Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


'Kraljev govor' pomeo konkurenciju na dodjeli BAFTA-i
Nagrade Britanske filmske akademije smatraju se jednim od najboljih pokazatelja nadolazećeg Oscara

'Kraljev govor' pomeo konkurenciju na dodjeli BAFTA-i

Foto: PRphotos

Kao što je bilo i očekivano, Kraljev govor napravio je impresivan niz na ovogodišnjoj dodjeli BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) nagrada u Londonu, ponijevši kući sedam statua, uključujući i onu dvostruku, za najbolji film i najbolji britanski film. Ovo je prvi put, otkad je 2000. godine ponovno uvedena kategorija Najbolji britanski film, da je jedan film ponio kući obje nagrade.

Colin Firth nastavio je svoj pobjednički niz, uzevši nagradu za najboljeg glumca za ulogu kralja Georgea, ponovivši lanjski uspjeh s BAFTA-e, kada je dobio istu nagradu za ulogu u filmu Samac.

Nakon što je film bio nominiran za 14 BAFTA-i, Kraljev govor osvojio ih je pola, uključujući onu za najbolju sporednu glumicu Heleni Bonham Carter te za najboljeg sporednog glumca Geoffreyu Rushu.

Firth, jedan od favorita ovogodišnje dodjele Oscara, na dodjeli je bio odlično raspoložen - Moja polica za nagrade bila je prilično prazna skoro pola stoljeća, pa imam dovoljno mjesta za sve trofeje koje sam dobio u zadnjih godinu i pol dana. Ne namjeravam se naviknuti na to, no ipak se nadam kako će se ova bizarna avantura, u kojoj se sada nalazim, nastaviti - rekao je Firth.


Crveni tepih pun zvijezda

Natalie Portman očekivano je osvojila nagradu za najbolju glumicu za ulogu u filmu Crni labud, ali zbog trudnoće nije doletjela u London, dok je David Fincher proglašen najboljim redateljem za film Društvena mreža.


BAFTA se obično smatra jednim od najboljih pretkazatelja Oscara za najbolji film, a od 2000. godine BAFTA-e i Oscar četiri su se puta složili u odabiru -  Gladijator (2000), Gospodar prstenova: Povratak kralja (2003), Milijunaš s ulice (2008) i Narednik James (2009).

Crveni tepih BAFTA-i bio je prepun zvijezda s jedne i druge strane Atlantika, koje su se okupile kako bi proslavile najbolje filmove prošle godine. Našli su se tu zvijezde Harry Pottera - Emma Watson, Rupert Grint i J.K. Rowling, Gerard Butler, Jessica Alba, Emma Stone, Kevin Spacey, Samuel L. Jackson, Tom Ford, Julianne Moore i mnogi drugi.

J.K.

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala