Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Video: 50/50 je film u kojem Adam ima 50% šanse da preživi
Redatelj Jonathan Levine u novom uratku spaja zloćudnu bolest i komediju u prihvatljivo izbalansiranu cjelinu

Video: "50/50" je film u kojem Adam ima 50% šanse da preživi

Novi film "50/50" preispitati će svakako vaše mišljenje i osjećaje prema djelu koje spaja zloćudnu bolest i komediju u zajedničku cjelinu. Radi se o uratku, rađenom prema istinitom događaju, o mladiću Adamu (Joseph Gordon-Levitt) koji na rutinskom sistematskom pregledu sazna kako ima vrlo ozbiljnu vrstu raka.

Ime filma "50/50" dolazi od popularne izreke "fifty-fifty", u prenesenom značenju za Adama - ima 50% šanse da preživi. Vijest o tome je naravno šokirala njegove bližnje, a ponajviše njegovu djevojku Rachael (Bryce Dallas Howard), prijatelja Kylea (Seth Rogen) te njegovu majku (Anjelica Huston). Adam prolazi kroz teško razdoblje, koje između ostaloga uključuje mučne kemoterapije i terapije s psihologinjom Katie (Anna Kendrick), kao i odbijanje, otpor te ono najteže, suočavanje sa sudbinom.


Studiju koji snima film očito je jasno, kako spajanje komedije i zloćudne bolesti inače nije baš pozitivna praksa, no sudeći prema prvim prikazivanjima filma, reakcije su iznenađujuće pozitivne i dobre. Redatelj filma Jonathan Levine, koji je prije nekoliko godina na svijet donio hvaljeni film "The Wackness", u novome filmu iznimno dobro balansira ozbiljne sa smiješnim situacijama i to na vrlo prihvatljiv i zabavan način. Prema komentarima i reakcijama, to je jedan od boljih filmova koji se tek trebaju pojaviti u kinima.


Najveća prepreka uspjehu filma ovoga puta neće biti potencijalna negativna kritika struke! Publika je ona koja će ocijeniti gleda li im se uopće film o mladiću koji se bori sa smrću, čak i ako je u film ubačeno dovoljno humora da izbalansira ozbiljno i šalu. "50/50" bi se u kinima trebao pojaviti krajem rujna, a do tada vam preostaje samo trailer.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala