Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Najboljim domaćim filmom 2010. proglašen je 'Šuma summarum'
Crna akcijska komedija redatelja I.G. Viteza okarakterizirana je kao film ispred svog vremena u svom prostoru

Najboljim domaćim filmom 2010. proglašen je 'Šuma summarum'

Foto: kinorama.hr

Film 'Šuma summarum' redatelja i scenarista Ivana-Gorana Viteza proglašen je najboljim hrvatskim filmom 2010. godine i to po izboru internetskog časopisa F.I.L.M. Autoru filma, snimljenom u produkciji Kinorame i Propelera, biti će uručena brončana skulptura u obliku slova 'F', akademske kiparice Vesne Planinc.


Radnje akcijske crne trash komedije vrti se oko novog nizozemskog vlasnika hrvatske marketinške agencije. On je, naime, svojim zaposlenicima priuštio akcijski vikend koji uključuje rafting na divljim vodama i paintball bitku, a sve u cilju popularnog team buildinga. Nakon raftinga koji završava incidentno, dvije se grupe zapute na zadatak u šumu. Manje ili više sretni što sudjeluju u ovoj "igri za odrasle", probijaju se šumom u kojoj ih čekaju nemala iznenađenja - lokalna obitelj koja im radi o glavi, slučajni izletnički par, sumnjivi instruktori i fatalne nesreće. A kako se dan bliži kraju, svima polako postaje jasno da životi onih koji iz svega ovoga izvuku živu glavu, više nikada neće biti isti.


Film je inače prikazan na prošlogodišnjem 57. Pulskom filmskom festivalu, a uloge u njemu tumače Vili Matula, Hana Hegedušić, Ljubiša Savanović, Nataša Dangubić, Nina Violić, Luka Petrušić, Mirna Medaković, Anita Matić Delić i Goran Navojec... Kako se navodi u obrazloženju F.I.L.M.-a, 'Šuma summarum' je zapravo film ispred svog vremena u svom prostoru. Inače, spomenuta nagrada dodjeljuje se još od 2004. godine.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala