Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


VIDEO: Veliki povratak Ede Maajke s Panikom
Radnja spota smještena je u blisku budućnost, preciznije, 23 minute kasnije točno od ovog trenutka

VIDEO: Veliki povratak Ede Maajke s "Panikom"

Foto: Filip Filković Philatz

Nakon dugo vremena, svim vjernim i nestrpljivim obožavateljima Ede Maajke, stigao je najljepši blagdanski poklon. Naime, bosanski reper iz Brčkog podario im je spot za svoj novi, dugoočekivani singl pod nazivom "Panika", koji je nastao u režiji već istaknutog i hvaljenog Filipa Filkovića Philtza.

Prije svega socijalna tematika, korumpirani političari, siromaštvo, kriza duha i morala, mediji i njihova odgovornost prema običnim ljudima i radnicima na rubu egzistencije i životnog elana, samo su neke teme o kojima žestoka i energična "Panika" progovara. Sve to skupa odmah je prepoznao i Philatz koji je pjesmi pridružio izvrstan i izrazito efektan video spot od kojeg jednostavno zastaje dah te gledatelja na neki način 'poziva' na uzastopno gledanje.


- Ideja koja se provlači kroz video je priča o našem imaginarnom anti junaku "dr. Viktoru Grujiću". On je nekada bio znanstvenik, a sada je beskućnik koji svoje vrijeme provodi ordinirajući i realizirajući svoje stare izume. To je sve naravno pozadina radnje. Ono što je u primarnom planu je njegova svakodnevica u prediciranom vremenu koje bi tek trebalo nastupiti. Htio sam zapravo pokazati te neke ljudske pozitivne strane koje se niti u najvećem kaosu, na rubu ekonomske i socijalne krize, ne mogu ugasiti, ali se svakako mogu ponovno aktivirati i to u spotu putem metaforične tehnologije. Naš znanstvenik krene u čišćenje svega što on smatra da bi trebalo očistiti kako bi stvorio bolji put za buduće generacije - objasnio je nagrađivani i cijenjeni redatelj Philatz, koji inače stoji i iza epskog spota "Ezoterija" Hladnog Piva kao i niza video uradaka za Gibonnija, Urbana, Ivanu Kindl, Vatru, Diyalu, Lollobrigidu, Ramireza...


Inače, Edo je prošle godine izdao svojevrsni best of  "Spomen ploča", a ovih dana završava i novi album pod nazivom "Štrajk mozga" čiji se izlazak očekuje u ožujku 2012. godine.

- "Štrajk mozga" imat će 13 super ultra mega hitova, haha... Sve pjesme su nove i baš zato je to sve skupa veliki gušt. "Panika" je posebna pjesma, dobi su beatovi, dobar je tekst. Mislim da će se svidjet ljudima. To sam vam ja. Ja za 2011. godinu - skromno je izjavio Edo Maajka te nadodao kako koncerata neće biti do sredine travnja, kada planira krenuti na veliku turneju po cijeloj regiji.


Osim već spomenutog Philtza, za sjajan video spot (koji je u samo jednoj noći ostvario preko 20 000 gledanja) zaslužan je i neizostavni direktor fotografije Ivan Slipčević Slipke, kao i producentica Nives Zemba iz Kaskader Produkcije. Beat u pjesmi potpisuje Billain, a mastering Miro Vidović iz zagrebačkog Morris studija.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala