Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Priča o dva kluba: Manchester United - Manchester City
Gradski derbi koji okreće susjeda protiv susjeda, oca protiv sina, razdvaja najbolje prijatelje u Manchesteru!

Priča o dva kluba: Manchester United - Manchester City

„Nikad mi nije bilo jasno zašto je Charles Dickens napisao Priču o dva grada (Tale of Two Cities) kad je samo jedan City, a drugi je United?“ riječi su istetoviranog, ćelavog, pomalo odrpanog i podosta pijanog role modela engleskog navijača, u jednoj od brojnih najava današnjeg 161. gradskog derbija koji, kako BBC slikovito kaže, tog dana okreće susjeda protiv susjeda, oca protiv sina, razdvaja najbolje prijatelje u Manchesteru.

Neću pisati o statistikama, ozlijeđenim igračima, izgledima da Rooney postigne hat-trik  ili zaigra pomilovani Tevez koji se, otkad je u Manchesteru, uspio zamjeriti i Bogu i Vragu. Pogledajmo drugu stranu debija. Tko je gledao „Life on Mars“ i ne voli United, mogao je uživati u izljevima mržnje Gene Hunta, „predebelog, prestarog, ovisnika o nikotinu i alkoholičara, homofoba s kompleksom više vrijednosti i nezdravom opsesijom ka zatvaranju i vezanju drugih ljudi.“, kako ga je opisao njegov podređeni inspektor Sam Tyler, u par riječi - Policajac stare škole.

„You great, soft, sissy, girly, nancy, French, bender, Man United-supporting poof!“ volio je govoriti Gene, uzvraćati Samu Tyleru kad bi ga naljutio, a mala igra tvoraca serije leži u detalju da je glumac, tumač karaktera Sama Tylera John Simm, jedan od najzagriženijih navijača Manchester Uniteda u engleskom glumačkom svijetu. Može li inspektor Sam Tyler, koliko god bio sposoban i moralan, protiv Jamesa Bonda? Teško, a baš jedan od Bondova lud je za Cityem. Timothy Dalton rijetko propušta utakmice svog omiljenog kluba.

Ako volite rep i Manchester United biti ćete  ponosni što je Snoop Doggy Dogg imao sličan izbor, veliki prijatelj Unitedovog stopera Ria Ferdinanda često se može vidjeti u dresu Manchester Uniteda. No ako ste više tip za rock, volite Oasis i Manchester City, sigurno ćete biti zadovoljni kad pročitate da su frontmeni tog velikog sastava Liam i Noel Gallagher ludi za Cityem.

Usain Bolt izopćen iz navijačkih krugova zbog Bandića?

Ako ikad poželite pobjeći, zadnji čovjek za kojeg želite da vam bude za petama je Usain Bolt, najbrži čovjek našeg planeta. Usain je pokušao napraviti nešto što je dozvoljeno samo igračima, promijeniti momčad, pa je tako od uvjerenog navijača Manchester Uniteda („Želio bih jednog dana zaigrati za Manchester United. Oduvijek navijam za njih, oni su najbolji.“) postao obožavatelj Reala iz Madrida („Od malih nogu navijam za Real, volio bih doći u Madrid pogledati utakmicu.“) što je kulminiralo time da je veliki mislilac današnjice, političar, humanista, gradonačelnik, drug, starješina, prijatelj i profesionalni otvarač objekata u izgradnji Milan Bandić, poklonio Usainu Boltu kad je bio gost našeg glavnog grada simbol grada Zagreba, šestinski dres Reala iz Madrida. To u navijačkim krugovima ne prolazi, Usain je izopćen, navijački pokret je preozbiljna stvar kako bi se sprdali s njim.

Mogao bih ovako u nedogled, ali završiti ću riječima jednog poznatog igrača Manchester Citya za kojeg je jednom prilikom Unitedov šef sir Alex Ferguson rekao da je on ustvari Unitedov igrač u pogrešnom dresu.  On je na ushit armije cityevih navijača odgovorio: „To nije točno, Sir Alex je ustvari menadžer Manchester Citya u pogrešnom klubu.“

Z.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #2
    0 0
    gor gor @ 23.10.2011. 22:20
    Trebala si Nia jer clanak je skroz dobar. To je kao kad ti netko kaze: "to bas nije ukusno", a ti nisi probala.
  • #1
    0 0
    fox89 fox89 @ 23.10.2011. 19:57

    ovo definitivno nema veze s vezom

    al ono, toliko je bezvezno da je zapravo smiješno xD 

    btw. cityja, cityjev, citiyeva itd.

Pogledaj sve komentare (2)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala