Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Facebook i reality televizija ubijaju američke sapunice
Čak ni James Franco u sapunici 'General hospital' nije zaustavio pad gledanosti žanra koji polako odumire

Facebook i reality televizija ubijaju američke sapunice

Foto: PRphotos, MTV

Američka sapunica All my children (Sva moja djeca) preživjela je Vijetnam, pobačaj, tinejdžersku prostituciju, ubojstvo i ovisnost o kokainu. Erica Kane, najveća zvijezda te sapunice, kroz godine je ispratila deset muževa, a jednom se potukla i s grizlijem odjevena u časnu sestru. Sada je serija stara 41 godinu našla svoj par - u reality televiziji.

ABC je otkazao dvije sapunice, All my children i One life to live (Jedan život za živjeti), koje su zajedno na televiziji išle 83 godine. Bit će zamijenjene lifestyle emisijama čiji će voditelji biti zvijezde reality-a.

Ostale su još samo četiri sapunice, dok ih je u 'zlatno doba' bilo dvadesetak. Preostale serije krešu troškove jer im se publike sve više smanjuje zbog reality emisija kao što je to MTV-ev Jersey shore.

Jedan od urednika časopisa o sapunicama smatra ove vijesti vrlo bolnima - Žene nisu više kod kuće kao što su bile ranije. Ne prenose ljubav prema sapunicama na kćeri - kaže.

- Facebook je nova sapunica. Daje ti taj isti osjećaj intimnosti, uvid u tuđe živote, tuđa vjenčanja, djecu, sve što su ljudi ranije dobivali iz sapunica - dodaje.

Sapunice su se pojavile pedestih godina prošlog stoljeća kako bi promovirale marketinške proizvode za majke koje ostaju kod kuće. U sedamdesetim i osamdesetim godinama doživljavaju svoj vrhunac popularnosti, inspiriravši nastanak večernjih hit serija Dallas i Dinastija. Jedna od najgledanijih epizoda sapunice General Hospital imala je 14 milijuna gledatelja.

Čak ni James Franco, koji glumi u sapunici General Hospital, nije uspio zaustaviti pad gledanosti. Sapunice u SAD-u trenutačno prati oko 2,5 milijuna gledatelja u prosjeku, dok je posljednja sezona Jersey shorea debitirala sa 8,45 milijuna gledatelja.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala