moguće ostvariti snove. Upravo radimo na strukturi, budžetiranju, rokovima i sličnim detaljima - najavio je u intervjuu za tportal Bela Tarr, višestruko nagrađivana ikona europskog filma, mađarski redatelj klasika kao što su "Karhozat" i 450 minuta dugi "Sotonski tango", kao i novog, ujedno i oproštajnog filma "Torinski konj".


Naime, kako objašnjava Tarr, to će biti filmska škola za postdiplomce u kojoj se naravno neće učiti osnove snimanja filmova. Škola će trajati dvije godine, a mađarski redatelj je istaknuo kako svojim projektom nema namjeru uznemiravati normalno filmsko obrazovanje u Hrvatskoj. Navodi da je projekt međunarodnog karaktera, točnije škola u koju mogu doći svi iz raznih dijelova svijeta, a učitelji će isto tako biti međunarodno priznati redatelji te njegovi dobri kolege. Od velikih renomiranih imena filmskog svijeta, koji su već potvrdili svoje sudjelovanje i vođenje radionica su; Carlos Reygadas, Aki Kaurismaki, Jim Jarmusch, Gus van Sant, Atom Egoyan… U istom intervjuu, koji u cijelosti možete pročitati ovdje, Tarr je istaknuo kako pokretanjem filmske škole zapravo započinje svoj novi život.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala