Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Georgia on My Mind
Hrvatska reprezentacija danas na velikoj kušnji u Gruziji u kvalifikacijama za EP 2012.

"Georgia on My Mind"

Foto: PR Photos

Najboljem izborniku među rokerima ili najboljem rokeru među izbornicima posvećujemo za relaksaciju prije stresne utakmice jedan punokrvni blues, koji zasigurno odgovara njegovom trenutnom stanju uma.

Besmrtni Ray Charles nije doduše mislio na tu Georgiu koja se mota po Slavenovoj glavi, kad je 1960. izdao album "The Genius Hits the Road", s kojega je pjesma "Georgia on My Mind" postala hit single i dostigla 1. mjesto na "U.S. Billboard Hot 100" u studenom iste godine.

Odlazi najuspješniji hrvatski izbornik?

Mnoštvo simbolike ima i u imenu albuma "The Genius Hits the Road," jer je nedavno Slaven Bilić novinarima priznao: "Uskoro odlazim."

Iako često osporavan, Slaven Bilić je ipak bio naš genije, što je nedavno potvrdila i "gospođa statistika" koja mnogo skriva, ali najvažnije ipak otkriva. Slavenov postotak pobjeđivanja dosegao je 77,3 %, 33 puta je pobijedio na čelu vatrenih, 10 puta remizirao, a upisao je samo 4 poraza. Uspješniji je i od Ćirinih 60%, iako nikad nije dosegnuo zenit poput Blaževićevog 3. mjesta na Svjetskom Prvenstvu.

Što će nam najviše nedostajati kad ode Slaven? Voljeli smo njegova nesputana veselja kod postignutih golova, konferencije za novinare na kojima je prisustvovao i izgledao nevoljko, kao  dječak kojeg je mama natjerala da iznese smeće. Voljeli smo i što je dao našem nogometu malo rokerskog, urbanog štiha i ublažio ruralnu komponentu koju iz HNS-a svakodnevno "Urbi et Orbi", odašilje njegova vrhuška s Vlatkom "nabijem vas na k…." Markovićem i Zorislavom "Zaboravio sam platiti novine" Srebrićem.

Po pobjedu bez Eduarda

Idealno je pri dnu izbora riječi, koje bi za opisivanje stanja svoje momčadi upotrijebio gruzijski izbornik Temuri Kecbaja, kojeg bi većina hard core navijača zagrebačkog Dinama i danas odmah izdvojila iz linije prepoznavanja, sa još pet njemu sličnih ćelavaca, uz riječi: "Da, to je taj! On nas je golom u zadnjoj minuti produžetka izbacio iz kvalifikacija Lige Prvaka!"

Kecbaja ne može računati na ponajboljeg igrača Gruzije, mladog Janu Ananidzea, a pod velikim znakom pitanja je i kapetan Gruzije, Kakhaber Kaladze. Ukoliko taj dvojac izostane, Vatrenima će put do pobjede biti znatno olakšan. Iako treba dati dužan respekt svakome, dojam je kako je Gruzija daleko od reprezentacije koje bi se Hrvatska trebala pribojavati. Danas je ipak sve u našim nogama.

Prijenos kvalifikacijske utakmice za EP 2012.: Gruzija - Hrvatska možete pogledati danas u 17.50 na programu HTV 2.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
  • #5
    0 0
    hitman_4 hitman_4 @ 27.3.2011. 20:24

    na neki čudan način,zadovoljan sam što smo izgubili...pa mi ovako igramo već 2-3 godine(zadnju poštenu tekmu smo odigrali protiv poljske 2008.) i bar se više neće hvalisati sa nizom nepobjedivosti(protiv protivnika tipa norveška,...lol)

     protiv izraela smo jednako loše igrali,ak eto spasio nas je njemački sudac tj. sreća,protiv grčke kukavički,baš kao protiv ukrajine i to dvaput,...znaći bilić nije naućio lekciju,on zapravo teško priznaje pogrešku,krivi loš dan(wtf?)

    sreća naša što smo u najlakšoj skupini,pa smo i nakon ovog sramotnog poraza i dalje u odličnoj situaciji za prolaz dalje.

     nejasno mi je forsiranje dujmovića(novi jurić),mandjukica,bilića.perišića,strinića,...pod HITNO moramo naći novog golmana,runje je smiješan,trećerazredni golman(i kelava je bolji),kranjčar neka traži novi klub(nek ode u rusije,bar će igrati),polako ali sigurno propada u spursima.

  • #4
    0 0
    doom doom @ 27.3.2011. 19:37
    katastrofa jednom rijecju...mislim da nam kvaliteta repke je opako pala imamo jakooo dobre igrace ali ocito zajedno nemogu igrati ,sami primjer je obala bjelokosti u njihovoj repki igraju sami velikani koji su u najboljim europskim klubovima ali kao repka jednostavno nemreju funkcionirati(vise manje)
  • #3
    0 0
    gor gor @ 27.3.2011. 18:30

    Mi nismo igrali uopće. Nisu ni oni, ali su imali sreće.

    Katastrofa.

  • #2
    0 0
    crnisokol crnisokol @ 26.3.2011. 20:11
    tako smo loše igrali da mi je bilo iskreno drago kad su gruzijci zabili gol
  • #1
    0 0
    gordan gordan @ 26.3.2011. 19:55
    Dobro smo se držali, ali protiv gruzijskih majstora bolje i nije moglo .
Pogledaj sve komentare (5)
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala