Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najiščekivaniji fajt godine: Velasquez vs. Dos Santos!
Prvi puta u karijeri Cain Velasquez brani titulu prvaka UFC-a protiv izazivača broj jedan, Juniora dos Santosa

Najiščekivaniji fajt godine: Velasquez vs. Dos Santos!

Piše: fightchannel.hr

Teškaši su uvijek pravi mamac za publiku, a borilački fanovi bez iznimke luduju za velikim dečkima. Iznimka neće biti niti naredni vikend kada će titulu prvaka UFC-a prvi put u karijeri braniti Cain Velasquez protiv izazivača broj jedan, Juniora dos Santosa.

No, okršaj dva najbolja MMA teškaša današnjice u Anaheimu nije jedinina stvar po čemu će povijest pamtiti ovaj event. Spektakularna priredba u nedjelju prvo je UFC-ovo pojavljivanje na na američkoj nacionalnoj TV mreži FOX od kada su ova dva giganta nedavno potpisala ugovor. 

Fight Channel (MaxTV, kanal 25) vam ekskluzivno pruža priliku, ne samo za gledanje ovog šampionskog obračuna, nego i za praćenje dvoboja Guida vs. Henderson, kao i cijele uvodne emisije koja prethodi mečevima.

Tko je uistinu najbolji MMA teškaš današnjice?

Brazilac Cigano će u glavnom meču programa pokušati pomrsiti račune, nanijeti prvi poraz u karijeri, ali i oteti pojas prvaka meksičkom heroju Cainu Velasquezu. Ako je netko prava prijetnja za trenutačnog vlasnika titule, onda je to bez sumnje ovaj talentirani Brazilac kojeg se sjećamo po odličnoj predstavi još iz dvoboja protiv Mirka Cro Copa Filipovića. Od kada je stigao u UFC, Cigano je ubilježio sedam čistih pobjeda, a jedino su Roy Nelson i Shane Carwin uspjeli preživjeti susret do kraja. Sve ostale protivnike je pobijedio ili čistim ili tehničkim nokautom (Werdum, Struve, Filipović, Gonzaga, Yvel). Jednak broj UFC pobjeda kao i Dos Santos (7) ima i Velasquez. Niti kvaliteta protivnika nije bila ništa manja, baš kao niti uvjerljivost kojom je rješavao borce na drugoj strani kaveza. Jedina razlika je ta što je američka promocija njemu prvom dala priliku za naslov i on ju je objeručke prihvatio. Je li on najbolji MMA teškaš današnjice ili ta čast pripada Junioru dos Santosu, saznat ćemo 03:00h u izravnom prijenosu na Fight Channelu u vjerojatno najiščekivanijem MMA okršaju godine.

U lakoj kategoriji kladionice na strani Bena Hendersona

Samo tek malo manje zanimljiv biti će dvoboj u lakoj kategoriji između Clayja Guide i Bena Hendersona. Pobjednik okršaja između ova dva vrlo kvalitetna borca, gotovo će sigurno biti sljedeći izazivač za pojas prvaka koji trenutačno drži Frankie Edgar. Osim što se radi o vrlo važnom dvoboju za čitavu laku diviziju, Guida i Henderson će bez sumnje publici pružiti ono po čemu su poznati - beskompromisni fajt do posljednje kapi krvi i znoja. Kladionice su na strani Hendersona, no Guidini poklonici se kunu u njegovu pobjedu. Tko je u pravu, saznat ćemo uoči meča Velasqueza i Dos Santosa jer je upravo ovaj dvoboj “co-main” meč večeri UFC on FOX priredbe.

I ostatak popisa borbi vrvi odličnim borbama, a među svim ovim imenima možda se može istaknuti ono japanske super zvijezde Norifumija "Kid" Yamamota. Japanac se u dosadašnjoj UFC karijeri i nije proveo baš najbolje pa će loš dojam pokušati popraviti protiv Darrena Uyenoyamaje.

UFC on Fox priredba zajedno sa uvodnim programom raspoloživa je na Fight Channelu (kanal 25, MaxTV). Event počinje u noći sa subote na nedjelju, 13. studenog u 03:00h.

Glavne borbe:

Cain Velasquez vs. Junior dos Santos
Ben Henderson vs. Clay Guida

Uvodne borbe:

Pablo Garza vs. Dustin Poirier
Ricardo Lamas vs. Cub Swanson
Norifumi “KID” Yamamoto vs. Darren Uyenoyama
Robert Peralta vs. Mackens Semerzier
Paul Bradley vs. Mike Pierce
Matt Lucas vs. Aaron Rosa

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    zac zac @ 9.11.2011. 23:52

    Jedva čekam, dvojica trenutno najuvjerljivijih boraca u UFC sa jednako impresivnim scorom kao i protivnicima koje su pobijedili. Teško je reć tko će tu koga, al navijam za Caina Velasqueza čist zato što mi je simpatičniji. Bit će to dobra borba. Go Cain!!

     

Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala