Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Stiže 3D spektakl Avanture Tintina: Tajna jednoroga
Već najavljivani avanturistički spektakl Stevena Spielberga u produkciji Petera Jacksona dobio je svoj trailer

Stiže 3D spektakl "Avanture Tintina: Tajna jednoroga"

Već najavljivani avanturistički filmski spektakl trostrukog oskarovca Stevena Spielberga, u produkciji Petera Jacksona, dobio je svoj službeni trailer. Naime, radi se o adaptaciji popularnog serijala Tintinovih knjiga, belgijskog pisca Hergéa, punim imenom Georges Prosper Remi.

Poznato je kako je Spielberg dobio prava na Tintina još 1983. godine nakon Hergéove smrti, koje je kasnije odobrila njegova žena, a Spielberg se projektu odlučio posvetiti tek 2002. godine. Nakon što je Spielberg 1981. završio film "Indiana Jones - Riders of the Lost Ark", u jednoj od recenziji filma otkrio je usporedbu s Tintinom. Iz znatiželje, on je tada potajno kupio sva izdanja knjiga na francuskom jeziku, a znanje jezika mu uopće nije bilo potrebno kako bi se istog treba zaljubio u umjetnost, koja se krila u koricama tih knjiga.


U međuvremenu, Hergé koji nije bio zadovoljan s prijašnjim filmskim verzijama i crtićem, koji su napravljeni po njegovim knjigama, postao je fan Spielbergova rada. Bio je uvjeren kako je on jedina osoba na svijetu koja bi mogla dostojanstveno Tintina pretvoriti u film.

Danas, nakon godina probnih scenarija i raznih vizija, Spielberg se konačno vratio svom projektu koji je odgađao već dovoljno dugo. Za pomoć, pozvao je svojeg dugogodišnjeg prijatelja Petera Jacksona.


Snimanje filma u digitalnoj 3D tehnologiji, pod nazivom "The Adventures of Tintin: The Secret of the Unicorn" (Avanture Tintina: Tajna jednoroga) započelo je 2009. godine i od tada je u post-produkciji, a premijera je u hrvatskm kinima zakazana za 3. studeni ove godine.

U filmu će glumiti, odnosno, glasove će posuditi Jamie Bell, poznatiji kao naslovni lik u filmu "Billy Elliot" (njegov pas 'Snowy' biti će u potpunosti animiran), Andy Serkis kao kapetan Haddock te popularni Simon Pegg, Nick Frost i Daniel Craig.

Priča je zapravo spoj triju Hergéovih priča - 'The Crab with the Golden Claws', 'The Secret of the Unicorn' i 'Red Rackham's Treasure'.

- Prvi dio filma, koji je ujedno i najmisteriozniji biti će u stilu film-noira i njemačkog Brechtovog kazališta. Film će biti jedna velika avantura - kazao je Spielberg pojašnjavajući priču te obznanio kako se nastavak očekuje 2015. godine.

 

L.M./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #1
    0 0
    mario mario @ 24.5.2011. 19:45
    Nisam baš neki fan ovog "motion capture" đira (taman za neki horror film ionako likovi izgledaju ko da su iz noćne more ispali) ali ovo izgleda interesantno. Tintina sam jedno davno čitao, u Stripoteci mislim, ali kao i da nisam.
Pogledaj sve komentare (1)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala