Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Dogville Von Triera povezan sa masakrom u Norveškoj?
Breivik, monstrum iz Norveške koji je pobio 77 ljudi, naveo je "Dogville" kao jedan od svojih omiljenih filmova

"Dogville" Von Triera povezan sa masakrom u Norveškoj?

Lars Von Trier opet se nenamjerno našao u "vrućem stolcu". Anders Breivik, masovni ubojica koji je nedavno pobio 77 ljudi u Norveškoj, naveo je Dogville danskog redatelja kao jedan od omiljenih filmova na svojoj Facebook stranici, prenosi Huffingtonpost. Film, u kojem glavnu ulogu igra Nicole Kidman, završava kada njen lik naredi ubojstvo čitavog sela.

U intervjuu koji Von Trier dao za Politiken, redatelj je zgrožen idejom kako je film mogao biti neka vrsta scenarija za Breivikova djela.

- Moja namjera s Dogvilleom bila je potpuno suprotna. Prvenstveno da propitam možemo li prihvatiti protagonistu koji poduzima osvetu protiv cijelog sela. I tu se potpuno distanciram od osvete - rekao je Von Trier, izrazivši žaljenje ako je film inspirirao takvo nasilje.


Von Trier se nedavno našao u centru pažnje kada je u svibnju na Filmskom festivalu u Cannesu rekao kako razumije Hitlera te su ga svi shvatili vrlo ozbiljno, što je dovelo do tog da mu je zabranjeno sudjelovanje na festivalu.

Da ne bi samo slušali negativne vijesti vezane uz talentiranog redatelja, evo i jedne optimističnije. Naime, Von Trier je odabrao svoj idući projekt. Riječ je o filmu Nyphomaniac, koji će istražiti erotski život žena od rođenja do 50. godine života. Produkcija bi trebala započeti idućeg ljeta.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 2.8.2011. 10:41

    Koje li gluposti...

    Možda mu je omiljena hrana bio pomfrit, ajmo ga zabranit jer potiče na masovna ubojstva

  • #4
    0 0
    fox89 fox89 @ 2.8.2011. 9:43

    "Breivik, monstrum iz Norveške koji je pobio 77 ljudi, naveo je "Dogville" kao jedan od svojih omiljenih filmova"

    a da von trier nije toliko kontroverzan da li bi se uopće spomenulo njegovo ime???

  • #3
    0 0
    LordAdamko lordadamko @ 2.8.2011. 9:05
    nisam ni cito clanak, samo naslov mi je bio dovoljan da zakljucim da se radi o epic failu...
  • #2
    0 0
    MaryJackie maryjackie @ 2.8.2011. 8:53

    i šta sad? da je naveo titanic bi li ga povezali s nestankom/potapanjem svakog broda na svijetu? -.-

    tom bi logikom svi koji gledaju fast&furious sudjelovali u ilegalnim utrkama ili bi svi koji su gledali pipi dugu čarapu kao djeca nosili 3 broja veće cipele i farbali kosu u narančasto -.-

  • #1
    0 0
    gnjavator gnjavator @ 2.8.2011. 3:29
    To je besmislica.  Ako neki pljačkaš banke voli Elvisa ili Cecu, znači li to da su ga rock ili turbofolk potakli da uzme oružje, a silovatelj može čitati Krležu ili Alana Forda, i kakve to ima veze s njegovim činom?  Svatko od nas ima omiljene filmove, glumce i autore, omiljene pjesme i pjevače, knjige i slike, no koliko nas oni motiviraju na naša djela?  Povezivanje takvih nebitnih činjenica može biti posljedica ili totalne nezainteresiranosti autora kojemu je bitno da odradi broj riječi, ili namjerno nametanje nekih (pogrešnih) ideja čitateljima.  Ne znam što je gore, ako nas informiraju oni koji jednako mogu reći da je bitno što neki zločinac vozi Opel ili Škodu, ili pak ima zelene oči (pa kako je to važno treba se takvih čuvati?) ili ako nam svijest po nečijoj mjeri kroje zlonamjerni manipulatori.
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala