Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Uvredljiva zafrkancija za Vijetnam u filmu Mamurluk 2?
Jedna od fotografija na kojoj su dečki ovjekovječili svoje tulumarenje na kraju filma uvreda je za Vijetnamski rat

Uvredljiva zafrkancija za Vijetnam u filmu "Mamurluk 2"?

Foto: YouTube

Nakon gledanja filma "Mamurluk 2", Roger Ebert napisao je u svojoj recenziji kako film u cijelosti nije uvreda za čovječanstvo, no jedna od fotografija na kraju filma je svetogrđe za jednu od najpopularnijih fotografija koje su ovjekovječile Vijetnamski rat. Richard Roeper se isto tako osvrnuo i nadovezao na spornu referencu u filmu te izjavio kako je to najmorbidnija šala u cijelom filmu. Naravno, kada dva razvikana filmska kritičara ukažu pažnju na istu stvar koja ih je zasmetala u filmu, kritika odmah postane medijska top tema diljem svijeta.


Naime, o čemu se radi, na kraju filma "Mamurluk 2", isto kao i na kraju prvog dijela, prikazuju se fotografije, svojevrsni rezime, koje su dečki uslikali tokom svoje večeri bančevanja i divljanja. Između gluposti koje su zabilježili, poput ispaljivanja loptica iz vagine jedne striptizete, ludog tetoviranja, drogiranja, cuganja, prijetnje pištoljem, borbe s policijom itd.. Jedna od fotografija je referenca poznate, Pulitzerom nagrađene fotografije Eddie Adamsa. Na njoj vidimo generala Nguyena Ngoc Loana koji drži uperen pištolj prema glavi zatočenika u Saigonu. Na zatočeniku vidimo zastrašujuću ekspresiju lica dok mu metak ulazi u glavu, a na drugoj strani pak vidimo vojnika koji to sve promatra, šokirano.


Likovi u filmu su jednu od svojih zafrkantskih fotografija napravili baš u stilu referiranja na svjetski poznatu fotografiju. Phil (Bradley Cooper) drži pištolj uperen u glavu od Chowa (Ken Jeong) koji simulira držanje gore spomenutog zatočenika. "Mamurluk 2" može biti, sve u svemu, uvredljiv za mnoge, samo ovisi kojoj skupini pripadate. Ukoliko ste Azijat ili ako ste transseksualac, vrlo vjerojatno vam se neće svidjeti određena radnja u filmu i način na koji se glavni likovi odnose prema njima. Pitanje koje su postavili mnogi, komentirajući film je, u kojem trenu smiješno prestaje biti smiješno i postaje uvredljivo?

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #3
    0 0
    bearfoot bearfoot @ 1.6.2011. 17:44

    prvi dio filma komentirao sam kao

    glup, gluplji, najgluplji i idiot

    sad još dodajem majmuna 

    eto, to je moj komentar na film.... 

  • #2
    0 0
    ed_hunter ed_hunter @ 1.6.2011. 13:12
    pogledao sam film, moglo bi se reći da ima puno crnog humora, možda čak i malo više nego u prvom filmu. igrali su na kartu šokantnosti u nekoliko navrata, što im je čak i uspjelo. u kvalitetnoj komediji ne može postojati termin "uvredljivo". to je pravilo koje nažalost mnogi ne razumiju, ali to je njihov problem.
  • #1
    0 0
    Beno beno @ 1.6.2011. 10:27
    Od 1 - 10, koliko ste mi upravo spoilali film?
Pogledaj sve komentare (3)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala