Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Tvorac serija JAG i NCIS tuži CBS zbog kršenja ugovora
Otpušteni producent bi se mogao "omastiti" s preko 200 milijuna dolara

Tvorac serija "JAG" i "NCIS" tuži CBS zbog kršenja ugovora

Foto: PR Photos

Donald P. Bellisario, 76-godišnji američki televizijski producent, široj javnosti najpoznatiji kao tvorac popularnih TV-serija kao što su Magnum P.I, JAG i NCIS, jučer je losanđeleskom sudu podnio tužbu kojom od TV-mreže CBS traži odštetu za povredu ugovornih obveza nastalu snimanjem TV-serije NCIS:LA.

NCIS:LA je "spin-off" NCIS-a koji se počeo snimati 2009. godine, dvije godine nakon što je  Bellisario otpušten od strane CBS-a, navodno zato što je Mark Harmon, glavna zvijezda originalne serije o mornaričkim istražiteljima, prijetio da će u suprotnom on napustiti snimanje. Za NCIS:LA, čiji je službeni tvorac Shane Brennan, se ispostavilo da je jedna od najgledanijih, odnosno najlukrativnijih serija u programu CBS-a.

Međutim, dio tog "kolača" bi mogao uzeti Bellisario, koji kao argument "sitni tisak" u ugovoru s nekadašnjim poslodavcem, temeljem kome mu je trebao biti ponuđeno da "kreativno sudjeluje" u stvaranju "svakog spinoffa ili nastavka bilo koje serije koju je stvorio za studio", uz uvjet da "serija ostane na programu duže od dvije sezone". Dio komentatora drži da je Bellisario takve uvjete ispunio, odnosno da mu je CBS uistinu morao makar formalno ponuditi posao u novoj seriji.

Bellisario, koji se smatra jednim od manje popularnih, ali isto tako poslovnim trikovima vičnih, ličnosti u Hollywoodu, je po mišljenju mnogih odabrao dobar trenutak da pokrene tužbu, odnosno sačekao je da novopokrenuta serija stekne visoku vrijednost. Ukoliko sud presudi u njegovu korist, CBS će mu biti dužan isplatiti veliki dio prihoda od serije, odnosno iznos koji se procjenjuje na između 150 i 200 milijuna dolara.

D.A./MojTV
 

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala