Moj TV - TV Program za 200+ kanala
Radio Box


Bitka oko filma 'Giallo' redatelja Darija Argenta se nastavlja
Film se ne smije distribuirati dok se glavnom glumcu, Adrienu Brodyu ne isplati honorar u iznosu od 640.000 $

Bitka oko filma 'Giallo' redatelja Darija Argenta se nastavlja

Naime, Oscarom nagrađen glumac, Adrien Brody, tvrdi kako nije u potpunosti isplaćen za svoju ulogu u spomenutom filmu, zbog čega je odlučio tužiti producente filma. Brody tvrdi kako mu duguju 640.000 $ za projekt, a tužio je producente kako bi zaustavio daljnju prodaju i distribuciju filma.

No, nije dobio bitku, umjesto toga, sudac je naredio kako se lik i ime Adriena Brodya ne smije koristiti za prodaju DVD-a filma dok se glumac u potpunosti ne isplati. To uključuje sve reklame te omot DVD-a na kojem se za sada nalaze dvije Brodyeve fotografije. Ironično, Brodyeva tužba Dariju Argentu dala je više publiciteta nego što ga je dobio u zadnjih 10 godina. Da situacija bude još više ironična, postoji i mali problem. Film 'Giallo' već je izdan na DVD-u koji na naslovnici ima Brodyevu sliku, što bi značilo kako sudska naredba nema nikakvo značenje, osim ukoliko se film ne povuče s polica diljem svijeta.

Zanimljiv detalj je i kako je jedan od producenata filma Hrvat, Rafael Primorac, koji trenutno živi i radi u SAD-u. Primorac je ranije radio kao menađer u Jadran Filmu, a do sada je producirao niz B filmova, uključujući i 'Giallo'.

Radnja filma smještena je u talijanskom Torino i prati francusku stjuardesu Lindu (Emmanuelle Seigner) i detektiva Enza Avolfija (Adrien Brody) koji se udruže kako bi pronašli nestalu Lindinu mlađu sestru. Mlađa sestra, model, bila je oteta od strane serijskog ubojice koji se predstavlja kao 'Giallo' (žuto na talijanskom) i otima strankinje u svom nelicenciranom taksiju. Nakon što ih drogira, ubojica ih provlači kroz proces mučenja te ih zatim naposljetku i ubije. Svoj čin zabilježi i fotoaparatom kako bi mu fotografije dale svojevrsnu seksualnu fiksaciju.

Argento je inače talijanski filmski redatelj, najpoznatiji po radu horrora te podžanru naziva Giallo (isto kao i njegov film). Neki od njegovih najpopularnijih filmova su 'Suspiria', 'Deep Red' i 'Opera'. Giallo, kao filmski žanr je spoj fikcije i misterije s elementima horrora i eroticizma. Sami naziv Giallo dolazi od serije jeftinih novinskih izdanja kratkih priča, koje su se u Italiji tiskale s žutim naslovnicama.

Film 'Giallo' do sada nije naišao na pretjerano pozitivne komentare te spada pod jedno prosječno filmsko ostvarenje B produkcije od strane kultnog redatelja. U filmu se u glavnoj ženskoj ulozi pojavljuje Emmanuelle Seigner, dugogodišnja žena i inspiracija Romana Polanskog.

 

L.M./MojTV

Komentari
Neregistrirani korisnik (nemate pravo komentiranja)
 
Povezane vijesti
Najnovije vijesti

Postavke privatnosti  •  Oglašavanje  •  Impressum  •  Kontakt  •  Uvjeti korištenja  •  Za Webmastere  •  Facebook  •  Twitter
© 2008 - 2024 Moj TV Portal d.o.o. | mojtv.hr - mojtv.net - tv spored - tv program Moj TV - TV Program za 200+ kanala