Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uskoro nam stiže moderna verzija Tri Mušketira 3D
Pod sloganom "Svi za jednoga i jedan za sve!" Mušketiri se ujedinjuju za spas Francuske, ali i sebe samih

Uskoro nam stiže moderna verzija "Tri Mušketira 3D"

Moderna verzija svima nam znane priče "The Three Musketeers" (Tri mušketira) britanskog redatelja Paula W.S. Andersona 20. listopada premijerno stiže u hrvatska kina i to u 3D tehnologiji. Osim sjajne glumačke postave, ova akcijom nabijena ekranizacija prema romanu Alexandrea Dumasa, ovoga puta nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 
 
Svi za jednoga i jedan za sve! - popularni je slogan legendarnih Mušketira koji se ujedinjuju za spas Francuske, a i sebe samih. Zovu se , Porthos, Athos i Aramis, a djeluju kao tri elitna ratnika u službi francuskog Kralja te ujedno i kao njegova tri najbolja, najvjernija Mušketira. Kada otkriju zavjeru iskvarenog kardinala Richelieua , čiji je cilj svrgavanje Kralja, Mušketiri upoznaju mladog heroja D'Artagnana koji im se pridružuje. Njih četvorica hrabro kreću u opasnu misiju protiv urote koja ne prijeti samo Kruni već i sudbini cijele Europe.
 
Iako se radnja filma odvija u Francuskoj, film "Tri mušketira 3D" sniman je u berlinskom studiju Babelsberg, ali i na impresivnim lokacijama u nekim od najljepših gradova Njemačke, točnije u Bavarskoj. Osim što nudi mnoštvo spektakularnih dvoraca i palača, Bavarska na oduševljenje redatelja Paula W.S. Andersona nudi i mješavinu francuske i talijanske arhitekture. 
 
- Uvijek su me privlačila ta tri Mušketira. Čitao sam priču dok sam bio u školi, a pogledao sam i mnoge prijašnje verzije. Klasična je to priča o herojstvu, ljubavi i prijateljstvu, o mladiću koji odrasta na selu i sanja o tome da postigne nešto veliko u gradu. Mnogi su mi govorili kako je velika promjena snimiti povijesni film nakon toliko znanstveno-fantastičnih, ali ja smatram kako ta dva žanra imaju puno toga zajedničkog. Morate osmisliti sve setove, prigodne kostime, frizure, morate stvoriti svijet... a upravo to smo napravili za film "Tri Mušketira 3D" kojim gledatelje uvodimo u svijet Pariza iz 17. stoljeća - istaknuo je redatelj Paul W.S. Anderson poznat i po filmskim ostvarenjima kao što su "Resident Evil", "Mortal Kombat", "Death Race", "Soldier", "AVP: Alien vs. Predator", "Event Horizon"....


Neizostavni element filma "Tri Mušketira 3D" svakako je i kostimografija, za koju je bio zadužen najtraženiji francuski kostimograf Pierre-Yves Gayraud. Osim što je sa svojim timom sašio i kreirao preko 400 unikatnih kostima, on je poznate likove odlučio odjenuti na potpuno nov, jedinstven način, ali da pritom ostane vjeran razdoblju u kojem se radnja odvija.  
 
- Želio sam neku verziju hiper-realizma. Dugo smo ih razrađivali, dodali im notu rocka te dobili pravu mješavinu rock zvijezde iz 17. stoljeća. Kostimi su pomalo teatralni i nevjerojatno vizualno bogati, a svoj doprinos im svakako daje i 3D - pojašnjava Paul W.S. Anderson.

- Možete očekivati ništa nalik onome što ste već vidjeli. Mačevi su brži, kostimi šareniji, akcija nalik znanstvenoj fantastici, lokacije zapanjujuće i priča nezaboravna - rezimirao je Jeremy Bolt, jedan od producenata. Osim spomenutog, za produkciju su zaduženi i Robert Kulzer, Martin Moskowicz te Christine Rothe, dok adaptaciju za film potpisuju Andrew Davies i Alex Litvak.


Pomno izabranu glumačku postavu čine: Logan Lerman ("Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief", "3:10 to Yuma") kao D'Artagnan, Matthew Macfadyen ("Pride & Prejudice", "Robin Hood") kao Athos, Ray Stevenson ("The Book of Eli", "Thor") kao Porthos i Luke Evans ("Immortals", "Clash of the Titans") kao Aramis.

Oscarom nagrađeni Christoph Waltz ("Inglorious Basterds", "The Green Hornet") je Kardinal Richelieu, Milla Jovovich ("Resident Evil", "The Fifth Element") je predivna i smrtonosna trostruka agentica Milady De Winter, a Orlando Bloom ("Pirates of the Caribbean", "The Lord of the Rings") je Vojvoda od Buckinghama.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    ecimir ecimir @ 8.10.2011. 21:05
    Čim vidim da je redatelj Paul W:S. Anderson znam da je SF verzija filma i neda mi se ni pogledat takve gluposti.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala