Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Umjetnik pomeo konkurenciju na dodjeli BAFTA-i
Na dodjeli britanskog "Oscara" tihi crno-bijeli film potvrdio je svoju dominaciju u protekloj filmskoj godini

"Umjetnik" pomeo konkurenciju na dodjeli BAFTA-i

Tihi film Umjetnik pobjednik je BAFTA-i, britanskog "Oscara", koje su u nedjelju navečer dodjeljenje u Londonu ispred velikog broja glumačkih profesionalaca s obje strane Atlantika.

Umjetnik je odnio sedam nagrada, uključujući i onu za najbolji film, iako je favorit BAFTA-i bio britanski film Tinker Tailor Soldier Spy.

Umjetnik, crno-bijeli film koji je šarmirao publiku diljem svijeta otkako je u svibnju premijerno prikazan u Cannesu, osvojio je nagrade u još tri ključne kategorije - Michel Hazanavicius osvojio je BAFTA-e za najboljeg redatelja i originalni scenarij, dok je glumac Jean Dujardin kući otišao ovjenčan nagradom za najboljeg glumca.

Od dvanaest nominacija, Umjetnik je slavio i u kategorijama najbolja originalna glazba i kinematografija.

Kao što je bilo očekivano, Meryl Streep proglašena je najboljom glumicom za interpretaciju Margaret Thatcher u filmu Željezna lady. Film je također pokupio zasluženu nagradu za šminku.

Christopher Plummer proglašen je najboljim sporednim glumcem za ulogu u filmu Beginners, dok je Olivia Spencer kao vatrena sluškinja u Tajnim životima kućnih pomoćnica proglašena najboljom sporednom glumicom.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    bozoli bozoli @ 14.2.2012. 21:32
    Jel se meni to čini ili su zaista ove godine Baftovci prepisali sve of Zlatnih globusovaca? Pa bar da su si napravili svoj neki šalabahter, pa da ne bude sve isto, od riječi do riječi...
  • #2
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 14.2.2012. 13:09
    nadam se da će pomesti i na ostalim dodjelama...moj favorit...trebalo je imati muda, a bogme i znanja, napraviti ovakav film u današnje vrijeme...  http://mojtv.hr/forum/tema/7/4866/1/the-artist.aspx 
  • #1
    0 1
    karakteran karakteran @ 14.2.2012. 11:04

    kad sam čuo ovu vijest zapitao sam se da li su ovi baftini članovi komisije djeca s posebnim potrebama ili razmaženi sinovi koji su imali (i još uvijek imaju) bogate roditelje koji su im omogućili da postanu filmski režiseri pa tako operirani od sveg pametnog smeće od filma proglašavaju čudom. ili je to sad trend da se furaš na nešto "originalno"? čini se da je bitnije biti in nego presuditi kako bog zapovjeda. i iron lady i artista sam gledao još prošli mjesec ne znaš koji je gori, a ovaj prvi je tipičan reklamni film žešća patetika, ovaj drugi samo za djecu. ali ne preporučujem ni njima.

    jedino ime koje se izdvaja u hrpi smeća ove godine je ides of march. ako se sjetim još kojeg javim. :)

Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala